Ferrari: "Raikkonen Hiç Olmadığı Kadar Motive"

yazar:

kategori:

Ferrari takım sorumlusu Stefano Domenicali Raikkonen’in son yarışlardaki problemlerine rağmen şimdiye kadar hiç olmadığı kadar motive olduğunu söyledi

Fin pilotun performansı, takım arkadaşı Felipe Massa ile karşılaştırılamayacak kadar kötüydü ve Raikkonen nisan ayındakı İspnaya Grand Prix’inden sonra hala ikinci zaferinin peşinde koşuyor.

Dünya şampiyonu pilot aracıyla rahat hissetmediğini kabul etse de Domenicali Fin pilot için motivasyonun sorun olmadığını söyledi.

" Bence Kimi’nin motivasyonu yüksek. O, bu anları sevmeyen insanlardan biri. Motivasyon açısından eminim ki içinde bu duyguya sahip, bizim takım olarak yapmamız gerekense onu desteklemek, onunla birlikte çok çalışmak ve hepinizin beklentilerini görmek için sabırsızlanıyorum."

Domenicali Ferrari’nin şampiyonluğu güvence altına almak için bir diğer pilota destekleyici rol oynamasını rica etmedeki maksadını tekrarladı ve takım patronu imalari kabul etmedi.

" Hayır, elbette değil, yalnızca bir yerine iki güçlü araca sahip olduğumuzu düşünüyorum, elbette olacağız, belki, geçen sene sezonun bu zamanında senin olmayacağını söylediğin şeyi yapabileceğimiz konusunda karar alabiliriz."

" Eğer geçtiğimiz yarışlara bakarsanız bir pilotun diğerine puan verdiği bir durum göremezsiniz."

Domenicali aynı zamanda son iki yarışta kendilerine pahalıya mal olan motor probleminin bu haftasonu yapılacak olan Belçika Grand Prix’i öncesi çözüldüğünü soyledi.

" Aynı sorundu, sürekli devam eden bir problemdi ama neyse ki bu sorunu ortadan kaldırdık. Elbette ki bu bize birçok noktayı gösterdi, problemin dışında kalite kontrol sisteminin yalnızca firma için değil aynı zamanda tedarikçi için de ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bu önemini küçümseyemeyeceğimiz anahtar bir nokta." dedi.


Yorumlar

  1. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    aşırı motiveden duvarlara vuruyor kendini:))

  2. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    evet belli:)) gördük bugün

  3. erdem akyols avatarı

    feLipe Du braziLLL

  4. hem rai'nin hem de takımın kesin açıklamalarına bakarsak problem motivasyon değil, rai buna yeterince sahip anlaşılan. ama aracın raikkonen'e uymadığını da kimse söyleyemez. raikkonen 2007 başında ferrari'ye katıldığında ortada zaten komple yarışmaya hazır hale getirilmiş bir f2007 vardı. ve kimi bu aracın TC sisteminin kendi stiline göre biraz sert olmasında yakındığını, fransa gp'den sonra TC sisteminin kademesini düşürüp kendine daha uygun bir hale getirildiğini (ayarlar yaparak) söylemişti. ama bu sene raikkonen'in bir dezavantajı yoktu. araç tam da istediği şekilde stiline uyan şekilde dizayn edildi. takım da doğal olarak dünya şampiyonu olmuş pilotuna uygun araç üretti. nitekim sezonun başındaki (ocak-şubat-mart) testlerinde kendisini f2008'in içindeyken rahat hissettiğini, felipe ise değişen bazı sistemler ve yapılar sebebiyle araca uyum sağlamaya çalıştığını söylüyordu. ama şimdi gelinen noktada işler kimi için karışık bir hal almış durumda. sorun araç değil, motivasyon hiç değil, b.stone lastikleri değil (geçen sene aynı lastiklerle şampiyon olmuştu) peki ne?? lastik ısıtamama desek sene başında rahatça önlerde hatta polede olabiliyordu rai. belki de sene içerisinde lastik ısıtma konusunda rakipleri gelişim gösterirken rai buna ayak uyduramamış olabilir. benim aklıma başka bir sebep gelmiyor.bence esas kötü olan neyin eksik olduğunu bulamamış olmaları.. yada buldukları halde buna bir önlem alamamaları.

  5. erdem akyols avatarı

    raikonen bu yarıs kuru zeminde olursa ancak 2. olur bence massa cok formda

  6. seansın sonunda bi tane torro rosso aracını yolun ortasında dururken gördüm sanırım, bi motor sorunu mu vardı bilmiyorum ama ilginç oldu bu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir