Berger, Vettel'i Özleyeceklerini Söyledi

yazar:

kategori:

Toro Rosso’nun ortağı Gerhard Berger yaptığı açıklamada gelecek yıl Red Bull Racing’te yarışacak olan Sebastian Vettel’i çok özleyeceklerini söyledi.

Genç Alman pilot geçen sene katıldığı Toro Rosso’da oldukça etkileyici bir izlemin bıraktı fakat Vettel gelecek yıl kardeş takımda Mark Webber’in takım arkadaşı olarak yarışacak.

Berger, takım için çok fazla şey yapan Vettel’in herkes tarafından özleneceğini kabul etti.

" Vettel gerçek atmosferin geri dönmesi konusunda gerçekten çok yardım etti bize. Geçen sene Scott Speed ve Tonio Liuzzi ile sorunlar yaşadık, fakat o takımın ne yapabileceğini kanıtladı ve bu yolda güzel işler çıkardı, bizimle, mühendislerle, herkesle."

" Çok fazla ilerleme göstermek için zorladı. Onu kaybetmek gerçekten üzücü. Onun sezon sonunda gitmesine üzülmeyecek tek bir ruh yok. Diğer taraftan bakarsak Red Bull’dan çok şey öğrendik. Red Bull olmadan Toro Rosso hiçbiryerde olamazdı bu yüzden birşeyleri geri verdiğimizi hissetmek güzel bir duygu, O’nun takımla birlikte kalmasını istesem de."

Berger, gelecek yılın pilot kadrosunu hakkıda karar vermek için takımın henüz hazır oladığını, bununla birlikte Red Bull destekli pilotların öncelik sahibi olduğunu söyledi.

" Öncelikli hedefimiz Red Bull’un genç pilot programında yetişen pilotlar olacak ve onları göreceğiz. Fakat henüz oldukça hazır değiliz."

" Bu konu ile ilgili gerçekten elimizde bir liste yok. Herhangi birisinin öncelikli olduğunu söylemek konusundan uzağız çünkü neler olup bittiğini görmek için bekleyeceğiz ve muhtemelen yeni bir şans yakalayacağız."

Berger ayrıca Sebastian Bourdais hakkında Fransız pilotun ilk yarım sezonunun ardından henüz bir fikir sahibi olmadığını ve Champ Car şampiyonunun geleceğinin henüz belirlenmediğini söyledi.

" Formula 1’de birisini yargılamadan ya da değerlendirmeden önce ona yarım sezon fırsatını vermeniz gerekiyor. Yarım sezon geride kaldı ve şu anda bulunduğum durum yetenekli olduğunu kanıtladığını gösteriyor."

" O’nun hakkında henüz açık bir fikir sahibi olduğumu söyleyemem fakat şunu söylemem gerekiyor ki Sebastian Vettel ilk birkaç yarışına başlamadan önce yılın yarısında oldukça iyi bir performans sergiledi."

" Bu yüzden Sebastian Bourdais’in nasıl bir ikinci yarı geçireceğini görmemiz gerekiyor. Dürüst olmak gerekirse bu dakikada herhangi bir fikir belirtmek istemiyorum."


Yorumlar

  1. yav alt tarafı bı kac garaj uzagınzda olcak haaa bu gıdısle belkı redbullun onunde bıttrrsnz ozmn belkı garaj komsusu olrsnz fazla ozlemessn:D

  2. ağlama seb bak dayanamaz yoksa berger amcan 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir