Mosley, F1'in Standartlaşmasını İstiyor !!!

yazar:

kategori:

Max Mosley, her bir formula 1 takımının aynı motoru kullandığını görmek istiyor.

Fransız günlük gazete L’Equipe’ye konuşan FIA Başkanı, ana motora geçiş yapmanın hem maliyetleri düşüreceğini hem de F1 takımlarının yol araçlarıyla ilgili araştırmalara yönelteceğini söyledi.

Takımların teknoloji üzerine harcadıkları parayı mantıksız olarak niteleyen Mosley ayrıca Çarşamba günü, standart süspansiyon ve vites kutusunun üretimi taraftarı olduğunu belirtti.

F1 takımları şu anda, motor gelişiminde zorunlu dondurulmanın ortasında ve özellikle Renault, bu nedenle geride kaldıkları yönünde eleştirilerde bulunuyor.

Marca gazetesine konuşan Flavio Briatore: "Bir başka 3 sene daha cezalandırılmamız akla mantığa aykırı"

"Bunu FOTA’da tartışacağız ve bir çözüm arayacağız"


Yorumlar

  1. Böyle bir şey olsun bir daha f1 seyretmem ben. Tek kelimeyle rezalet GP2 var bu mosleyin söylediği gitsin isteyen onu seyretsin.

  2. Böyle birşey olmaz zaten arkadaşlar ya,ağırlık fabrika takımlarında artık kim başkasının motorunu kullanıp yarışa çıkar,reno motorunu kullandılar diyelim ferrari renault veya toyota renault mu olacak takımların adı,saçmalık burada başlıyor…f1 de yarışacak takım kalmaz williams ve force india ve redbull 3 takım 6 pilot yarışırlar böyle birşey var mı..adamın hastalıklı ruh hali 1950-60 larda kalmış,gerçi o günlerde bile bu fikre kargalar bile gülerdi…

  3. McLAREN TEAM avatarı

    merak ediyorum bay mosley! tek motor sağlayıcı kim olacak?
    ferraride mercedes motoru nasıl durur?
    veya mclarende ferrari motoru?
    bmw,honda,renault,toyota bu takımlar f1de varsa motorları için var!
    istersen onuda avantaj sağlamasınlar ve maliyeti düşük olsun dersen çinde yaptırabiliriz!!
    çinliler bunu zevkle ve ucuz yapabilirler!hatta biz bile alabiliriz belkide!:))

  4. Ertan Akkaş avatarı

    Ya ne kadar sakat bir düşünce bu Allahım ya adama bak… Söyleyecek söz bulamıyom yani o derece

  5. Mc Laren arkadaşım sen nerden biliyorsun.daha sadece mosley konuştu bu konu hakkında.ben de yıllardır honda taraftarıyım ve hondanın son 2 yılda -para basmasına rağmen- bu konularda ne kadar yetersiz olduğunu hepimiz biliyoruz.

  6. eminmisin hızlı motor la iş bitmiyor en dayanakılı motor bizim motorumuızdur fuad ayrıca 2005 2006 yıllarını unutmamak gerek

  7. : ))) hakan sınır f1 de hız salt motor gücü değil ki..reno hiç bir zaman f1 in en güçlü motorunu üretmedi..

  8. fuad doğru senin o güçsüz dediğinin motor 2 yıl ard arda şampiyon oldu doğru bizim r25 ler r26 6 sıradan kalkıp ilk 3 yerleştiklerini bilirim dayanıklılık olarakda 1 sınıftı

  9. Can sen RedBull taraftarımısın 🙂 burdakilerin %99 mclaren ferrari bmw renault williams toyota honda taraftarı o kadar.Bu takımlaran hiçbiri motor vites kutusu süspan. tek olmasını istemiyor.Çünkü F1 sadece yarış değil.

  10. hakan sınır, arkadaşım motor dondurma kuralından önce de reno sürekli olarak daha güçsüz motorlarla yarışıyordu

  11. burak böcek avatarı

    yetti zırt pırt ambargolar.para takımların değil mi istedikleri gibi harcar kime ne mosley?gerçi sesimizi duymuyorsun ama yazmadan edemicem:) tamam f1i güvenli hale getirdin kucuk takımların farkı kapamasını sağladın ama lider olanı motoru güçlü yada arabasını geliştirebileni neden cezalandırır gibi bu tarz şeyler yapılıyor.rekabet ugruna rekabete aykırı kurallar konuluyor.herkes aynı araçla yarısıcak sadece sponsorları ve pilotları farklı tam bir komedı filmi.bu suna benzıyor aynı;kosuda en önde giden adamı arkadan cekıp yavaslatmak yada çelme takıp geriye dusmesını saglamak.bu baglamda arkadan gelen ona yetısıcek rekabet ya bu ondan.fark acılmasın.olımpıyatlarda usain bolt yada michael phelps en onde giderken rekabet adına yavaslamaları gerekirdi dimi.alakasız oldu ama örnek vermek amaclı ayzdım.ben boyle dusunuyorum haa yanlısta olabılır katılmayanda.

  12. McLAREN TEAM avatarı

    iyide kardeşim sanane!
    takımlar kendi parasını harcıyor sana ne oluyor! sen sex partilerinde harcarken sana çok para harcıyorsun diye soruyorlarmı!
    istersen gokartda yarışsınlar en ucuz maliyet orda! alırsınız6.5 beygirlik honda motoru olu biter!
    birde anlamadığım maliyet düşürecem diyorsun takımlar eskisinden çok para harcıyor! heryıl yeni kural koyuyorsun kurala uymak için para harcıyorlar!
    birileri çıkıp bu adama dur desin artık!bu adam dünyada en hefret ettiğim insan insandır…..

  13. binnur ataseven avatarı
    binnur ataseven

    mosley sen hala istifa etmedin mi
    mmm ilginç
    felipe lewis hepsi yalan tek gerçek var o da sebastian

  14. senna guven avatarı

    topla oynanan 1 takım sporu düşünün..bugüne kadar tüm transfelerinizi satın yerine aynı yetenekte oyuncular alın koçlarınız ve seyircileriniz farklı olabilir deniyor..Sizce olurmu?? Max her demecinde bu işe layık olmadığını kanıtlıyor.

  15. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Motorları dondurdun,vites kutusunu ve süspansiyonu da standart yapacaksın.Güzel,o zaman kim seyrdecek de para kazanacaksınız ? Gp2 nin seyircisi ne kadar hiç mi görmüyorsunuz ? Bugünkü F1 olmasa Gp2 deki taraftarlarda %80 azalır.Eğerki bu hayal ettiği sabit düzenekler hayata geçerse boş trübinler,reytingi sıfır olan tv deki naklen yayınlar olur.Ardından da halk ilgi göstermiyor,bu yüzden sponsorlar azaldı,gelirlerimiz düştü,artık yarışmıyoruz diyerek milleti suçlayacakalarına eminim.

  16. sanırım bu görüşe karşı olan arkadaşlar ya ferrari ya da mclarenci.Arkadaki takımları hiç düşünmezler.Halbuki oralarda ne pilotlar var ki görünmüyor.Ne olur azıcık da oradakiler öne geçse

  17. Mosley akıllı ol akıllı !!!

  18. valla o zaman motor dondurma kuralını kalşdırsınlarda adam akıllı yarış izleyelim renault un suçu ne burda adam resmen geliştiremiyor

  19. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Formula 1 in manası kalacakmı o vakit GP2 den veya SF dan ne farkı kalacak ,bir arkadaş yazmış şasesi aerosu farklı olanlar kazanır hiç zannetmiyorum bir sonraki adımda zaten onları sabitlemek olur artık yol otmobilleri ile yarışırlar ,belki ilerde sibernetik teknolojisi tam oturursa pilotlarıda sabitleştiririz olay hallolur ;varmı böyle bir olay ya hem yarışma mücadele diyeceksin hemde sadece sürücüler yarışacak o zaman çıkar onları araçtan koştur takımlar ne bela fakat yanılmıyorsam daha evvel yazdığım bir noktaya olay bağlanıyor ve fia kendinden büyükleri bu arenanın içerisinde istemiyor bunun yolunuda takımlarca değişkenlik arzeden unsurları sabitleme yoluna gidiyor ve ondan sonra mücadele diyor heyecan diyor sallıyor madem bu sabitlikler heyecan ve mücadele getiriyor GP2 neden tüm dünyada F1 den daha az izleniyor getirisi daha az unutmayalımki para harcamadan para kazanamazsınız ….

  20. murat korkut avatarı

    Yorum yapmama değmez bu ihtiyarın söyledikleri

  21. çim biçme motorundan bozma karting le yarışsın bütün takımlar mosley.
    hiç masraf olmaz. hafta sonları da çim biçip para kazanırlar güzel olur.

    git artık yeter saçmalayamaya baladın mosley

  22. motorlar aynı performasta olsun kimin şahsesi kimin pilotu kimin aoreo dinamiği güçlü olursa o alsın en doğrusu oo valla çok iyi olur 2009 sabırsızlıkla bekliyorum

  23. çok güzel bir yanadan takımlar aynı motor performansı olacak bu çok iyi niyeki efendim öteki adamın suçu ne basıp gidiyor garibiminki gitmiyo aynı performaslı motorlar daha iyi olur

  24. komik bu adam..bari, f1 komple kaldırılsın..hiç masraf olmaz..sıfır masraf :))

  25. sinan  bilir avatarı

    yavaş yavaş moto gp ye yada superlig formulaya ısınmaya başlasak güzel olucak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir