Toro Rosso Antremanlarda Bir Kez Daha Etkiledi

yazar:

kategori:

Scuderia Toro Rosso, Spa-Francorchamps’ta gerçekleştilecek Belçika Grand Prix’inin ilk antreman seansında güçlü performansını sürdürmeye devam etti.

Sebastian Vettel için artık neredeyse zorunlu hale gelen ilk on içerisinde yer alma çabaları devam etti ve yedinci en hızlı isim olmayı başardı öğleden sonraki ıslak/kuru zeminde. Alman pilot günün ardından yaptığı açıklamada bulunduğu koşullar içinde kullanmaktan dolayı keyif aldığını söyledi.

" İlginç bir gündü bir o kadar da beklenmedik, hava durumu biraz sıradışı koşulların yaşanmasına neden oldu. Özellikle öğleden sonra, kuru zeminde atacağımız turlar açısından ve aracın nasıl bir performans göstereceğini görmek açısından önemliydi, bazı değişiklikler yapıldı bu yüzden sabah seansından tamamen mutlu olduğumu söyleyemem."

" Öğleden sonra daha iyi göründü. 10 santimetrelik bir hata yapsanız sonu kazayla sonuçlanacak büyük hatalar yapmadığım bu hava koşullarında araç kullanmanın harika olduğunu düşündüm."

" Son derece dikkatli ve doğru sürüş yapmanız gerekiyor. Zorladığınızda bunu gerçekten içinizde hissedebiliyorsunuz! Bu çok ilginçti ve bundan hoşlandım."

Takım arkadaşı Sebastian Bourdais ise Formula 1 takımı ile STR-03’ün direksiyonunda Spa’yı ilk ziyaretinde istikrarlı bir performans sergiledi.

Fransız pilot sabah seansında etkileyici göründü ve  takım arkadaşından daha iyi bir derece elde ederek yedinci sırada kendisine yer buldu. Öğleden sonraki değişken koşullarda aracını fazla zorlamayan Bourdais 13. sırada yeraldı.

" Burası en harika pist, fakat koşullar sık sık değişebiliyor ve kuru zemin lastikleriyle tur attığımız öğleden sonraki seansta yağmur çiselemeye başladı, beyaz çizgiye dokunursanız kaza yapabilirsiniz. Bu yüzden herhangi bir risk almadım, özellikle bu koşullarda çok fazla şey öğrenmiyorsanız."

" Sabah bölümü oldukça iyiydi ve aracın arka kısmının kilitlenmesine neden olan sorunu bulmamız gerekiyor. Geçerli bir denge yakaladık ve bundan mutluyum. Bu sabah ve genel olarak gerçekten rekabetçi olduğumuzu düşünüyorum, iyi bir görüntü içerisindeyiz."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir