Hamilton İkincilikten Memnun

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, son bölümde yarışın galibi Massa ile farkı kapatabilmesine rağmen Avrupa Grand Prix’inde aldığı ikincilikten memnun olduğunu söyledi.

Hamilton önce sıralamalarda ikinci sırada kalmasının ardından yarışta da ikincilik ile yetinmek zorunda kaldı.

Bu galibiyet ile Hamilton Massa arasında 6 puan fark kaldı.

Hamilton, " İkincilikten şikayet edemem. Oldukça güçlü bir hafta sonu geçirdik. Benim için sarsıntılı bir hafta sonu oldu. Sağlık bakımından bazı sorunlar yaşadım ancak yine de atlatabildim. Arkamda bana yardımcı olan mükemmel bir takımım var. Bu hafta sonu bazı iyi puanlar kazandık ve genel olarak bizim için sağlam bir hafta sonu oldu."

"Startta açıkçası kirli taraftaydım. Makul bir start aldım ancak Felipe’nin ki kadar hızlı değildi. Pozisyonumu korumak zorundaydım ve Robert bir kaç viraj beni çok fazla zorladı. Felipe ile farkı korumaya çalıştım, öndeydi ve burada geçmek oldukça zor. Belirli bir farkı koruyabileceğimi düşündüm ancak sonunda o farkı açmaya başladı. Bir kaç turluk ağır olduğumuzu bilmek iyiydi." dedi.

Hamilton ayrıca yarış içerisinde iyi olduğunu ancak aracının içinin çok sıcak olduğunu söyledi.

Hamilton "Fiziksel olarak çok fazla zorlayıcı değil, sadece biraz sıcaktı. Araçta yeteri kadar su olmuyor. Sıcak bir hafta sonuydı ve sanki tulumlarla beraber saunada sürüyor gibiydik. Ancak yine de başardıklarımızdan memnunum." dedi.


Yorumlar

  1. kaan kaanhan avatarı

    geçtiğimiz son 2 yarış sıcak+super soft-soft lastikler, alabileceğimiz en iyi puanları alsak yeter diyordum ve iyi oldu gerçekten, macaristanda mc14/fer6, valencida mc13/fer10 puan. markalarda fark kapattık, pilotlarda az da olsa fark açtık gayet yeterli,avantaj kaybedebileceğimiz pistlerden avantajla çıktık bu çok iyi.lewsiin memnun olması doğal. bundan sonra bize uymayan lastik sadece singapurda oda gece olduğu için pek sıcak olmaz gündüze nazaran.

  2. ferrari'nin soğuk pistlerde kazanamamasını zaafiyet olarak görüyorsanız, o halde mclaren de sıcak pistlerde kazanamadığı için zaafiyet içerisinde. biri ısıtamıyor, diğeri çabuk bitiriyor.. neden bıçağın tek tarafıyla kesmeye çalışıyorsunuz?? ayrıca soft ve super soft ile turlar atarak performanslarını belirlemiş takım. yani hamilton sadece super soft ile turlar attı da vay anasını nasıl da bilmiş önceden mi diyecektik?? o zaman antrenmana falan da hiç çıkmayalım.. felipe q1'de hamiltonu geçse ne olur geçmese ne olur. önemli olan q2'ye kalabilmek.

  3. Umutbg ve felipe46ice bunu ben değil bütün f1 otoriteleri söylüyo..Peki madem o kadar hızlıydınız neden ferrari q1 de süper soft lastillerle çıkma gereği duydu neden felipe massa sert lastiklerle çıkan hamiltonun derecesini geçebilmek için o kadar uğraştıı.. nedeni basit ferrari lastiklerini ısıtmakta sorun yaşıyoo..

  4. Evet 2005 sezonu.

  5. 2006 değilde 2005 olacak teoman arkadaşım…

  6. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    arkadaslar hiz önemli ama dayaniklilik sampiyona da baslica etken 2006 da mclaren o kadar hizliydiki rakipler nal topluyordu ama dayaniksiz di son turlarda veya yarisin ortalarinda motorsorunu yasiyordu ve samp olamadi simdi almanlarin deyiminle mercedes alman tanki gibi bence ferrari motor sorunlarinla ugrasirken lewis yavas yavas samp olabilir …lastik isitamama sorunu da baska bir sorun tabiki

  7. id1984 _ sen daha macaristandan önceki yarışlarda kalmışsın ne yani o zamandan bu zamana Ferrari gelişmedi mi nereden biliyorsunda bu kadar emin konuşuyorsun? Taktınız sıcakta sıcak kardeşim belli o ingiltere-almanyadan sonra Ferrari gelişmiş hala bahane uyduruyorsunuz ne diyeyim siz kendinizi böyle tatmin etmeye devam edin.

  8. kaan kaanhan avatarı

    merco motoru tank gibi maşallah nazar değmesin, ferrari motoru gereksiz kasıyor macaristanda ve burda 2. olsalar bile 16 puan ederdi, 10 puanla yetindi massa.

  9. Hele singapur yarışını hiç düşünemiyorum bile..Ön lastiklerini ısıtmakta sorun yaşayan bir ferrari gece yarışında ne yapabilirr….

  10. felipe46ice arkadaşım ferrarinin hızlı görünmesindeki tek neden pist sıcaklığıdırr..spada boyle bişey olmayacaktırr..Mclarenin macaristan haric kazandığı son 2 yarışa bakarmısın ferrari neler yapmışşş…saygılar

  11. İyi seyrettin dimi hızlı ve dayanıklı dedim ii oku isterse ve ii izle motor patlatan ferrari :D:D:D

  12. felipe46ice Mclaren gayet hızlı ve dayanıklı yani sizde olmayan şey.F1 de bu sezonki kuralları bilmiosn belli

  13. Son 2 yarıştır 2.yarışında motor patlatan takım hangisii ???? hemde valensiya sonrası spa görcek motor kimi ??? hahahahaha :D:D:D

  14. İddaa ediyorum Lewis geriye kalan yarışları sadece 2. bitirsin şampiyon olur 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir