McLaren Sadece Kuralın Açıklığı Kavuşmasını İstiyor

yazar:

kategori:

Ama Whitmarsh, kuralların açıklığa kavuşması için McLaren’in itirazının gerekli olduğunu da söylüyor.

Whitmarsh: "İyi olmayacaktır ama kuralların ve prosedürlerin ileriye yönelik nasıl uygulandığını bilmeye ihtiyacımız var."

"1999’da Temyiz Mahkemesi’nde takımlar şampiyonluğunu kaybettik. O sene hakemlerin, onların kenar kanatlarını (bargeboard) kural dışı olarak gören kararı iptal edilmiş ve Ferrari, geriye dönük olarak ödüllendirilmişti."

McLaren, Brezilya yarışından sonra BMW Sauber ve Williams araçları için hakemlerin verdiği karar itirazda bulunmuştu.

Hamilton, sezonun son yarışı Brezilya’da 7. olmasının ardından 1 paun farkla Kimi Raikkonen’e şampiyonluğu kaptırmıştı. Eğer Williams ve BMW Sauber pilotları yarın cezalandırılırsa Hamilton’un Kimi Raikkonen’den şampiyonluğu alma şansı doğacak.

Whitmarsh, şampiyonun pistte belirlenmesi tercih ettiğini kabul etti ve Hamilton’un mahkemede şampiyonluğu kazanmasının McLaren için gerekli bir zafer olmadığını ifade etti.

Whitmarsh: "FIA Uluslararası Temyiz Mahkemesi’nin kararını tahmin etmek istemiyorum"

"Bununla yanında, ‘zafer’ ile ne demek istediğinize bağlı bir durum bu. Bütün gerçek motorsporları müptelaları gibi, şampiyonun pist yerine mahkemede kararlaştırıldığını görmekten asla hoşlanmayız."

"Gemişe dönük olarak pilotlar şampiyonluğu Lewis’e vermenin bir yolunu bulmak, söz konusu değil."

Bununla birlikte Whitmarsh, yönetmeliği açıklığa kavuşturmanın önemli olduğunu söyleyerek McLaren’in itirazını savundu.

Whitmarsh: "FIA Hakemleri Kararını ile şaşkına döndük. FIA Hakemlerinin kendi meslektaşlarına göre, FIA’nın Teknik Delegesi Jo Bauer, Williams ve BMW-Sauber araçları kuralların izin verdiğini düşündüğümüz bir seviyeye soğutulmuş yakıt eklenmişti, bu da bir performans avantajı sağlıyordu."

"FIA Hakemleri bununla beraber, bu araçları yarış sıralamalasından ihraç etmemeye karar verdi. Neden böyle olduğunu anlamadık ve şimdi de anlamıyoruz"

"Yani bizim için ‘zafer’, 2007 Brezilya yarışındaki FIA Hakemleri’nin kararının arkasındaki mantığın açıklığa kavuşmasıdır. Sadece bize has değil, bütün rakipler için bir açıklığa kavuşma, 2008 Formula 1 sezonu boyunca yakıt sıcaklıkları ile iligili yönetmeliklerin bütün takımlar için anlaşılır olmasıdır."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir