Michael Schumacher ile Söyleşi

yazar:

kategori:

Geri dönüşüne şaşırdın mı?

Michael Schumacher: Geçen bir kaç haftaya bakarsanız, bazı ilginç zamanlar vardı. Çünkü, bilmediğim bir kaç şey yaptım, MotoGP testine çıktım.Mugello’da FErrari günleri sırasında Philip Morris’ten bir arkadaşım olan Mauricio ile karşılaştım ve sadece sohbet ettik. Ona ‘Motosiklette biraz sürüş yapma şansım olabilir mi’ diye sordum Beni bir kaç gün sonra aradı ve Pazartesi günü bir sürüş yapabileceğimi söyledi.

Harika dedim. Ama gerçekten öncesinde planlanlamıştı ve muhtemelen iki hafta önce burada sürüş yapacağım doğrulanacaktı. Harika bir zevkti, gerçekten çok hoşlandım ve sürüş yapabilme şeklimden de gerçekten mutlu oldum. Çünkü takıma yardımcı olmak için yeteri kadar iyiydi.

Ama açıkçası uzun süre dışarda olmak, benim için soru işaretleri oluşturuyordu. Ve tabii ki şimdi, bunu tekrar yapabildiğimi görmek güzel."

Yeni bir meydan okumaya ihtiyaç duyduğunu hissettiğin zaman, hayatında farklı bölümler oldu mu?

MS: Ben de kendime yeni meydan okumalar sundu. Buna benzer bir çok şey yaptım. Paraşüt lisansım için çalıştım ve buna benzer şeyler. Yeni şeyler araştırmayı seviyorum ve ben, kıpır kıpır bir insanım"

Çekiş kontrol olmadan araç nasıl?

MS: Son çekiş kontrolsüz sürüşümüzden daha kötü. Benzer değil, daha kötü. Çünkü o zaman kıyasla daha farklı motorlara sahipsiniz. 10 silindirlik motorlarınız vardı. Dişlilerle oynayabiliyor, değiştirebiliyorsunuz ve şimdi yapamıyorsunuz"

Şimdiki en zor bölüm nedir, yavaş virajlar?

MS: Yavaş virajlar, ama yüksk hızlılar, heyecanlı.

Aracın gelişiminde daha ileri planların var mı??

MS: Plan sadece benim için, aracın ilave gelişimi ve buradaki testimde elimden geldiğince fazla girdi sağlamaktı.

Araçta oturmak ve hızlı olmak nasıldı??

MS: Biraz zamanımı aldı, belki de iki tur ve sonrasında alıştım. Tekrar çok hızlı olmamın beni şaşırttığını söyemek zorundayım.

Sabah kendini nasıl hissettin??

MS: Evet, endişeli, biraz endişeli. Galiba küçük bir çocuğunkine benzer şekildeydi. 18 yaşımda yaptığımdakine benzer şekilde hissettim. Pistte olmak hâlâ, çok güzel bir duygu

Bu zamandan sonra teklifleri kabul edecek misin??

MS: Sanmıyorum. Şu anda serbest bir şey yok.

Yarınki duruşma ile ilgili ne bekliyorsunuz??

MS: Eğer Kimi (şampiyonluğu) kaybederse çok şaşıracağım. Max’ın, eğer bazı araçlar ihraç edilirse bile klasmanın değiştirilmesine gerek olmadığını söylediğini duydum.Ama bu senenin ardından bir çok seçeneğin olduğunu düşünüyorum. Eğer tekrar klasmanı değiştirmeye başlarsanız, Formula 1 için kötü olacaktır. Çünkü adil bir şekilde pistte bitti ve buna bakmaya devam etmeye gerek yok.

FIA’nın uzman, pilot olan hakemleri değiştirmeye ihtiyacı var mı?

MS: Dürüst olmak gerekirse tipik bir senaryo. Bir şey olur ardından sonucu duyarsınız. Ama neden olduğu konusunda detaylarla alâkalı olmadınız. Ve bir kararın nasıl ortaya çıktığı ile ilgili bütün detayları bilmediğiniz zaman, (karara) yorum yapamazsınız.

Ross Brawn’ın transferi ile ilgili düşünceleriniz nelerdir.?

MS: Onun için harika olduğunu düşünüyorum. Bu konu hakkında bana bir şey söylemek için önceden aramıştı. Onun için harika bir fırsat olduğunu düşünüyorum ve 97’de Ferrari’ye katıldığındakinin aynısını yaptı. 10 yıl sonra bunu Honda ile yaptı ve onun için ilginç bir meydan okuma.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir