Fisichella Fazla Tur Zamanı Elde Edememekten Yakındı

yazar:

kategori:

Giancarlo Fisichella, dengesiz hava koşulları sebebiyle geçirdiği kazanın ardından Belçika Grand Prix’inin ikinci serbest antreman seansında yeteri kadar çalışamamaktan şikayet etti.

İtalyan pilot Force India aracının kontrolünü dokuzuncu virajda kaybetti ve Ferrari’den Kimi Raikkonen’in ardından pistte kalan su birikintisi sonucu seansı tamamlayamadı.

Fisichella’nın aracı bariyerlerle temas etti ve aracına hasar vermesinin ardından serbest antrenman seansının geri kalanına katılamadı. İtalyan pilot kazadan önce yalnızca 11 tur atabildi ve ancak 16. en iyi dereceyi elde etti.

" Bu utanç verici, öğleden sonra kuzu zeminde çok fazla tur atamadık. Malesef ki sekizinci virajın çıkışında kuru zemin lastikleriyle pistin gerçekten ıslak bölümüne denk geldim. Araç tamamen koptu ve yapacak hiçbirşey yoktu, bariyerlere çarpmadan önce yakalamaya çalıştım."

" Bu noktaya kadar oldukça normal bir gündü, iyi bir denge buluyorduk ve lastikleri kullanmaya çalışıyorduk ve seansın sonunda kuruyan şartlarda iyi bir tur zamanı elde edebileceğimizi düşünüyorum."

Takım arkadaşı Adrian Sutil ise daha iyi bir gün geçirdi ve Alman pilot 22 turunardından 18. isim oldu.

" Sonuçta birlikte iyi tur zamanı elde edebilirdim ve şu anda en azından denge ve hava koşulları konusunda biraz fikir sahibiyiz. Bu sabah gayet iyiydi fakat seansın son birkaç dakikasını kırılan amortisör yüzünden kaçırdık ve ilk turdan itibaren geliştiremedik."

" En azından öğleden sonra biraz daha fazla lastik kullanabildik fakat malesef ki yağmur başladı ve bitip bitmeyeceğini kestirmek zordu.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir