Honda Lastikler Konusunda Sorun Yaşadı

yazar:

kategori:

Jenson Button, Belçika Grand Prix’inin ilk antreman günündeki çalışmalarda hız konusunda yaşadığı zorluklardan yakınıyor.

" Spa’ya geri dönenmek harika bir duygu ve sezonun en mücadele ve eğlenceli pistlerinden biri olmasına rağmen bugün çok zor bir serbest antreman seansı yaşadık." şeklinde konuşan Button, Honda’sını antremanlar sonunda ancak 17. sıraya yerleştirebildi.

Britanyalı pilot lastiklerin çalışma sıcaklıklarında sorunlar yaşadığını kabul ediyor fakat yarın için hala yapılacak şeyler olduğu konusunda umutlu.

" Gerçekten soğuk ve değişken hava koşullarında lastiği ısıtmak çok zordu bu da ön kısımda tutunma problemi yaşamama sebep oldu özellikle de viraj girişlerinde. Bu yüzden önden kayma sorunu yaşadık."

" Bununla birlikte geçen haftaki test döneminden ve bugünkü alışmalardan oldukça fazla veri elde ettik, bu yüzden bütün gece boyunca çalışacağız ve sıralama turlarından önce nerede gelişebileceğimizi göreceğiz."

Takım arkadaşı Rubens Barrichello da aynı sorunları yaşadı, Brezilyalı pilot aracın sürülebilirliğinin tahmin edilemediğini söyledi. Honda pilotu günün sonunda 18. sırada yeraldı.

" Öğleden sonraki seansta aracın dengesinden memnundum bununla birlikte aracın arka kısmında sorun yaşadık ve bütün gün boyunca ne yapacağı belli olmayan bir şekilde davrandı."

" Öğleden sonraki yağmur bize yardımcı olmadı, bazı tur zamanlarını kaybettik fakat bu herkes için aynıydı. Şu anda pistin ve hava durumunun oluşturduğu koşullar bize yardımcı olmayacak bu yüzden haftasonunun geri kalanında yağmurun daha yoğun yağmasını ümit edeceğiz."


Yorumlar

  1. Honda ne istediğini kendisi de bilmiyorlar herhalde. Dün yağmur yağsın dediler yağdı şimdi de şiddetini beğenmediler. Utanmasalar çıkıp sulayacaklar pisti. Sezon sonuna kadar böyle beklentiler ve şans eseri puan çalmalar devam edecek gibi.

  2. Sorun yasamadiklari baska konu varmi merak ediyorum, yediniz bitirdiniz Button gibi pilotu..

  3. dün yağmur yağsın diye bekleşiyordunuz noldu o da mı yaramadı?? kuru olmasın, ıslak olmasın, soğuk olmasın… hiç bitmeyecek yakınmalar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir