Raikkonen "Her Zamandan Daha Çok Kazanmak İstiyorum"

yazar:

kategori:

Raikkonen bu sezon en kolay sezonlarından birisini geçirmiyor kuşkusuz.

Ferrari pilotu uzun zamandan bu yana ne pole pozisyonundan yarışa başlayabildi ne de kazanabildi. Bunun yanında klasmanda da geriye düştü.

Ancak tüm bunlara rağmen Fin pilot kazanmak için oldukça istekli.

Raikkonen "Bu sene benim için cadde pistleri iyi gitmiyor gibi. 4 yarışta sadece 1 puan aldım, o da Melbourne’de, o yarışta motor sorunu nedeniyle yarışı bile tamamlayamamıştım."

"Daha sonra Monaco’da Sutil ile sorun yaşadım ve sonra Montreal’de Hamilton’un arkadan vurması sorununu yaşadım. Ve şimdi Valensiya’da bir yarış dışı daha."

"Sıralamalardaki sorunum hakkında bir çok tartışmalar oldu. Ancak gerçek şu ki Macaristan ve Almanya’da bazı hatalar yaptım ve 6. sıradan başlamak zoruna kaldım."

"Valensiya’da 3.lüğü kıl payı kaçırdım ve çok büyük dezavantajı olan kirli taraftan kalkmak zorunda kaldım. Önümdeki araçları geçemedim ve Heikki daha iyi yol tutuşuna sahip olduğu için beni geçti. O andan sonra liderler tur başına 1 saniyeden fazla fark açıyorlardı ve ben 4.lük mücadelesi veriyordum. Orada trafiğe takılmışken pek bir şey yapamazsını, sadece pit stopları beklersiniz. "

"Ne yazıkki Pietro Tempini (ezilen mekaniker)’ye çarptık ve yaralandı. Sol ayağında küçük bir yaralanma var ve iyi durumda. Ciddi bir şey yok ve bizimle kısa süre içerisinde pite dönmesini umuyorum."

"Sadece 4.lük için geçiş yapamamakla kalmadım aynı zamanda 6.lığa geriledim. Böyle devam edebilseydik en azından 3 puan kazanabilirdik ancak motor hiç uyarı vermeden bitti. Son virajı döndüm ve bir şeylerin yanlış gittiğini hissettim. Daha sonra aracın arkasından dumanlar yükseldi. Felipe’nin Macaristan’da yaşadıklarının ardından bu tür bir sorun olabileceğini biliyorduk. ancak yine de Valensiya’da yaşananlar utançverici. Ancak yine de dökülen süt için ağlamak boşuna. Olan oldu ve artık ileriye bakmak zorundayız."

"Bu hafta cuma günü test için Monza’da olacağım. Diğer yarış ise Spa’da. Bu pisti seviyorum. Her sene orada yarışmayı seviyorum. Orası tüm pistlerin en iyisi ve istediğim şekilde arabamın olmasını umuyorum. Tekrar kazanmak için herşeyimi vereceğim. Eğer motivasyonum konusunda şüphesi olanlar varsa devam etsinler. Kazanmak istiyorum. Her zamandan daha fazla." dedi.


Yorumlar

  1. ya kim dedi yeteneksiz diye, adam ilk senesinde Damon Hill'i zorlamış 2. senesinde schumacheri mağlup etmiş ama gayet de başarısız olmuş bir pilot. Yeteneğini yeterince sergileyememiştir ve kimse onun için şu kadar yetenekli de diyemez çünkü ortaya birşey koymadı adam. bir sene üstün williamsıyla şampiyon oldu ve gitti.

  2. ÇİĞDEM  KADAKOĞLU avatarı
    ÇİĞDEM KADAKOĞLU

    adam rahat ya hakikaten bir hırs yapsa gecen seneki gibi kaybedecek hiç bir şeyi olmadan yarışsa kimse durduramaz onu

  3. Fatih Gülmez avatarı

    Enes BAR takımı yeni F1 e girmiş 2006 ya kadar yarış kazanamamış. JV nin yarış kazanmasını nasıl beklersin ki. Ha JV de yarış kazanmak için bişey yapmadığı doğrudur. Sırf cebini doldurmak için yıllarca bar takımının kanını emdi. Çoğu çevrelerce pek sevilmeyen bir kişilikti ve bence bar takımında da sevilen birisi değildi. Nasıl bir insan olursa olsun yaşadıkları yeteneksiz oldugunu göstermez.

  4. alonsoda bu seneki aracıyla 100 yarışa daha çıksa hiç yarış kazanamayabilir, o da bir dünya şampiyonu, bu durumda o da mı yeteneksiz?

  5. kazanamayabilir enes illaki kazanacak diye bir şey mi var? JVn
    n en b,yk hatası para için hondayı seçmesiydi ve kuşkusuz seçiminin zararını çekti ancak tüm bu başarısızlıklar bile onun yeteneğini sorgulamamıza neden olmaz. yeri geliyor hamiltonun efsaneliğe aday bir pilot olduğunu söylüyorsun sadece ilk 2 senesinde yaptıklarıyla ki daha 2 sene de tamamlanmadı. henüz hamilton şampiyonluğu bile kazanamamışken ve jv ona göre oranlama yaptıgımızda daha öndeyken neden hami yetenekli oluyorda jv olmuyor. hem o zamanki araçları sürmenin daha zor olduğunu bilioruz sanırım.??

  6. gülmezcim, iyi hoş takım arkadaşına bakmayalım da şampiyon bir pilot sonradan yarıştığı 8-10 sene hiç mi yarış kazanamaz. Bana Jv yi savunma gözünü seveyim. Netice ortadayken nesini savunuyorsun. Adamın şampiyonluğundan sonra işte jv budur dedirten bir performansı mı var. Nigell mansell de 1 şampiyonluk aldı ama herkes onu nasıl hatırlıyor

  7. ILGIN CELEBİ avatarı

    kazanıcak, merak etme 😉

  8. atsın aşağı kendini* olucaktı 😀

  9. Spa'yıda kazanamazsa artık gitsin aşağı kendini 😀

  10. ILGIN CELEBİ avatarı

    evet Spa konusunda kesinlikle katılıyorum. İsterse sezon boyunca hiç yarıs kazanamamıs olsun, Spa'ya gelince 2 defa düşünmeniz gerekir. Spa Kİmi'nin pisti. orayı cok seviyor ve bunu sürekli dile getiriyor. burda kazanmak onun için apayrı bir olay ve bu hırsını, istegini 3 Spa yarısında da %100 basarıya dönüştürdü. bu sefer de aynı sey olucak çünkü bu sene bu yarısı kazanmak her zamankinden önemli. üzerindeki baskıyı kaldırmak ve spa'yı kazanmak. bu 2si biraraya gelince Kimi'yi kimse durduramaz 😉

  11. Şener dostum ne yaptın ya 😀 Hamilton şampiyon olucak bu sene 🙂

  12. Şener  SALİH avatarı

    Ferrari taraftarı değilim ,arkadaşların yazdığı gibi Kimi düşmanı bir Mclaren taraftarıda değilim (hiçbir Mclaren taraftarınında düşman olduğuna inanmıyorum ,Ferraride Kimiyi sevmeyenler Mclarendekilerden fazladır) ve Kimi yi severim fakat bu adam sadece sürücü ve belkide en yeteneklisi belkide en iyisi fakat psikolojik olarak bir muamma kafasına eserse yarış kazanıyor kafasına eserse en hızlı turları atıyor fakat konu Belçika SPA olunca Kimiyi tutmanız ancak motor problemiyle veya kazayla olabilir bu adam orayı seviyor çünkü ,şampiyon olmadan ona efsane denilme nedenide belki bu efsanevi SPA yı 3 kez kazanmış olması ,en son şunuda yazayım Kimiyi Ferrari taraftarlarından daha çok severim Mclaren takımlarda şampuan olsun fakat her yarışı Kimi kazansın güzel bir ikilem ….

  13. tijs_wervest avatarı

    yaww kimi Fransa da eskisinden daha çok kazanmak istiyorum demişti ve 1.olarak gidiyordu ama araçta sorun yaşadı.bence spa da kimi en az ama en az 2.olucaktır diye düşünüyorum adam en kötü araçla bile burayı kazanmayı bildi.ama sıralamalarda aptalca yarış stratejisi yapmassa tabi ki kazanma şansı çokk.ve McLaren-Mercedes arkadaşım sende nerde kimi haberi var oraya cacık oluyorsun her fırsatta kimiye vuruyorsun ama snn lewisine laf atılınca neden böyle yapıyorsunuz diyorsun anlamış degilim seni sen adamına nasıl davranılmasını istiyorsan senden başkalarına öyle davran ben sana burda McLaren hırsızlık yapıp lewisin puanları öyle toplayıp başarı yaptıgı desem tepkin ne olurdu ?? biraz geniş düşünün saçma sapan şeyler yapmayın ewet kimi düşük performans sergiliyor ama mutlaka geri dönücek ve şampiyon olucaktır olamasa da 2.olarak bitirir diye düşünüyorum

  14. Fatih Gülmez avatarı

    Enes 2003 te buttonun arkasında kalmış o zamana kadar takım arkadaşlarının gerisinde değilmiş. 2004 de yarışmayı bırakmış sezon sonunda 3 yarışa çıkmış. 2005 de sauberde massanın 2 puan gerisinde kalmış. Massanın tek geçebildiğide JV olmuş. Şimdi massaya takım arkadaşlarına bakıp yeteneksizmi diyelim. Yada button bu kadar sene boyunca hiç birşey yapamadı odamı yeteneksiz oldu. Takım arkadaşı ölçütüde herzaman doğru sonuç vermez. Şuanda kiminin performansına bakıp yeteneksizde diyemezsin. Bir arkadaşında dediği gibi yetenek herzaman başarı getirmez. Fırsatını buldugunda yeteneğini değerlendirip başarılı olursun. Ama şuan kimi yeteneği olmasına rağmen elindeki fırsatı değerlendirmiyor olay sadece bundan ibaret. Belki ne yetenekler geldi geçti hiç başarılı olamadı.

  15. bu arada yazında şampıon pılot dememıssın pardon orayı yanlıs yazdım ancak mantık aynı mantık.tamamen kımı sevgısı ıle savunmak baska bıse deıl.ben yazdıgımın sonuna akdar arkadasındayım.

  16. madem kımı hıc bı seyı takmıor sen neden onun hakkında solenlerı takıyorsun o zaman.kazanırsada o kazanıcak bıze ne oluıyor dımı.ama o yeteneklı ve şampıon dıe hata yaptıgı zaman eleştirelemez bu mantıga gore.yapmayın arkadaslar.sankı bız şampıon olamaz yada olsa sevınmem dedık.potaada oldugu ortadadır.yarıs kazanabılecegı ıhtımalı her zaman vardır.biz aksını solemedık.su zaman ıtıbarı ıle perfonmansı ne ıse onu soledık hepsı bu.

  17. yine aynı laflar başlaıd.sürekli şampıon pılot kılıfının ardına saklanıp savunmaya geçmeler.erdal altundag arkadasım neyı tartısıcaz o zaman.site neden var bu forum neden acıldı.insanlar dusuncelerını yazıcak burda f1 ile ilgili.konu baslıgıda tam bızım taertıstımız konu.yanı bu nasıl bır dusunce sız neden tartısıyorsunuz.beyin die bir organ var bizde de ondan

  18. gülmez, villeneuve'yi tokatlamayan takım arkadaşı kaldı mı sen bana onu söyle 🙂 adamın takım arkadasına geçilmesi de mi kariyerine yanlış yön vermesinden? Aldığı şampiyonluk çok üstün bir araçlaydı. tıpkı 2004 teki ferrari gibi, yapma gözünü seveyim. bir adam 97 de şampiyon olup 2006 ya kadar yarısıp hiç mi bişey yapamaz. yarış bile kazanmadı

  19. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    kımı yeteneklı.su an f1 de yarısan dıger pılotlar kadar.bazen ısler ters gıder.sorunu cozemessınız ama kotu gıder.sonra bır anda yoluna gırer.bu gercek hayatta herkesın basına gelmıstır.ya kotu ama neden.nedenını bulamasıznız.kımın basına gelende bence bu.hırssız motıvasyonsuz degıl.ısleerın bu kadar kotu gıtmesıne ragmen hala potada.pekı ya ısler ıyı gıderse dıye dusunmuyormu kımse.ben sırf tukurdugumu yalamıyayım dıye dusunerek konusurum.kımı su an 13 puan gerıde ve6 yarıs daha var.ruzgar tersıne donmıyckmı?bellı olmaz ama kımı sampıyon olmadan oncede nasıl bır pılot oldugunu gosterdı.bundan sonrada bırılerıne bırseyler ıspatlıyacak degıl bence.adam dagasına bakıyor bız arkasından ahkam kesıyoruz.herzamankı gıbı cıkmıs sogukkanlı ve objektıf sorulanlara cvp vermıs.nesını tartısıyoruz anlamıyorum.sezon sonu konussak daha dogru olmazmı tahmınler ıcın.bır yarısıın krıtıgı tamam bır roportajın yorumuda tamam ama kımı sole bole demenın hıc bır anlamı yok.o samp olmadanda ıceman dı sımdıde.adam takmıyor sız nıye takıyosrsunuz kı?

  20. spa bence kimi için son şans şampiyonaya geri dönüş anlamında. her açıdan önemli bi yarış olduğunu düşünüyorum. ama spa demek kimi demek bence! bu yüzden biraz avantajlı gibi.ne kadar avantajlı gözükse de araç çok önemli.kimiye inanmak istiyorum:)daha doğrusu konuştuklarının ispatını yarışlarda görmek istiyorum:)

  21. Fatih Gülmez avatarı

    Enes kiminin JV den daha yetenekli oldugunu nasıl ölçtün varsa bir yöntemi bizde ölçelim 🙂 adam f1 e fırtına gibi girdi çaylak senesinde şampiyonlugu son yarışta takım arkadaşına kaybetti. ikinci senede şampiyon schumacheri yenip şampiyon oldu. Williamsdan ayrıldıktan sonra ki kariyeri yeteneksizlikden değil. kariyerine yanlış yön vermesinden.

  22. işin özü şu, kimi şuan başarısız ama yeteneksiz değil, yani bence bu kadar basit

  23. ayrıca neden sureklı yetenek konusu acılıor.kaç kısı yetenekten bahsetti.ben kedın adıma asla yeteneksızde demedım.yanı siz istiyorsunuz biz kimiyi eleştirmeyelim motivasyon kaybı var demıyelım suan basarısız demıyelım ne dıelım.sadece şanssız klişe.yanı artık garıpsemeye başladım yorumlarınızı

  24. duymak ıstedıgımız kımının basarısız olması deıl.bu kadar sahıplenmeyın ya.kotuyse kotu denır.bu akdar felsefı bakmaya gerek yok bunu anlamak ıcın.en hızlı tur sıradan bı ıstatıstık.puanı yarıs kazanana verıolar en hızlı turu atana deıl.en hızlı tur koca yarıs ıcınde bı andır.

  25. ne de olsa dünya şampiyonu diyorsanız jack villeneuve de dünya şampiyonuydu bir zamanlar. Tabii ki Kimiyi Vilnov gibi bir pilotla aynı teraziye koymam. Kimi geçen sene şampiyon olmasa da vilnövden yetenekli bir pilottu. Ancak kimi de istikrar,başarı, ve yeterli hırs yok bence. En büyük dezavantajı çok fazla rahata bağlaması ve özel hayatının kariyerine etkisi

  26. duymak istediğiniz kiminin bu sene ne kadar başarısız olduğuysa doğru, yerden göğe kadar hakkınız var derim, kimi bu sene başarısız hemde öyle böyle değil. en büyük kanıtıda puanı, f1 de başarı puanla ölçülür attığı hızlı turlarla yada geçiş hamleleriyle değil. ancak bu kiminin yeteneksiz olduğunu göstermiyor. başarıyla yetenek ilişkilidir ancak başarmak için yetenek olmazsa olmaz kriter değildir, bir matematik dehası çalışmadığı için üniversiteyi kazanamayabilir, yada ticari olamadığı için bir ressam parasız kalabilir, bunlar onların yeteneğinden hiçbir şey alıp götürmez. f1 de şu an için en başarılı pilot massa görünüyor, çalışarak istikrarsız pilotajını dezavantaj olmaktan çıkarabiliyor ve sonuçta puan toplamayı başarabiliyor.

  27. benımde aslında anlatmak ıstedıgım bu.sertug dusuncelerımı ozetlemıs.gerçekten haklısın.biz savunurken toz kondurmuyoruz.hiç eleştiriye acık kapı yok.tamamen anne şevkati ile sahiplenme var.kimse dunya şampiyonu oldugunu cok ii bir pilot oldugunu inkar etmıyor.ama olanı gorulenı de solıcez.bu kadar basıt.bende bir ferrari fanıyım ama bunu soyleyebılmelıyım bunu.köru korune sahıplenmek olmaz.hepımız tekrar mucadeleye donmesını zaferler kaznamsını ıstıyoruz.aynı sozlerı duymak benıde sıkıyor.umaırm kazanır belçikayıda unutturur kötu gunlerı

  28. Sorun da bu zaten herşeyin sonunda şunu unutmayın ki o bir dünya şampiyonu cümlesiyle bağlanıyor. Bu dünya şampiyonunun ne kadar zamana ihtiyacı var acaba 7 yarıştır galibiyet alamıyor, sezon sonu yaklaşıyor. Tamam arkasıda duruyorsunuz ama bu performans kaybının bir açıklaması yok savunuyorsunuz ama dayanak yok. Sadece dünya şampiyonu ünvanı ile savunabiliyorsunuz. Pitten geçti diye sadece konsantre kaybı yaşıyor değil bu son yarışlarda gözleniyor tek yarışlık bir durum yok. Orta sıralardan kendini kurtaramıyor. Sadece hata yaptım demekle yetiniyor. Yavaş kalma konusunda da size bunun açıklamasını yapmak zorunda değilim yavaştım şeklinde cevapladı. Ama nedeni yok sadece hata yaptım bu kadar basit yani. Ne de olsa dünya şampiyonu(!)

  29. Ahmet Bridges avatarı

    Abi bu kimi neymis yaherkez bisey diyo adama
    tamamdestek olmuyonuz da bari köstek olmayin massa 2 yaris kötü gidince herkez taraftarlari dahil bune ya gitsin araba sürmesini yeniden örensin diyo
    biz hic olmazsa kimi nin bukadar kötü gitmesine ramen arkasinda duruyoruz tamam su an pek ic acici deil durumu ama
    adam hic olmassa bir dünya sampiyonu
    hatirlatim de su an yarisanlar arasinda 2 sampiyon dan biri
    biraz adama saygi gösterin
    hem adam medya yi asalarmis gibi anlat madi "size mi anlatcam yavasim okadar"
    demedi
    bence kimi nin zamana ihtiyaci vardi ve spa da da geri döncek
    hem ne yani adam orda pit den bi kere acele etti diye artik konsatre mi olamiyo
    adama iceman lakabini formula 1 deki ler takdi biz deil

  30. Merih Sarıçalı avatarı
    Merih Sarıçalı

    Yaklaşımını takdir etmek lazım.Kimi zaten bu yüzden kazanıyo.Asla pes etmiyo.Geçen sene olduğu gibi…

  31. forzaferrari avatarı

    sertug ünala katılıyorum…

  32. Ben de çıkıp kazanmak istiyorum, şampiyon olmak istiyorum derim, konuşmak kolay önemli olan pist üzerinde bunu göstermek. Kimi bu açıklamaları motivasyonunun tam olduğu anlamına gelmiyor. Sizi 'buz adam' diye seslendiğiniz kişi Valencia'da Kovalainen'e geçilmemek için panik yaptı piti erken terketmeye kalktı. Bu mu soğukkanlılık. Yani lafla olmuyor bu işler. Her defasında şampiyon pilot diyorsunuz Massa'yı yerden yere vuruyorsunuz ama hiçte şampiyon bir pilot gibi davranmıyor. Kanaka ve Fransa'dan sonra ciddi anamda demoralize oldu çünkü şansız şekilde puanlar ve galibiyetler kaybetti. Ama bundan sonra yaşadıkları şansızlık değil. Kimi istediğini elde etmiş gibi davranıyor ve toparlanmak için de pekte bir çaba harcamıyor çıkıp bu şekilde demeçler vermek dışında. Valencia'ya gelirken Massa simülatörde çalışırken, Kimi ben yeni pistleri çabuk öğrenirim, simülatörde çalışmayı sevmem dedi. Cumartesigünü ortalarda yoktu. Basın mensuplarına size bunu açıklamak zorunda değilim sadece yavaşım diye gayet ukala bir tavırla cevap verdi. Dünya şampiyonuysan eğer yavaşım demek acizliğini gösterir senin. Daha iki gün önce yeni pistlerle ilgili ahkâm keserken ki sakinlik yoktu. Pistin kirli tarafından kalktım, Kova iyi kalktı bunlar bahane. Macaristan ve Valencia'da bariz bir şekilde kendi hatası yüzünden ön sıralarda başlayamadı bunlar şansızlık değil. Umarım yaptığı hatalardan bir ders çıkarır çünkü bu gecen sene yaşadıklarını bu sene kolay kolay başaramaz. Massa ve Hamilton daha temkinliler ve bu kez aynı şekilde kaybetmek istemeyecekler. Yeteneğine bir lafım yok ama bunu ortaya koymanın tam zamanı eğer Belçika'da da aynı kötü formunu sergilerse şampiyonluk hayalden öteye gidemeyektir. Kimi'nin kimseden üstün yetenekli olduğu yok madem, konuşmakla ben de yetenekli olurum. O zaman en yetenekli pilot Alonso malum konuşmasını en iyi bilen o.

  33. yazdığın yorumda böyle şeyler gevelemeyin falan diyosunda o yüzden yazdım merak etme, ayrıca kafamda bişey kurduğum falanda yok.. uzatmayın konuyu

  34. ecem herşeyi üstüne alınma, illa sana cevap vericek halim yok. Mesajları tamamen oku kime yazdığımı anlarsın. Yeteneksiz felen da demedim,demiyorum kafanızdan mı kuruyorsunuz anlamadım. Çok üstün yeteneğin tarifi böyle olmaz diyorum.Ortaya somut birşey koymanız lazım diyorum. Ayrıca kimiye yeteneksiz demek onun zamanında geçtiği tüm pilotlara hakaret etmek olur. Yeteneksiz birine geçildikleri için. Örneğin massa gibi montoya gibi… Raikkonen ilk yarışından itibaren yeteneğini sergilemiştir ancak ben diyorum ki raikkonende yeteri kadar yarışma tutkusu yok. Verdiği demeçlere felen de inanmıyorum. Şu anda ne Massa ne de Hamilton kadar hırslı değil. Ya da hırsını yansıtamıyor bir şekilde. Onun dışında raikkonen genelde işler iyi gittiği zaman hızlı olmuştur. Bu aralar kötü gitse bile birgün gene hızlı olabilir.

  35. ben kimiye üstün yetenekli pilot dediğimi hatırlamıyorum.. sen nerden çıkardın böle bişeyi hayret doğrusu..şu kiminin yeteneklerine gelincede sana oturup burda anlatamazz kimse f1 izliyosan zaten bilirsn.. ve sen kimiyee çok açık bi şekilde yetenksiz diyosun nası inkar ediyosun bunu da anlamış değilim..zaten uzatmaya gerek yok senin veya bi başkasının ona yetenksiz demesi hiç önemli değil..

  36. enes arkadaşım gerçekleri söylüyor niye zorunuzamı gidiyor kabul edin işte Kimi başarısız bu sene hep aynı hikayeyi duyuyoruz geri dönücez lafları her yarıştan önce ya tutarsa!!Massa resmen bu sene ezdi Kimi'yi şampiyon Kimiyi hemde 😀

  37. ben kimiye yeteneksiz demiyorum öncelikle, dersem ne kadar saçma olacağının da farkındayım. Ancak adamı üstün yetenekli de ilan edemem. Edersem de saçma olacağının farkındayım. Kiminin bu kadar üstün yetenekli olduğunu gösteren nasıl bir başarısı var anlamadım. Heleki şu sıralarda yeteneğinin de altında performans sergilerken raikkonen fanatikliği uğruna gerçeklerden bahsetmeyip "yaaa bir git işine yaa, amma komiksin haa" diye lafı geveleyeceğinize nasıl bir yetenekmiş anlatın bizde bilelim.

  38. enes sende ayrı bi komiksn yaa 😀

  39. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    ya bi git işine enes güven yaa….

  40. kimi nin türk olduğundan şüphe ediyorum.
    bizim kültürümüzde yumurta kapıya dayanmak diye bir deyim var. kimi ninde aynı huyu var vallahi:)

  41. yorumcuların, eski ve yeni pilotların, takım patronlarının, f1 gurularının gördüğü üstün yeteneği senin görememiş olman ilginç tabi aegschumi, ama senin pistte görmek istediğin şey herhalde başarı olsa gerek, yetenek herzaman başarıyı doğurmuyor, dünya tarihi her konuda bunu gibi bir çok örnekle dolu.

  42. yeteneklerini pistlerde görmek isteriz kiminin, takım arkadasından 40 sn yemekle üstün yetenekli pilot olunuyorsa ne güzelmiş bu formula 1 : ) ayrıca geçen sene çalışmak gerektirmiyordu da bu sene mi gerektirdi. Ne değişti_? Yeni pistlerde iyi sürmeye eskiden yetenek derlerdi,pilotaj derlerdi, kolay öğrenme adaptasyon derlerdi. Şimdi yeni bir pistte 15 turda takım arkadasından bir pit stop fark yemeye mi yetenek deniyor

  43. recep ivedik avatarı

    POWER çok güzel yazmışsın bro tebrikler…

  44. murat korkut avatarı

    araçta herhangibir arıza olmassa belçikada kimi zafer kazanır büyük ihtimalle,ama son yarışlarda tam kapasitesi koyamıyor veya araçta bir sorun çıkıyor bu yarış umarım onun son kötü yarışı olur.

  45. şu anda yarışan pilotlar arasında konsantrasyon ve soğukkanlık deyince f1 de akla kimiden başka kaç pilot gelir bilmem ama şunu çok iyi biliyorumki yarışlardan önce konsantrasyonunu arttırmak için madde kullanmayan tek pilottur kimi. hatta bir çok kez yarışın başlamasına 15-20 dakika kala uykudan kalktığıda bilinen başka bir gerçek. bence sorun konsantrasyonda değil. asıl problem zaten ferrariye geçmeden öncede biliniyordu. o schumi yada bir başkası gibi çok çalışan ve mühendislik anlamında geri dönüşler verebilen bir pilot değil. şu anda etrafı simulatöre önem veren, aralıksız çalışan, uyku uyumayan hırslı pilotlarla dolu ve bu anlamda onlarla yarışması mümkün değil. f1 şimdi ortalama yetenekte ama bir mühendis gibi olan, gece gündüz çalışanın başarılı olduğu bir yer. o sadece üstün yetenekli bir yarış pilotu o kadar.

  46. recep ivedik avatarı

    helal olsun vallahi yemin ediyorum benm gibi birisin…kazanıcaksın helal olsun…

  47. tunç ayoğlu avatarı

    kanadadan bu yana aynı şeyleri söylüyo eylem görelim artık

  48. ILGIN CELEBİ avatarı

    Spa'nın yarısan 2 galibi Kimi ve DC 🙂 ki Kimi, 3 defa kazanarak bu zorlu pistte adını efsaneler arasına hak ederek yazdırmıstır bence. Bu durum değişmeyecek, sadece Kimi'nin zafer tablosuna 1 tane daha eklenecek umarım:D

  49. arüyaların gercekleşirr inşallah.. 🙂

  50. kiminin bu sözleri ben gerçeketn çok ama çok etkiledi çünkü son yarışlarda o kadar çok üzülüyorum ve kızıyordumki kimiye çünkü gerçek kimi bu değildi bana bu sporu sevdiren hatta fanatiği yapan adam bu olamazdı.Ama ben buna kesinlikle inanıyorumki sezon şimdi başlıyor hatta valensiya yarışından sonra gördüğüm rüyada bile kimi spa yı kazanıyordu.Hadi be kimi göster gerçek yüzünü biliyorumki sen bu pistlerin 1 numarasısın !

  51. FeRRaR!_k!msTeR #1 avatarı
    FeRRaR!_k!msTeR #1

    ksnlkle bu sefer daa bi umut verici knşma=)

  52. ewt her zaaman arkandayız.. bırak konuşan konuşsunn kim takar.. sen yolunda ilerle ve eskiye dön o bize yeter.. 🙂

  53. Ahmet Bridges avatarı

    abi bu adama hastayim ya
    bu sefer bence daha istekli öncekinden ve iyice bi düsünmüs herhalde
    cünkü önceki aciklamalarinda bukadar istekli görünmüyo du ve hep ayni seyi diyodu
    bence kimi nin yetenegi tartisilmaz
    kimi spa da patlayacak gibi gözüküyor insallah comeback yapar
    herzaman arkandayiz abicim

  54. bundan öncede böyle bir lafını duymuştum artık standart oldu bu sözleri :))

  55. ILGIN CELEBİ avatarı

    Kimi'yi suclayanlar, onun konsantrasyonu azaldı, performansı düştü diyenler. İste her sey en güzel sekilde nasıl acıklanırmıs okusunlar. Hiçbişeyde %100 suclu olanın Kimi olmadıgını, sanssızlıgın asla peşini bırakmadıgını buna ragmen nasıl mücadele ettiğini iyi okuyun. Ve ona laf edenler, Kimi hiçbi şekilde hiç kimseyi sallamıyor, onun moralini bozmak için kesinlikle daha fazlasına ihtiyacları var, hiç bi şey yeterli olmicaktır. O tam gaz geliyo, Spa Kimi'nin pisti buna kimse karsı cıkmasın. Şüphesi olanlar varsa, devam etsinler 😉

  56. FeRRaR!_k!msTeR #1 avatarı
    FeRRaR!_k!msTeR #1

    bncde kaznck spada çok yorum yaptılr arkasndan bu yrşta gerçek kmliini gösterck kimi snuna kadr arkndymm=)

  57. umarım herşey yolunaa girer. artık kazanmak zorundasın ve başka şansın kalmadı. önümüzdeki yarıs herşeyi belli edicek..

  58. Eğer motivasyonum konusunda şüphesi olanlar varsa devam etsinler. Kazanmak istiyorum. Her zamandan daha fazla." dedi.

    bu cümle bazılarına ii cevap olmuştur heralde. hani dyolar ya motivasyon kaybı yaşıo falan diye.

  59. inşallah kımı.ama artık su deponu doldurma konusunda farklılık yapman gerektıgını dusunuyorum.4tur agır cıkma 2tur 1tur cık.cok zaman kaybettırıor bu bence kımı raıkkonene.en ıı oldugu pıst.bu sefer basarıcak bence.içimde öyle bir his var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir