Spa Yetkilileri Değişiklik Haberlerini Yalanladı

yazar:

kategori:

Spa Francorchamps pisti yetkililerinden birisi bugün yaptığı açıklamada, 7 km’lik sevilen pistin değiştirileceği yönünde olan haberleri yalanladı.

Belçika’da çıkan haberlerde, Formula 1 takviminin en uzun pisti olan tarihi Spa pistinde, Bernie Ecclestone’un da kabul etmesi ile Pouhon ve Blanchimont virajlarının birbirine bağlanacağı ve böylece Fagnes ve Stavelot gibi bazı heyecan verici yerlerin pistten düşeceği iddia edilmişti.

Ancak pist yetkililerinden Luc Willems f1today.nl’a yaptığı açıklamada "Spa her zaman yegane bir pist olmuştur ve değişmeyecektir." dedi.

Willems teklif ve gerçeğin birbirinden ayrılması gerektiğini söyledi.

Willems "Pistimiz olduğu gibi duracak ve değişmeyecek." dedi.


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Yeniliklere kapalıyız demek yanlış olur özelliklede değişmeyen tek şeyin değişiklik olarak adledildiği günümüzde fakat f1 i f1 yapan pistlerde değişime gitmek bence yanlış olur bırakın eski pistler oldukları gibi kalsın önemli olan yeni yapılacak pistler eskileri kadar heyecan veriyormu heyecan vermiyorsa o zaman bu işte bir sıkıntı vardır ve yapılan değişiklikler işin albenisinden ve doğasına uygunluktan çok herşey de olduğu gibi maddiyata kaydığını gösteriyor ve buda f1 adına üzücü ….

  2. Eau Rouge de değişti. Eskiden dönmesi çok zor bir virajdı ama şimdi tam gaz geçilebiliyor. Şu anki EauRouge ile eskisinin tek ortak yönü isimleri.

  3. hele bi demesinler alınlarını karışlarım 😀

  4. ÇİĞDEM  KADAKOĞLU avatarı
    ÇİĞDEM KADAKOĞLU

    isabet olmuş

  5. aman hocalar bir spa kaldı zaten o da yine de değiştirilmiş halde, en azından artık dokunmayın da keyifli bir pist var diyebilelim.. favori virajım pouhon, önce ilk viraja doğru gazı hiç kesmeden 6. vitese düşüp tam gaz diğer viraja dalmak, sol-sağ-sol-sağ kerblere vurarak 300+ hızla gitmek müthiş keyifli. izlerken de tabi.

  6. irfanyavuz-61 avatarı
    irfanyavuz-61

    değişmemesi iyi olur ama beni ençok heyecanlandıran eaurouge virajı

  7. Necati ÜNAL avatarı

    Değişmemesi daha iyi.

  8. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    iyiki hiç değişmedi pistiniz :)) otobüs durağı virajı nereye kayboldu o zaman

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir