Pirelli İlk Dört Yarışın Lastiklerini Açıkladı!

yazar:

kategori:

Pirelli 2014 Formula 1 sezonunun ilk dört yarışında kullanıma sunacağı lastikleri açıkladı. Yeni lastikler arasında sadece tek bir adım fark var.

İtalyan şirket seçimlerinin Avustralya, Malezya, Bahreyn ve Çin’de iki veya üç pit stop stratejilerine yönelteceğinden emin.

Takımlar Melbourne, Sakhir ve Şangay için orta ve yumuşak, Sepang’da ise orta ve sert hamurlu lastikleri kullanacaklar.

Pirelli’den yapılan açıklamaya göre kağıt üzerinde lastik türleri arasında daha küçük farklar var. Geçen sene lastik hamurları arasında iki adım hamur farkı oluyordu.

“Son testin sonuçları sert ve orta sert hamurlar arasındaki performans farkı artmış durumda, aynı sonuç orta ve yumuşak hamurlar için de geçerli.”

“Bu takımların farklı stratejiler kullanabilmesine imkan veriyor.”

Pirelli motorsporları şefi Paul Hembery 2014 lastiklerinin geçen sezonkilere göre daha dayanıklı olduğunu kanıtladığını söyledi.

“Vardığımız sonuç 2014 lastiklerinin öncüllerine göre daha istikrarlı oldukları ve daha az aşındıkları yönünde.”

“Ayrıca pist üzerinde daha az parça bırakma yönündeki hedeflerimizi de başardık.”


Yorumlar

“Pirelli İlk Dört Yarışın Lastiklerini Açıkladı!” için 2 yanıt

  1. Ne kadar enteresandır ki 8 günlük test süresince Pirelli hakkında çıkan tek tük haberlerden birisi ve daha da önemlisi Pirelli ile ilgili neredeyse hiçbir takım ya da pilottan kayda değer bir açıklama bile gelmedi.

    1. Dertleri eksik olmadığından. ERS turbo uğraşırlarken lastikleri yargılamaya sıra gelmedi. At arabası tekerleri olsa şikayet etmezlerdi 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir