Pirelli: “2014 F1 Araçları Büyük Adım Atabilirler”

yazar:

kategori:

Pirelli’nin Motor Sporları Patronu Paul Hembery’e göre 2014 Formula 1 araçları, lastikleri daha iyi anlayarak büyük gelişme kaydedebilirler.

Hembery “Sene başında bir çok farklı şeye odaklandılar ve önümüzdeki dönemde ön ve arka dengeyi geliştirmek için lastik ve şasi üzerinde çalışmaya başladıklarında daha fazlasını göreceğiz.”

“Ve virajlarda çok büyük performans kazancı sağlayacaklar. Bu yüzden sezon ilerledikçe çok fazla değişiklik olmasını bekliyoruz.”

“Bu sene çok fazla gelişme olacağını görüyoruz ve performans açısından büyük adımlar atılacak.” dedi.

Hembery, araçların hızlanması halinde lastiklerinin buna hazırlıklı olduğunu düşünüyor.

Hembery “Çok agresif pistlerde bile iyi olacağımızdan eminiz. Sene sonunda  seçimlerle muhafazakar olma ile araç gelişimi oranı arasında denge olacak.”

“Genel olarak çalışan iki tip lastik oluyor. Diğer ikisi ise aşırı seçimler olarak görülüyor ancak Bahreyn’de 4 lastik tipi de kullanılabilir. Geçmişte öyle değildi.”  dedi.

Hembery ayrıca yeni lastiklerin, yeni motorların tork gücüne dayandığını gördüklerini söyledi.

Hembery “Aşınma direnci ile termal direnci arasında denge bulmaya çalışıyorduk. Daha az downforce ile lastiklerden mekanik yol tutuşu sağlayabiliyor ancak o yönde fazla ilerlerseniz, o zaman aşınma başlıyor.”

“Şu ana kadar oldukça memnunuz. Bazı noktalarda pistin belli noktalarında ya da belli virajların çıkışlarında çok zorladığınızda aşırı ısınma olabiliyor ancak takımlar bu konuda çalışıp geliştirecekler.” dedi.


Yorumlar

“Pirelli: “2014 F1 Araçları Büyük Adım Atabilirler”” için bir yanıt

  1. sizi istemiyoruz. geçen sene yediğiniz naneleri unutmadık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir