Alonso: "Benim Motivasyonum Toyota'yı Yenmek"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, motivasyonunu korumak için sezon için hedeflerini bir kez daha tekrarladı ve Renault’un Toyota’yı yenmesi için yardım edeceği konusuna odaklandığını söyledi.

İki kez dünya şampiyonu ve geçen sene McLarenle dört yarış kazanan İspanyol pilot bu sezon Renault’sunun rekabetçi olduğunu kanıtlayamamasıyla birlikte tepedeki takımlarla mücadele edemedi.

Renault pilotu şimdiye kadar sadece 18 puan elde edebildi ve sezonun bitimine altı yarış kala klasmanda sekizinci sırada yeralıyor. Fakat Alonso hedeflediği amaçların yardımıyla motivasyonunu koruduğu konusunda ısrarcı konuştu ve şu anki hedefinin Renault’yu sezon sonunda dördüncü sırada görmek olduğunu söyledi.

" Hedeflerinizi değiştirirsiniz. İstediğimiz tek şey kazanmak ve şampiyonluk için mücadele etmek fakat bunun gerçekleşeyeceğinin farkına varırsanız yeni hedefler belirlemeniz gerekiyor."

" Şu an benim için amaç markalar klasmanında Renault’u dördüncü sırada görmek için yardım etmek bu yüzden şu andan itibaren ki hedefim sezon sonuna kadar Toyota’yı yenmek. Beşinci ya da altıncı ya da on bir ya da on iki olduğumuzun bir önemi yok, ihtiyacımız olan onların önünde tamamlamak ve puanlar kazanmayı ümit etmek."

" Bu yeni bir motivasyon, buna Monza, Spa, Çin her neresiyse ulaşabilirsiniz, bütün hafta sonu boyunca çok çok iyi odaklanmanız gerekiyor çünkü hedeflerinize ulaşmak istiyorsunuz."

Renault şu anda rakibi Toyota’nın 10 puan gerisinde bulunuyor. Bununla birlikte Alonso takımını ateşlemeye başladı bile, cuma günü Spa’daki ikinci antreman seansında en hızlı isim olmayı başardı. İspanyol pilot bu durumun haftasonunda Renault takımının ne kadar güçlü olacağını göstermediğini kabul ediyor.

" Çok açık olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen diğerlerinden daha düşük yakıt yüküyle turlar attık ya da öyle tahmin etmek istiyorum."

" Fazla ya da eksik, diğer bazı takımlarla karşılaştırdığımızda benzer bir durum içerisinde olacağız. Normal pozisyonumuzun biraz net olmadığını düşünüyorum. Çünkü bazen sekizinci, bazen yedinci bazen de gridde 11. sırada yer alıyoruz bu yüzden bu haftasonu altıncı ya da yedinci olacağımız bir yer bizim için iyi sonuçlardan birisi olacak."

" Açıkcası Ferrari ve McLaren’in dört aracı yenilmez bu yüzden BMW Sauber ve diğer bütün takımları yenerseniz beşincilik için mücadeler edersiniz. Bu nedenle bundan daha fazlasını elde etmek zor."

Alonso ayrıca zaman çizelgesinde isminin en üst sırada olduğunu öğrendiğinde bunun kendisini ateşlediğini itiraf etti.

" Evet, kesinlikle. Sadece bir cuma günü ve Valencia’da cuma günü ikinci sıradaydım ve Q3’ün dışında kaldım bu yüzden haftasonuna iyi bir başlangıç olup olmadığını bilmiyorum."

" Fakat Spa özel bir yer. Spa ve Monaco’da gibi bu tip yerlerde iyi işler yapmak istiyoruz. Bu yüzden haftasonu iyi başladı ve sırlama turlarında iyi işler çıkarmak istiyorsak yarın daha büyük bir mücadele olacak."


Yorumlar

  1. menekşe  duman avatarı
    menekşe duman

    daha gerçekçi bir hedef belirlemiş böylelikle kendine.alonso antrenman turlarında iyi dereceler alıyor ,haliyle tabii boş depoyla böyle netice almak kolay.o da bu dereceleri ancak bu şekilde alır,rekabetçi bir arabası,takımı yok neticede..

  2. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    yine bos depo yine reno klasigi yarisa geldiginde alonso il 10 zorluyor hep ayni nakarat..

  3. ne diyim inş istediğini alırsın.

  4. Renault sonunda anladı gerçek rakibinin Toyota olduğunu ama zor görünüyor.Her yarış öncesi Toyota yı küçümseyenler yarış sonrası susmak zorunda kalıyor.Orta grup için en önemli şey istikrarlı yarış ve alonso ne kadar başarılı bir pilot olursa olsun yarışın bir noktasında şansızlıktan yada aşırı zorlamasından dolayı puanlardan oluyor.sonuç 5.lik gibi

  5. erdem akyols avatarı

    alonso sen köye git kanki gelmedin su toyotaya ki sampiyon yapsin seni fakir renooo :D:DD:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir