İkinci Sırada Yer Almak Kovalainen'e Sürpriz Oldu

yazar:

kategori:

Heiki Kovalainen, İtalya Gp’sini Toro Rosso’dan Sebastian Vettel’in arkasında ikinci bitirdiği ve tüm öğleden sonra genç Alman pilotla mücadele bile edemediği için şaşkın görünüyordu.

Kovalainen "Açıkçası bugün kazanmak mümkün değildi çünkü Sebastian ve Toro Rosso burada bütün hafta çok iyilerdi. Başlarda aşırı ıslak lastiklerden, frenlerimi ısıtma ve zaman bulup daha hızlı gitme çabalarımdan dolayı bazı sorunlar yaşadım. Ama zorlamaya devam ettim ve sonlara doğru biraz daha iyi oldum. Fakat bu yapabildiğimizin en iyisiydi." dedi.

"Bence lastiklerle olan sorun ısıyla alakalıydı. Bugün oldukça zor bir gündü fakat herkes için zordu. Yarışta lastiklerle sorun yaşamamız biraz sürpriz oldu çünkü normalde hallolmalıydı fakat olmadı." diye ekledi.


Yorumlar

  1. Oğuz Çetin avatarı

    Heiki Kovalainen mclarende kaldıkça 2. pilot olmaya mahkum bu adamdan başarı beklemek yanlış ron dennis hamiltonu çocukluğundan beri yetiştirdi ilerde kendi takımında yarıştırmak çok büyük başarılar elde etmek için hamiltonu bırakıp kovayı mı şampiyon yapcak..

  2. gurcan hezer avatarı

    Mclaren gibi bir takımda üstelik oluşan koşullarda en iyi araca sahip olan bir pilot güvenli bir şekilde mantıklı!!! bir ikincilik yerine 1. için mücadele etmesi gerekirdi ,yok artık ,yani torro rosso ile mclaren mücadeleye girmeyecek kabullenilmiş bir ikincilik başarı sayılacak…
    Puan yada sıra savaşı verm,yor mclaren 1. kovalıyor ,geçen yarış kimi neden kabullenmedi 2. ği de mücadele etti.
    Büyük takımlar her koşulda galibiyet için mücadele vertdiklerinden ötürü efsane olmuştur pilotlada öyle,ikincilik için değil..

  3. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    vega_nitro Vettel'e atak yapıp kendi kanadınımı kırsaydı demişsinde Kovalainenin sanki Vettele atak yapacak fırsatımı olduki,yaklaşamadı bile.

  4. Valla ben Heikki Kovalainen'in arkasındayım, en mantıklısını yaptı diyebilirim. Kendini tahlikeye atmadan yarışı ikinci bitirdi.

    Ayrıca Vettel'e atak yapıp kendi kanadını kırsa, yarışını yok etse yine kötülerdiniz. McLaren'in puanlara ihtiyacı olduğu görüşündeyim garanti puanlara.

  5. Cem ERYİĞİT avatarı
    Cem ERYİĞİT

    gürcan katılıyorum. Kovalainen kendisini geliştiripte bi beklenen tırmanışı yapamadı.Aldığı puanların tamamı sönük geçen yarışlardan topladığı ve hiç motor sorunu yaşamadğı içindir.

  6. gurcan hezer avatarı

    15. sıradan HAMİLTON ,VETTEN le 1sn yaklaşabiliyor fakat yarışa 2.sırada başlayan kovalainen yaklaşamıyor bile öndeki araca ve anlamsız açıklamalarla kötü sürüşünü anlamsız sözcüklere sığdırmaya çalışıyor…Ne demek torro rosso iyiydi , HAMİLTONU görmesek ,inanalım dediklerine vasatın üstüne çıkamadı geldiği günden beri ,yarışı farklı kazanabilecek bir araca sahipken ,fark yemek nasıl oluyor bunu gösterisi yaptı adeta..
    YAKIŞMIYOR bu pilot MCLARENE …
    Acemi pilotların yetişeceği bir takım değildir .MCLAREN tarihi boyunca en iyi pilotları bünyesinde bulundurmuş bir takımdır.Heikiki bu takımın pilotu değil ,çok öndecen kanıtladı bunu…..

  7. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    2 ci baslayip 2 ci bitirdi ve önündeki tororosso idi bide lewis e bak 15 basladi ve 7 bitirdi yagmur devam etse 1ci bitircektiki planlanmamis bir 2 ci pit spop yapti kova sana ne diyim ki siradan bir pilotsun o kadar.. lewis e ve vettele tebrikler

  8. McLAREN TEAM avatarı

    kova yı eleştirirken kullandığı otomobille kıyıslıyorum şuan McLAREN nin hakkını veremiyor.. bunu bu yıl hep yaptı! kullandıgı otomobil bir çok pistde fark yaratabilecek kapasitede ama sonuç her yarış umutla bekliyorum boş çıkıyor..(iftarı açınca daha sakin yorum yazıyorum)

  9. siz kovalainen gibi pilotu nerden bulacaksınz raikkonenden iyi puanları çok yaklaştı geçicekte yaşasın heikki kovalainen bayılıyorum bu adama.

  10. ahmet ozkal avatarı

    bence kova kendine göre aracını korudu ve iyi iş başardı lewis aşırı hızlıydı ikinci başladı ikinci bitirdi bence kötü bir sonuç değil..

  11. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Kovalainen gibi bir pilot için çok bile ikincilik,bence ikinci bitirdiği için mutlu olmalı…

  12. Vettel Bmw nin.yani opsiyonu olan takım onlar ve mclarene asla vermezler:D Heikki için hiçbir zaman olumlu konuşmadım.Yine birşey söylemiyorum.

  13. Hasan Eren Bekiloğlu avatarı
    Hasan Eren Bekiloğlu

    bence heikki dedi,ğiniz kadar kötü bir pilot deil.en azından uyumlu bir pilot v glecekte ne olacağı belli olmaz.al işte massa nasıldı eskiden şimdi nasıl.bence heikki de bir partlama yapacak ve şampiyonluğun adylarından birisi olacak am tabi bunun için önce mclarenden ayrılması lazım çünkü burdakeinlikle 2. pilot görüntüsünde…

  14. engin sürgel avatarı
    engin sürgel

    kovalainen sözleşmesini fes edip yerine heildfeld gelse eğer alonso bmw ye giderse.markalarda en büyük kayıbın sebebi kovalainen dir.biriside bu saatden sonra çıkıp kovalainen i savunmasın 1 sezon bitti kovalainenin durumu ortada.bu adam ferrari,bmw yada force india dada olsa hep aynı kalır.toro rossodan bugün 2 farklı pist yüzeyine rağmen fark aynıydı.her türlü toro rosso yu geçmesi lazımdı zaten lewis le kovalainen kıyaslanamaz.sinir den hakaret etmek istiyorum ama tutuyorum kendimi.markaları kaybedesek.bu ron un kaybı olur.olan mclaren le mercedes e olur.her ne olursa olsun alonso 1 sene daha kalmalıydı mclarende.

  15. şu adamın ropörtajlarını yayınlamasak, sinirlerim bozuluyo ya!

  16. McLAREN TEAM avatarı

    vettelin kazanmasını bundan daha çok istedim bununda onu geçmesi gerekmezdi ama adam fark yemez 1.5 sn yi korur yok böyle bişey yagmurda denedik kuruda denedik sıcakta denedik yok yok yok bu adamda olamsı gereken finli hırsı yok azmi yok pes etmeme yönü yok!!!!!

  17. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    gören de heiki 1. başlamışta son sıralara gerilemiş sanacak.Adam ikinci başlayıp ikinci bitirdi.Vetelin çok iyi bir yarış çıkaracağı zaten toro rossoların dünkü performanlarıyla çok açıktı.Heiki ile lewisi karşılaştırmak bence çok yanlış lewisin hızlı olmasının temel nedeni ve yaptığı ataklarda da görüleceği gibi kaybedecek hiç bir şeyisinin olmamasıdır.Bu arada adam zaten neden daha hızlı gidemediğini söylüyor.

  18. ogun savaş avatarı

    Toro Rosso lar dün yaptıkları yağmur ayarlarıyla pist tamamen ıslakken Lewis dışında herkezden hızlıydılar.Ama Heikki bu kdr yavaş kalmamalıydı takım arkadaşı sırayla herkesi geçerken

  19. engin sürgel avatarı
    engin sürgel

    ne yazıkki 1 sene daha mclaren ile yarışacak.seneye de bi işe yaramaz bu adam.arabaya alışmasını bekledik 1 sene oldu hala bir ilerleme yok.adam önceleri de vasattı şimdide vasat ileridede vasat olacak muhtemelen.

  20. Yavuz Balcı avatarı

    ben her zaman istikrardan yanayımdır. yalnız devreye giremiyor bu adam. şu var ama team arkadaşım bence kesinlikle ferrari motor sorunu nu saymazsak o da 2 sefer yaşadı Mp4-23 ten aşağı bir araç değil. ben kovayı gördükten sonra bu farkın tamamıyla hamiltondan kaynaklandığını düşünüyorum artık. çok komplike bir pilot. eğer önümüzdeki sene yine eşit araçlar olursa üstüne katmaya devam edecektir diyorum.

  21. MagicAlonso avatarı

    geçen sene bu takımda alonso da vardı bu sene bu adamda var ve geçen seneki mclaren e göre daha rekabetçi mclaren var bu sene ve geçen sene alonso nun takımla olan durumu düşünüldüğünde pilot farkının nasıl ortaya çıktığı ortada kaldı ki geçen sene Alonso ve kimi ilk defa bridgestone ile yarışıyordu.Böyle devam et heiki umarım ferrari mclaren i takımlarda yener mclaren in kursağında kalır şampiyonluk

  22. yasin cobanoglu avatarı
    yasin cobanoglu

    macca acilen bu adamı yoLLamaLı..vetteLe parayı yatırıp ferrai aLmadan bu cocugu almaLılar..ve Lewis harikasın ..1 numarasın…

  23. McLAREN TEAM avatarı

    lastikleri ısıttığında da 1 sn lewis ten yavaştın..artık yeter sezon bitti ve sen hala muhtemelen pistin en iyi aracıyla strden 15 sn fark yiyorsun çok şükür ki start verilmedi verilseydi ya yarış dışı yada 10 cu olurdu!!! sinirimden dolayı özür dilerim ama artık tadını kaçırdı bu adam ya zamanlara bakıyorum lewistwn her şart da tur başına 1 sn fark yiyor yok böyle bişey Heidfeld bile kubica dan 0.3 fark yiyor..

  24. lastikmiş frenmiş ısıymış geç bunları heikki kimse yemiyor artık. aynı lastik aynı fren aynı ısıyla hami'nin de neler yaptığını gördük.. hem de önünde bir sürü araç varken..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir