Tarihi Zaferden Sonra Vettel İçin Kelimeler Kifayetsiz

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel İtalya GP’sini kazanip kariyerindeki ilk zafere imza atarak hayatının en güzel gününü kutluyor.

Cumartesi günü sıralamalarda pole pozisyonunu kazanarak en genç pole kazanan pilot olarak tarihe adını yazdıran Toro Rosso pilotu Sebastian Vettel bugun de yarışı baştan sona domine ederek kariyerinin ilk zaferini kazandı. Fernando Alonso’nun ‘en genç yariş kazanan pilot’ ünvanını ele geçirdi. 

21 yaşındaki Vettel’in zirveye tırmanması için yalnızca 22 GP’ye ihtiyacı vardı.

Genç Alman aynı zamanda Robert Kubica ve Heikki Kovalainenden sonra sezonun yeni zafer kazanan üçüncü yüzü.

Vettel "İnanıllmaz" diye konuştu . "Tüm yarış boyunca hiç problem yaşamadık, araç çok iyi durumdaydı. Muhteşem bir yarış geçirdim, çok iyi bir stratejimiz vardi, damali bayrağı geçtiğimde bunların hepsi geride kaldı. Araçları pit yoluna parkedip podyum kutlamasına katılmak inanılmazdı." 

 " Bu kesinlikle hayatımın en güzel günü. Burada hissettiklerimi hayatımın sonuna kadar unutmayacağım.  Düşündüğümden çok daha güzel bir his."

 "Takımdakilere çok çok teşekkür ediyorum. Muhteşem bir iş çıkardılar. Sezon başından beri gelişmek ve yükselmek için çalıştık. Bu koşullar altında biraz daha fazlasını yaptık. Harikulade! Nutkum tutuldu."

Vettel pole pozisyonundan başlamanın yarışı domine etmek için iyi bir yer olduğunu zira ilk bölümde görüşün çok zayıf olduğunu belirtti.

Alman pilot arkasındaki Kovalainen ile arayi hızlıca açtıktan sonra geriye hiç bakmadı ve finish çizgisine Mclaren pilotunun 12 saniye önünde ulaştı.

"Birinci olup görüş sorunu yaşamamak en büyük avantajdı. Kovalainen ile arayı açtım ve aracı biraz zorladım. Bazen limiti aştım."

"Yarışın ikinci bölümü zorluydu. Yerde su kalmamisti ve herkes lastiklerini soğuk tutmak icin sağa ve sola geçiyordu. Son bolumde pist cok kaygandı."

"Muhteşem bir haftasonu. Pole posizyonu ve zafer. Söyleyecek söz bulamıyorum."

Vettel takımıyla gurur duyduğunu belirtti.

"Bütün insanlar İtalya milli marşının Ferrari dışında bir takım için çalındığını duymamıştır.’ dedi gelecek sezon Red Bull Racingde yarışacak olan Vettel.

" Bu tüm takım için muhteşem bir gündü, onlar da benim gibi bu yarışı unutmayacaklardır."

"Buradan baktığımda pistin her açısını görebiliyorum. Arkalardan başladığında bunu görmek çok zor. Simdi kendimizle gurur duyabiliriz. Zaferimizi kutlamak muhteşem. Bu kelimeleri bir araya getirmek bile muhteşem!"

"Mentalite değişti, atmosfer muhteşemdi. Yarış öncesinde aracıma bindiğimde ‘Yok et onları’ dedim kendi kendime.

"Deli gibi zorladım, bunu yapmak için bugün şansımız vardı ."

"BMW, McLaren yada Ferrari’ye kıyasla bizim fabrikalarımızda calışan o kadar çok iş gücü yok. Faenza’da calışan 160 adamımız var. Ve kendilerini özel hissedebilirler. Ben de onlardan biriyim. Biz bir takımız ve çok mutluyum." 


Yorumlar

  1. cocuk bakkalden ekmek mi alıyosun. shumi ayarlıyormuş motormu ayarlıyosun. herşey varsayımlarla oluyorsa bana göre sende .. olursun

  2. 2012 de vettel ferreri de bu kesin. Schumi şimdi den ayarlıyordur. Vettel kesin ferrari de 2 yıl da redbul yarışıp tecrübe edinsin.. Savunun mclerenciler Vettel gelecek 2012 de…

  3. tijs_wervest avatarı

    vetteli bmw ile çıktıgı ve puan aldıgı yarıştan beri severim bu adam da iş var ve ferrari bu adamı kaçırmamalı kimi bırakırsa pilotumsun vettel altında bir ferrari olduktan sonra bu adamı düşünemiyorum aslında düşünüyorum:)in.ferrari alır.adamımsın vettel alkışlar sana 🙂

  4. En genç puan alan pilot, en genç yarış kazanan pilot, en genç pole alan pilot, en genç yarışan pilot: Bunlar Vettel…

  5. ahmet ozkal avatarı

    toro rosso aracıda mükemmeliyete ulaşmış derecede ama sadece bu şartlar altında=)
    kuru pistlerde de iyi olacağını tahmin ediyorum..

  6. ilerde çok ii işler başaracağına süphe yok.belki ilerde ferrariye gelir hamilton maccada davem eder bize uzun yıllar ikinci bi schumi-hakkinen çekişmesi izletirler inş.bugünkü podyum sevinci heyecanıyla schumiyi hatırlattı bana.vettelden gelecekte çok güzel sonuçlar bekliorum.o ışık, o yetenek var bu çocukta..

  7. MagicAlonso avatarı

    seneye muhtemel reno motorlu olacak olan redbull la neler yapabileceğini hep beraber göreceğiz ozamanda takım arkadaşına cidid üstünlük kurarrak iyi yarışlar çıkarırısa ozaman yolu açık olur vettel in

  8. tek kelimeyle adamımsın vettel 🙂 kalbimiz seninle. Umarım hakettiğin yarış koltuklarına bir an önce oturur ve ciddi bir rekabetin içinde yer alırsın

  9. geleceğin şampiyonu olacak kadar yetenekli. umarım bir an önce yarış kazanacak bir takıma gelir. çünkü fazla zamana kaybetmeden şampiyonluğa oynamalı..

  10. tebrikler, iki yıldır kubica ve senin üzerinden gözlerimi ayıramıyorum, kimi emekli olduktan sonra seninle devam ediyorum…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir