Hamilton, Paris'teki Toplantıya Katılacak

yazar:

kategori:

Bir sonraki yarış olan Singapur için çalışmalarını etkileyecek olmasına rağmen şampiyona lideri Lewis Hamilton, Belçika’da kendisine verilen cezaya olan itirazın görüşeleceği toplantıya katılacak.

McLaren patronu, Lewis Hamilton’un 7. sıraya kadar yükselerek 2 puana ulaştığı Monza’da bu haber verdi.

22 Eylül’de Paris’ta yapılacak olan FIA Uluslararası Temyiz Mahkemesi’nde görüşelecek olan itiraz, 6 puan değerinde. Eğer bu mahkemeden McLaren haklı çıkarsa, Lewis Hamilton’un galibiyeti geri verilecek ve şu anda Massa ile olan 1 puanlık fark, 7ye çıkacak.

23 yaşındaki İngiliz pilot, birincil tanık olarak mahkemede yer alacak. Ron Dennis, bu bilgiyi Alman haber ajansı SID’e doğruladı.

Singapur GP öncesinde Pazartesi günü olarak programa alınan duruşma, farklı bir zaman alanında yapılacak olan Singapur GP hazırlıklarında sıkıntı yaratabilir.

Hamilton’un neden takım tarafından gelmesinin istendiği sorulduğunda Dennis: "Şüphesiz, bir yarış öncesinde ideal bir durum değil. Ama bunun önemli olduğunu düşünüyorum"


Yorumlar

  1. burak arkadaşım anlamamışsın ne demek istediğimi ben dedim ki kurallarda rakibini şikanı keserek geçerek avantaj sağlarsan yerini vermelisin diyor ama sonraki viraja kadar geçiş yapamassın diye ibare yok kurallarda ama Spa'dan sonra FIA açıklama yaparak bunu ekledi kurallara şimdi bundan sonra emin ol böyle bir olay olmayacak çünkü artık daha kesin bir kural var..Lewis eğer ilk viraja kadar geçiş yapılmasının yasak olduğunu bilseydi o atağı yapmazdı aynı Monzadaki gibi yapsaydı bile tekrar yolunu verirdi uyarı gelmeden yapardı bunu anlatabildim mi ne demek istediğimi??

  2. burak böcek avatarı

    massaya v erılecek cezada uzun surmustu kaç saat surdugunu bılmıyorum ama olay oldu ustune kaç tur atıldı yaırs bıttı sonra açıklandı.bakalım gorucez temyızde hersey bellı olur bu kadar karsısınız madem umarım hayırlısı olur

  3. ben başka bir noktaya değinmek istiyorum, bu tür kararları vermek neden bu kadar uzun sürüyo, 3 saat sonra fln karar duyuruldu, o kadar büyük bir ceza veriliyosa bu hakemlerin kendilerinden emin olduklarına ve verdikleri karara güvendiklerine işarettir, o zaman neden 3 saat sürüyo, olayı bikaç kez izlemek en fazla 30 sn alır ve bu bir turun yarısı bile diil, 30 sn içinde karar verip neden bunu takıma bildirmiyomusun, takımda pilota yol vermesini söyler, bu neden bu kadar zor, üstelik sözü geçen formula1 takımı bu olaydan sonra yarış içerisinde iki kez yarış yönetimiyle temasa geçiyor ve yol verilmesi gerekip gerekmediği konusunu soruyor ve buna gerek olmadığı yönünde bilgilendiriliyor..

    ortada bir geçiş var ve bunun doğru olup olmadığı 3 tane yarış hakeminin 3 saatte verebildiği bir karar ise, pilotun bu kararı saliseler içinde aldığı unutulmamalı..

  4. burak böcek avatarı

    ayrıca belçikaya gelmeden söylenseydi ne demek?kurallar 1yıl onceden belirlenıyor sezona başlamadan fıa butun takımları bılgılendıtıyordur herhalde.yoksa her yarıs ayrı bır kural mı cıkıyor da bunu yarıstan once soylıcekler.eğer bazı prosedurlerde uygulamada zorluk varsa yada sıkayetcı bır durum varsa ornegın sc kuralı degısıklıge gıdılıor sadece.yanı spadan once ne dıceklerdı arkadaslar bundan oncekı yarıslarda sıkanı kesmek serbesttı sımdı yassak mı?

  5. burak böcek avatarı

    kural açıklıgı mı?arkadasım herhalde kural açıklıgından ne sekılde faydanıldıgından haberın yok.takımlar faydalanıyor bundan pılotlar deil.hangı pılot kurallar burda pek emın deıl o zaman ben ihlal ederim demıs.sadece takımlar bazı geliştirme çalısmalarında bunu acıklardan faydalanıor.yarıs sırasında kesın kurallar var acıklık falan olmaz

  6. 2006 daki yarışta alonso nun başına gelenleri yarışta serhan acar 2 kere anlattı. 2006 alonso şigan dan gectikten sonra ilk viraj öncesi rakibini gecti daha sonra hakemler uyarı geldi. Alonso geçtiği rakibine tekrar yol verdi.Daha sonra ilk virajdan sonra geçti. 2006 da bu kural uygulanmıoş.
    Mclaren bunu unutmuş. Konu hamilton olunca formula nın en iyi basını ingilizleri arkasına larak kulis yapıyor..
    Bu olayı daha alonso yaşamış. Hamilton da yaşacak demektir. Hamiltonun ne özelliği var ingiliz olması mı? Saçma…

  7. kural açıklığının cezası Hamilton'a kesildi eğer Spadan önce bu ilk viraja kadar geçiş yapmak yasak sözü söylenseydi eminim Hamilton o geçişi yapmazdı yapsaydı bile hiç bir uyarıya gerek kalmaksızın geriye verirdi bunuda aklınızın bir köşesine koyun derim..FIA yarış kontrolünde 2 kez onay vermesi apayrı bir olay geçmişte 2005 Suzukaydı sanırım Alonso şikanı keserek tur bindirmişti ama sonradan hakemlerden uyarı geldi yerini vermesi için ama Bu Hamiltona yapılmadı peki niye yapılmadı bunu sordunuz mu??Uyarı yapılıp Lewis yer vermeseydi o zaman farklı olurdu ama bu durumda Lewis suçsuzdur ve FIA nın kendi hatasının cezasını Hamiltona vermiştir bu kadar basit..

  8. Hamilton paris den sonra oradan NASCAR a gecsen orada araçlara çarpan pilotları seviyorlar. Bak J O Montaya da orada.
    Hamilton kimi ye arkadan çarpt, alonso nun tepesine çık, massa yı 3 kere pist dışına it, glock u pist dışına it, webberi resmen ideal çizgisinden dışarı et… Bu kadar becerikli pilot ancak nascar da yarışır.

  9. arkadaşlar hemıltın orayı dışardan aldı ama şikanı kesti bu bir gerçek zaten ama suçun büyüğü hemıltonda niye derseniz arkadaşlar raiyi gene geçecekti biraz bekleyip sonra atak yapacaktı yine hemıltın hatası zaten arkadaşlar ferrari yağmurda sıfır dün gördünüz willims tutunmada massaya geçti hemıltın orda atak yapmayıp o düzlüğün sonun da yapacaktı ama yapmadı bu durumdada hemıltın 100 90 suçlu olmuş oluyorr

  10. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Bence sorun kurallarda. Avantaj sağlamak gibi ucu açık belirsiz bir kural koyarsan adam geçer tabiki. O karmaşa anında emin olamazsın ki avantaj yakaladımmı diye bir kaç saniye de oldu bitti suç : kesin bir kural koymak için belçika yarışındaki olayı bekleyen fia nın dır. Ben yarıştan sonra şikanı kesen pilot diğer viraja kadar geçiş yapmamalıdır dedim adamlar bunu benden daha önce düşünemiyorsa ben de bu işi yapabilirim demekki.

  11. burak böcek avatarı

    bu baglamda mike shinoda arkadasımıza katılıyorum.sevıyelı tartısmaları ıcın ıse şener salihe tesekkur edıyorum.ancak unutmayın onunda dediği gibi ayagını gazdanda çekebilirdi yada fren yapabilirdi hamilton.neyse bakıp görücez haklıyı haksızı

  12. burak böcek avatarı

    telsizden istediklerini söylesinler.koskoca mclaren nasıl hareket edicegini bilmiyor mu?yarısı bırak deseler bırakık mı mclaren?kurallar gayet açık bunun bencesı olmaz yorumada kapalıdır.daha ne duymak ıstenıyor.butun pılotlar olayı ozetledı.hepsıde hemfıkır hıc bırısı bence boyle demedı cok net konustu.biz burda sitedigimiz kadar olayın kavgasını verelım.bakınız monzada hamılton sıkanı 1-2defa kesıp hemen yol verdı ve bır dıger sıkana kadar atak yapmadı.ve ızledıysenız hamılton ılk sıkana yıne geç fen yapıp tasıyordu ancak yavaşladı ve sıkanı makul olculerde geçtı.demekkı ısteyınce gecebılıyor.ceza yaramıs hamıltona.demekkı çarpmamak ıcın bazen sıkan kesılmıyormus

  13. Hem 2007 avrupa gpsinde alonso ile massanın çekişmesini hatırlıyormusunuzz..Burada hamiltonu eleştiren saygı değr arkaşlarım orada massayı eleştirmemişlerdi. Tabi o zaman alonso düşmanıydınızz alonso niye haklı olsunki…Olaylara objektif bakmıyorsunuzz tek yanlı bakıyorsunuzz..

  14. kimiRaikkonen f1 weber olayında adam kendini savundu niye boyle hiddetleniyorsun adamlar yarışıyoo pazar günleri piknik gezintisi yapmıyorlar..Hem burada tam tersi webberin hatası olduğunu düşünüyorumm herkesi aksine çünkü hamilton webbere gerekli kaçış alanı bırakmıştırtır..glock olayını tam olarak bilmiyorum çünkü geçiş sahnesini baştan sona görme fırsatım olmadıı..

  15. mike shinoda avatarı

    Şener SALİH yaklaşımın hoşuma gitti ama inan yazarken böyle bir amacım yoktu nette msn hariç başka biryerde gerçek ismimi kullanmam… Ayrıca gözetmenlik öyle kendin karar mekanizman olan bişi değil sadece gelen kararları uyguluosun yada uygulanıp uygulanmıdıgını kontrol ediosun yani bu işin başlangıcı yani daha ezik sayılırız diğer hakemlere göre ama kurallarıda iyi biliyoruz…

  16. id eğer hamilton adam gibi arabayı kullansaydı Webber nasıl gececekti hamiltonu o kalleşliği gördünüz adamı savunuyorsunuz.
    Valla kimi için bu sene her şey bitmiş. Gecse ne olur gecmese ne olur. Hamilton esas massa ve kubica yı gecsin.
    Ayrıca hamilton altındaki yagmura en iyi mclarenle araç gecemiyorsana gitsin GP2 tesp pilotluğu yapsın amma abartınız ..
    Massa şampiyon olur siz bu kafayla devam edin.

  17. kimiRaikkonen f1 dün gece haminin raiyi geçişini o kadar zevkle izledimki anlatamam….:)

  18. Hamilton paris den sonra oradan NASCAR a gecsen orada araçlara çarpan pilotları seviyorlar. Bak J O Montaya da orada.
    Hamilton kimi ye arkadan çarpt, alonso nun tepesine çık, massa yı 3 kere pist dışına it, glock u pist dışına it, webberi resmen ideal çizgisinden dışarı et… Bu kadar becerikli pilot ancak nascar da yarışır.

  19. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Hem unutmadan madem yarış gözetmenisin bence içimizde pilotlar arasında tarafsız davranmak zorunda kalan ilk kişilerden olman lazım belkide onun için ismini aşikar beyan etmedin :)….

  20. Yavuz Balcı avatarı

    evet mike fren yapmak birincilik getirir ama geç fren yapmak. hamiltonun yaptığı gibi. sorunda zaten bu frene bastığında yağmurlu havada kuru hava lastiğiyle yaklaşık 250 km hızdayken arac durmuyor. sen nasıl durduruyorsun onada hayret ettim ayrı bir konu

  21. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Eyvallah ;hem ne kaldıki ayın 22 sine ….

  22. mike shinoda avatarı

    Şener SALİH arkadaşım sana öncelikle çok teşekkür ederim düzeyli seviyeli tartışman için… Aslında evet haklısın tek bir seçenek sunmak gerek ama oda olmauyor ve olamazdaartık yorum yapmak yerine bekleyip görmeliyiz…

  23. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Yazdımya alternatifler ;tüm sıkıntı burada alternatifin olması şayet bir kişiye alternatifler sunarsanız hangisini seçeceği kişiye bağlıdır ve kişinin o anki ruh haline hamiltonun yarış içi agresifliklerine bakarsak frenlemeyip veya ayağını gazdan çekmeyip manevra yapması daha mantıklı gelmiş haaa alternatifi oluncada neden bunu uyguladın diye sormakta bence yanlış olur ….

  24. Hamilton bence toplantıya katılıp jüri üyelerini etkilemeye onların kararında baskı oluşturmaya çalışacak,vede bu gayet mantıklı ve doğru birşey,çünki verilen karar çok bıçak sırtında bir karar,çok ortada bir karar,nihai kararı vereceklerin işi çok zor bence çünki iki tarafıda savunanların ciddi kanıtları var,iki haldede tartışmalar devam edecektir bence…

  25. mike shinoda avatarı

    Şener SLİH sende güzel yazmışsın tebrik ediyorum. Ama benim anlatmak istediğim frene neden basılmadığı frene basmasına da gerek yok aslında f1 araçlarında ayagını gazdan bir kere cekip tekrar basmakve bu varyasyon anında gecen zamanda kaybedilen zaman 0,1 sn ile 0,3 sn civarı arasında yani ille olay fren olayı değil zihniyet olayı ve ben eminim ki orda kacıs alanına gidilmeden de kazasız bu durum atlatılırdı…

  26. ogun savaş avatarı

    Bildiğim kadarıyla kesme gbi durumlarda pilot aynı tur içinde yerini verebilir bir sonraki viraj da değil.Takım yarış hakemiylede bağlantı içindeyken sorun yok devam kararını onaylayınca lewis tam gaz gitti.Yarış sonrası herşey malum ortada.Burda lewis e devam etmesini söyleyen takıma hakemler suçludur.Uyarı verselerdi lewis ilk viraj dan snra yine yerini verirdi

  27. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    ''diebilirsinki verdiğin ornek ne alaka anlatmak istediğim su hersey kurallarla sabit o cizgileri aşmak zaruri durumlarda kaçmak için anantaj sağlamak için değil…'' bak ne güzel yazmışsın işte zaruri durumlarda kaçmak diğer telafi ise frenaj orada sürekli beyan ettiğiniz gibi duvar olsaydı frenaj yapılırdı buna eminim duvara vurmayı kimse istemez fakat kaçmak mümkün olduğu için frenaj es geçilmiştir ki buna hayatın her alanından örnek verilebilir bir yerde alternatifler varsa bunları değerlendirmek alternatiflerin sunulduğu kişidedir kanaatimce ,alternatifleri sunanda değil şayet öyle olsa idi ikilem olurdu ve alternatiften bahsetmek hata olurdu ….

  28. Bende f1 aracı kullanmadım 🙂 ama normal binek araclarda eftyi kapattığın zaman neler olur bilirim..Çünkü çekiş kontrol sistemi olmadan firene bastığın zman araç biraz dengesizleşir… heleki yağmurdaaa kuru zemin lastikleriyle freni yapmayı düşünemiyorum bile..

  29. mike shinoda avatarı

    Herhangi bir F1 aracı kullanmadım bilmiyorum :)) ama gördüğüm kadarı ile bu yıl Kanada yine diğer yılalrdan farklı değildi…

  30. mike shinoda avatarı

    Şener SALİH arkadaşım F1 kural kitapcıgı (kural kac bilmiyorum) derki yarış hattı kenarındaki çizgiler yarışılabilir hattı gösterir bunları öndeki pilota karşı herhangi bir avantaj sağlamak için üstünden geçer, sol yada sağ tarafını veya aracın tamamını çizgi dışına taşırırsan bunlar cezai durumlar gerektirir…ve ayrıca demişsin ki duvar anlamına gelsede duvar değil… ne yani ülkelerde sınırlarını belirleyip geçiş için vize ve pasaport uygulamasına gidiyor sınırı geçmek bunlarsız olmuyor ozaman bizde pasaport ve vize almadan ülkeye giriş yapalım buralarda duvar yok nasıl olsa yada ihlal edilebilir die.. diebilirsinki verdiğin ornek ne alaka anlatmak istediğim su hersey kkurallarla sabit o cizgileri aşmak zaruri durumlarda kaçmak için anantaj sağlamak için değil…

  31. mike shinoda o dediğin donanımlar geçen sene vardı artık herşey sadeleşti..biz bu seneden bahsediyoruz kuru hava lastikleriyle yağmurlu bir yarışta heleki o donanımlar yokken kolay kolay frene basamassın basarsan duvarda veya pist dışında biryerde bulursun kendini..

  32. mike shinoda avatarı

    neden basamasın onları süs diyemi koymuşlar… demek istediğini anlıyorum araç dengesizliği ağırlık transferi kilitlenme riski gibi konuları ima etmişsin ama bu araçlardaki fren donanımları ne kadar üst düzeyde olduğunu bilmen gerekir… Eğer bu araçlar kanada gibi fren yıpratıcı yarışta yavaşlayıp viraj dönüyorlarsa ve yarışın sonuna kadar frenleri kjoruyorlarsa durabilirler ve şunuda ekliyim o anda sahip oldukları hız cokda yavaşlanamayacak bir hız değil artı viraj içindelere kaçış alanına yöneldiği zaman yani en yavaş oldukları nokta yani durabilir yani güvenli…

  33. yağışlı havadan bahsediyorum bu arada…

  34. mike shinoda kuru hava lastikleriyle bir pilot frene basabilirmi daha doğrusu kolay kolay yawaşlayabilirmii..

  35. mike shinoda avatarı

    id1984 herşey kurallarla sabit arkadasım… Doğru söylüosun olsaydı etseydi demek doğru değil ama yarışçılık ruhuda bu değil…kendine avantaj sağlayacak hareketi asla yapmayacaksın ve herkez diyorki kaza yapmamak için kaçtı peki neden fren yapmak aklına gelmiyor?? Schumacher bir keresinde demiştiki her zaman gaza basarak önde olamazsınız bazende frene basmak 1 cilik getirebilir işte amda bu noktada doğruluğunu kanıtladı. bir söz vardır en haksız barışı en adil savaşa tercih ederim diye en sade ama sportmence yarışı en heyecanlı ama kural dışı yarşa tercih ederim…

  36. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    mike shinoda arkadaşım demişsinki yarış çizgileri ''duvar gibidir'' duvar değildir umarım doğruyumdur ;bunlar insan yanlış değilsem çizginin üstüne basıyorlar o zaman çizgiyede temas etmesinler bir şeyin aslının yerini hiçbir zaman benzetmelerle veya varsayımlarla insanlara anlatamazsınız o çizgiler sınır vazifesi yapabilir fakat hiçbir zaman valencia ve monaco pistini çevreleyen sınırlar gibi olamazlar bu kişilerin algılamasıdır bunu değiştiremezsiniz bunun basit örnekleri de var sınırlı pistlerde pilotların ben hiçbir zaman viraj çizgilerini sonuna kadar zorladıklarını görmedim fakat normal pistlerde pilotlar bu çizgileri zorluyor hatta ve hatta dönüş yönüne göre aracın sağ tarafı veya sol tarafı tam olarak dışa taşıyor o vakit buda yanlış tur zamanlarının iptali gerekir o zaman ,bir misalde monzadan verelim çoğu pilot 2.nci şıkanı neredeyse tam içinden körblerin üzerinden döndü hatta aracın sol tarafı neredeyse zeminle temas etmiyordu o vakit bunlarıda saymamamız lazım ;bana göre o çizgiler sadece çizgi ve çoğu pilota görede öyle ve hatta fiaya göre de öyle kesinlikle bir duvar değil ve öylede algılanmıyor ….

  37. artık mesele lewisin geçişinin doğru yada yanlış olduğu değil, mclaren diyorki yarış sırasında bize geçişte bir sorun yok, devam edin dediler. bence mesele bu. kanaatimce lewisin geçişi cezayı sonuna kadar hakediyor, ancak eğer durum böyleyse ceza geri alınabilir.

  38. mike shinoda bu sadece yarışş kimse pazar öğleden sonrası piknik gezmesi yapmıyorr bu insanlar yarışıyoo burada yok şu olsaydı bu olsaydılarla uğraşlayalım artık…zaten f1de geçiş yok denecek kadar azz..

  39. mike shinoda avatarı

    Onu sezon sonunda goreceğiz… Üstünden mi geçecek yoksa altında kalıp ezilecekmi… Gecen senenin acısı hala Macca Taraftarlarında sıcaklığını koruyor anlaşılan… Bu durumda umarım 1 cilik iade edilir ve bu yılda Massa geriden gelip şampiyon olur… Şeytan azapta gerek…

  40. senna guven avatarı

    Lewis gerekirse üstünden geçip şampiyon olacak.

  41. mike shinoda avatarı

    id1984 sen bir oda kapısı kaplı iken girmeye zorlarsan ya elin acır zorlarken yada kilidi kırarsın… Duvar olayına da gelince F1 deki kurallar derki yol kenarlarındaki beyaz çizgiler yarışılabilir hattı gosterir yani bir nevi duvardır onlar… Ezbere konuşmuyorum… Yarış gözetmeniyim

  42. Arkadaşım birincisi orda duvar yok ikincisi görüntüleri defalarca izledim diyorsun ama iyi görememişsin orada raikonen çok erken fren yapıyo ve hami çarpmamak için zarzor kendini kurtarabiliyor..

  43. mike shinoda avatarı

    MAdem birincil tanık ozaman Raikkonen'de katılsın… Görüntüleri defalarca izledim ve Hamilton hakkaten avantaj sağlıyor ve Trulli'ninde dediği gibi orda duvar olsaydı asla bu atagı yapamasdı Hami ve bir diğer düşündürücü nokta madem gecemeyeceksin ve kaza olası riski yuksek normal insanlar gibi fren yap madem daha iyi bir çekişe sahipsin diğer tur geçersin…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir