Belçika GP Öncesi Renault

yazar:

kategori:

Fernando Alonso

Fernando, kendi evindeki 2. yarışta çok erken yarış dışı kaldın. Çok üzülmüş olmalısın…

Fernando Alonso: Sıralamalardan sonra hafta sonumun çok zor olacağını biliyordum. Cadde pistinde gridin ortalarından başlamak kesinlikle isteyeceğiniz bir şey değil. İlk virajda bana vuruldu ve arka kanadımı kaybettim. Mekanikerlerim beni tekrar yarışa dahil etmek için her şeyi yaptılar ancak yarışım çoktan etkilenmişti. Taraftarlarımın önünde süremediğim için üzgünüm çünkü onlara özel bir yarış sunmak istiyordum ancak artık bu geçmişin bir parçası ve sıradaki Belçika GP için sabırsızlanıyorum.

Senin de belirttiğin gibi bu hafta sonu Spa’da Belçika GP yapılacak. Burası keyif aldığın bir pist mi?

F.A.: Spa, Formula 1 takviminde yer alan yegane pistlerden birisi. Tüm diğer eski pistler gibi burada her zaman özel bir atmosfer var. Pilotlar için Spa inanılmaz bir pist ve bir gün burada galibiyeti başarılarım arasına katmayı umuyorum.

Pistin gereksinimleri neler?

F.A.: Burası genelikle araçlar arasındaki farkları ortaya çıkaran uzun bir pist. Tam bir araç gerektiriyor. Bu bakımdan hızlı bölümlerde ve aynı zamanda yavaş bölümlerde rekabetçi olmak için aracın ayarları üzerinde çok sıkı çalışmalıyız. Eau Rouge’deki baskı hâlâ pistin en etkileyici yanlarından birisi.

Takımın markalarda 4.lüğü kovalarken burada güçlü bir yarış çıkarabileceğini düşünüyor musun?

F.A.: Avrupa GP unutulacak yarışlar arasında yerini almış olsa da, hedeflerimizi düşürmememiz gerekiyor. Takımın bu hedefe ulaşabilmek için % 100 çalıştığına eminim ve ben de güçlü sonuçlar ve puanlar için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Sezon başında işler kolay değildi ancak gelişim gösterdik ve bu yönde devam etmeye kararlıyız.

Nelson Piquet

Nelson, Valensiya’da hiç puan kazanamadın. Valensiya’daki bu ilk yarıştan neler kazandın?

Nelson Piquet: Organizatörler gerçekten böylesine ilginç pist yaptıkları için mükemmel iş çıkarmışlar ve özellikle son sektörü beğendim. Aynı zamanda tüm hafta sonu hoş karşılayan bir atmosfer vardı ancak puansız ayrılmak utançverici. Sıralamaların ardından puan kazanmanın kolay olmayacağını biliyordum ve yükselmek için yarış içerisinde olabilecek kazalara güveniyordum ancak oldukça düz bir yarış oldu. Bunun yanında ön kanadımın kırılmasının hiç yardımı olmadı. Bu yüzden geride bırakılacak bir yarış oldu ve artık Belçika GP’ye ve önümüzdeki diğer yarışlara odaklandım.

Takım Spa Francorchamps ve Monza’daki iki efsanevi yarışlara hazırlanıyor. Bu yarışlardan keyif alıyor musun?

N.P.: Evet, Monaco ile birlikte bu iki pist yegane ve Formula 1 tarihindeki yerlerini aldılar. Bu yarışlar için sabırsızlanıyorum, özellikle Spa keyif aldığım pistlerden birisi ve şampiyonada Silverstone’la beraber muhtemelen benim favorim. Sürüş bakımından oldukça gereksinimli bir pist ancak aracı piste mümkün olduğu kadar iyi bir şekilde hazırlamak için mühendislerimle elimden gelenin en iyisini yapacağım.

Spa’nın olağandışı olmasının nedeni ne?

N.P.: Dalgalı ve çok uzun. Bir çok hızlı viraj var ve bunun yanında şampiyonanın en yavaşlarından birisi de burada bulunuyor. Kokpit içerisinde inanılmaz hissediyorsunuz ve başka hiç bir yerde böyle olmuyor. Bence pilotlar bu bakımdan bu pistten böylesine keyif alıyorlar.

Belçika GP’den beklentilerin neler?

N.P.: Valensiya’nın gerçek performansımızı yansıttığını düşünmüyorum. Son bir kaç yarışta gösterdiğimiz gibi puan kazanabilecek durumdayız ve bunu aklımızda bulundurup bu yarışa odaklanmalıyız. Hedefim sıralamalarda Q3’e kalıp iyi bir yarış çıkarmak ve puan kazanmaya çalışmak olacak. Kuru bir yarış istediğimi kabul etmeliyim ancak Spa’da bunu asla bilemezsiniz!


Yorumlar

  1. yalçın aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    neseki şu spa monza gibi pistlerde arbalar bişye benziyo saçma sapan küçük kanatlar gidiyor ve arka kanat yükselince çok güzel oluyo sanki tunning arbaları:)

  2. Belçika GP için sabırsızlanıyorum

  3. kardeş renault aracı mı ilginç duruyor

  4. düşük downforce ve motor kapağı bir ilginç duruyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir