Raikkonen: “Ferrari Göründüğünden Daha Güçlü”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Ferrari’nin yeni aracının Avustralya’da göründüğünden daha güçlü olduğunu düşünüyor.

Ferrari pilotları Fernando Alonso ve Kimi Raikkonen, Avustralya GP’yi ancak 5 ve 8. sıralarda tamamlayabildiler.

Raikkonen “Sorunsuz bir hafta sonu ve sorunsuz bir yarış geçirirsek daha güçlü olacağımızdan eminim.”

“Burada her iki araçta yarışta sorunlar yaşadık ve umarım önümüzdeki yarışta tüm sorunlarımızı aşmış oluruz.”

“Avustralya’dan önce nerede olacağımız konusunda iyi fikirlere sahiptik ancak açıkçası olmak istediğimiz yerde olamadık.”

“Her yerde eksiklikler var. Araç ve motor tarafında geliştirmemiz gereken alanlar var.”

“Ancak yarış hafta sonunda her şeyi doğru yaparsak ve hata yapmazsak, o zaman bile büyük fark olur.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “Ferrari Göründüğünden Daha Güçlü”” için 8 yanıt

  1. Bu 18 kg olayı gerçekse gerçekten sorun var demektir. Bu fark şasidense çözülür, ama motordansa hiç şansları yok sanırım.

    Bir yerlerde Ferrari’nin ERS bataryalarını tam şarj edemediği yazıyordu. Bu tek bir anlama gelir; kullandığınız jeneratör motorları zayıftır ve bataryaların son kısmı için gerekli akımı üretemiyordur. Ferrari performans için normalden küçük jeneratör/motor üniteleri seçmiş olabilir. Bu düzeltilebilecek bir şey. Dikkat ettiyseniz cep telefonu bataryalarınız %80’e kadar hızla şarj olurken ondan sonrası gıdım gıdım ilerler. Aynı sebep.

    1. Başta saçma gelse de 18 kg olayı daha çok mantıklı gelmeye başladı. Ya da öyle olmasını istiyorum :).. Çünkü ERS’nin tam şarj edilememesi diyelimki %80 kullanılabiliyor olsun bu da 35 HP civarı bir kayıp demektir. 35 HP tur başına 0.2-0.3 saniye kazandırabilir sanırım. Ancak 18 kg fazlalık çok fazla. 0.5-0.6 saniyeden bahsediliyor. Veya 2 si birden de olsun 🙂 1 saniye kazanalım isterim. Ama tabi ki hepsi spekülasyondan ibaret.

      Bana asıl garip gelen düzlük performansı ve çekiş oldu. Çünkü bahreynde bu araç 340 km/s’ye ulaşabiliyordu. Geçen sene araçlar bahreyn düzlüğünde hız ölçüm noktasına zar zor 320 ye ulaşabiliyordu. 340 a çıkabilmesi için vites aralıklarının uzun ve çekişin güçlü olması gerekmez mi ? Avustralya da ne oldu da böyle çekişten yoksun ve düzlükte yavaş kaldı bu araç anlayamadım. Aynı sıkıntılar diğer ferrari motorlu araçlarda da var Hulkenberg’de düzlük hızından yakınıyor.

  2. evet bazı alanlarda çok geri kalmadılar Mercedes rbr hariç mclaren de baya iyiydi son pitstoplardan sonra biraz ayak uydurabildiler bekleyelim ne kadar gelişme olacak

  3. Evet… göründüğünden daha güçlü bir Ferrari var ama bir sonraki yarış olduğundan daha iyi bir yerde bulunacak Williams da olacak.McLaren,Ferrari den çok daha hızlı değil sadece Hulkenberg e dua etsinler ve tabiiki Bottas a. Mercedes hızlı olabilir ama onun yanında belkide mücadelesinde Williams olabilir.

    Pazar akşamı FIA nın derecelerine baktım ve aero etkinliğin sorgulandığı kısım olan 3 kısım hızının birinci isminin ALonso olduğunu gördüm. Demekki bu sene Ferrari nin aerosu fena değil… yaa mekanik ve motor etkinliği nasıl?

    Amortisör sağlamlığında ise Raikonen e çarptığını sandığım Kobayashi nin aracının süspansiyonlarının parçalanması dikkat çekici.RBR de ise 2.liği kovalayan Riccardo ismi çekmek adına takımın kafasına göre yakıt kullanma hesaplarına göre performans gösterilmesine kurban edilmişdir.RBR , gelişene kadar ismini korumak adına böyle bir seramoni yaptı.Sırf hızlıyım demek için böyle bir oyun oynanırmı?

  4. Ya illaki göründüğünde daha güçlüdür. Ben ferrarinin duzlukte bu kadar yavas olabileceğine inanamiyorum. Yada inanmak istemiyorum. Hadi yarış ayarlarında yanlış yapti diyelim ama Ferrari simdiye kadar nerde bu kadar buyuk bi hata yapti yaris ayarlarinda bana bu da pekte mantikli gelmiyor. Duzlukte bu kadar yavas olmamiza ragmen ne button bizi gecmek icin cok zorlaya bildi. Nede onumuzdeyken basini alip gitti. Umarim bu duzluk hizi bu yarista kaynaklanan bi sorundan dolayidir. Bunu malezyada göreceğiz. Hadi bakamlim VAMOSSSS ALONSO

  5. hadi Williams ve McLaren’ı yakaladınızda diyelim Mercedes’i yakalamnız SPA’yı bulur en iyi ihtimalle sonuçta onlarda boş durmicaklar ve umarım o zamana kadar iş işten geçmemiş olur

  6. Açıkçası ben Alonso’nun araçtan kaynaklı sorunlarla boğuştuğunu görmedim. Ferrari’nin hız konusunda birtakım sıkıntıları var gibi geliyor. Kaldı ki Mercedes takımlarını da yakalayabilmiş değil. Ferrari şu an Williams ve Mercedes ile mücadele edebilecek düzeyde değil gibi, ama aşabilecek bir takım mı sorusunun cevabı ise fazlasını yapabilecek bir takım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir