Cregan Sezon Sonunda Toyota'dan Ayrılıyor

yazar:

kategori:

Toyota takımı pazartesi günü yaptığı açıklamada 2008 sezonunun sona ermesinin ardından Toyota Formula 1 takım patronu Richard Cregan’ın görevinden ayrılacağını belirtti. Cregan takım menajeri olarak Jens Marquardt’ın yerine geçecek. Marquardt 2000 yılından bu yana Toyota Motorsport’ta yeralıyor ve motor mühendislik departmanında çalışıyor.

Ralli mekanikeri olduktan sonra katıldığı Toyota Motorsport’ta 24 yılı bitiren 48 yaşındaki Cregan, motorsporları bölümünde yeni bir rolde bulunma kararı aldı.

Toyota’nın Dünya Ralli Şampiyonası ve Le Mans 24 yarışlarındaki programlarında menajerlik yapacak. Formula 1 projesi duyurulduğunda gerçekçi bir plan yapılması konusunda Ove Andersson tarafından desteklenmiş ve 2004 yılında Takım Menajeri olmadan önce 2002 yılında Genel Menajer olmuştu.

Cregan’ın Jens Marquardt’in yerine getirilmesi Toyota’nın ilk Formula 1 motorlarınının gelişiminde ve 2003 yılında Motor Pist Test Mühendisliği Grup Liderliği’ne kilit roloynadı. Ayrıca Toyota’nın Williams’a motor sağlaması konusunda önemli bir rol oynadı ve 2006 Ağustos ayından bu yana Müşteri Motorları Sağlama Menajeri olarak görev aldı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir