Hamilton Formula 1'in En Popüler Pilotu

yazar:

kategori:

Renault’un isim sponsoru ING’nin Avrupa’da düzenlediği ve yaklaşık 8500 kişinin katıldığı anket sonuçlarına göre 22 yaşındaki Lewis Hamilton hem son şampiyon Kimi Raikkonen hem de eski takım arkadaşı Fernando Alonso’ya göre daha popüler durumda.

Fernando Alonso İspanya’da popüler olmasına rağmen ankete katılan kişilerin % 10’undan daha azının oyunu alabildi.

Hamilton ise oyların neredeyse 3’te 1’ini almayı başardı.

ING’nin anketine katılanlar aynı zamanda Ayrton Senna’yı gelmiş geçmiş en saygı değer pilot olarak seçti.

ING’nin anketi dışında da Hamilton oldukça popüler görünüyor. İngiliz pilot Autocar Motorsport Ödülünü kazandı.

Hamilton "Autocar dergisini sürekli takip ediyorum ve bu ödülü almaktan gururluyum." dedi.


Yorumlar

  1. Tamam o zaman ortak bir açıda buluşalım. Katılıyorum. Dediğin gibi Hamilton pistte kötü olsaydı ister ingiliz olsun ister uzaylı gene de bu kadar gündemde olmazdı.

  2. lostboy;söylediklerine katılıyorum fakat bu farklı bir aci.hamiltonun ilk senesi bu kadar popüler olmasi sadece alonsoya kafa tuttugu ve ingilizlerin f1 de basarıya ac oldugu icindir.f1 imaj demek,f1 para demek ,kimi ve alonso kendi bildigini okuyan,kendi hayatlarını ,f1 'in reklam hayatının önünde gördükleri icin patronların isine gelmiyor.onlara kullanabilecekleri popüler hamilton lazim.

  3. ferzan,, ferrari tüm dünyada tanınan bir marka bunu biliyoruz fakat ferrari -çılgınlığı- italya dışında sadece Türkiye'de var (biraz da almanlar Michael yüzünden) bunun nedeni de F1'in ülkemizde son 3-5 yılda popüler olması yani kısacası (istisnalar alınmasın) bütün çaylaklar ferraricidir oysa fransada ingilterede almanyada veya karayiplerde BMW,Williams,Renault,Honda gibi takımların kitleleri var sen her yeri ülkemiz gibi sanıyorsan demek ki sen de bu popüler akımın üyesisin. Anketin sonucu tabiki böyle çıkacak eğer 5 sene önce yapılsaydı Michael çıkardı 15 sene önce yapılsaydı Senna çıkardı 50 sene önce Fangio çıkardı değil mi? Gerçi efsane her zamanki gibi -en saygı duyulan- pilot çıkmış o yüzden Senna tüm zamanlar için geçerli ama polülerlik konusunda vitrinde ne varsa o seçilir.

  4. iyi de arkadasım her ankete boyle yorum mu yapacagız?mesela anket raikonen deseydi ne diyecektin??fin basını hep boyle seyler yaapr mı diyecektin.biraz objektif olun onyargısız olun baska bişi demiyorum..tekrar soyleyeyim ben populer olmasını hiç istemiyorum ama ankete kimler katılmıs ne olmus ne bitmiş bunu hiçbirimiz bilemeyiz oyle degil mi?bilmeden de bu işi ingilizler organize etmiş demek ne kadar dogru ve akıllıca??

  5. bi arkadaş yazı süper kıskananlar çatlasın başarıdır fln demiş ona göre popüler olması yetiyo demekki:)ilginçç. başarısı popüler olmasıysa buyursun dewam etsin biz tutmayalım çaylağı bu alemleri o iyi bilir zaten:P kafası ii çalışıyo. macca yazık sana yaw ilerde çok garip olaylarla uğraşıcağın belli?

  6. bi arkadaş yazı süper kıskananlar çatlasın başarıdır fln demiş ona göre popüler olması yetiyo demekki:)ilginçç. başarısı popüler olmasıysa buyursun dewam etsin biz tutmayalım çaylağı bu alemleri o iyi bilir zaten:P kafası ii çalışıyo. macca yazık sana yaw ilerde çok garip olaylarla uğraşıcağın belli?

  7. crash arkadasim haberi okumadan yorum yapanlar var demissin.bir kere anket nerede yapildi ,ankete katilanlar acaba formula 1 severlerimiydi yoksa bu islerle hic ilgisi olmayanlarmiydi.renonun sponsoru olmasi
    neyi degistirir ing bir hollanda bankasi.nerden biliyorsunki bu tarz haberler hamiltonu populer yapmak icin cikarilmiyor. formula 1 para demek dostum ,onlar icinde böyle kahramanlara ihtiyac var genc ve bir sampiyona meydan okuyan cinsten.o yüzden bunun basini cekende ecclestone bir ingiliz patron.binlerce tiklanan bir site adi bir haber sitesinde ciksa bir anda o site rakamlarini ikiye katliyor.f1 gercek fanlari alonso ve kimi derler.su bir gercekki ankete schumiyi katmamislar herhalde yoksa onu sokaktaki cocuk bile biliyor. schumi gibi popüleri yok olamazda.

  8. haberi okumadan yorum yapan insanlar var ya burda ne garip sey bu ya..ne ingiliz medyası birader haberi bir oku zahmet olmazsa da su onyargılarını bir kenara bırakıver..anketi yapan renault un sponsoru ing,ingiliz herhangi bir sey yok ankette..neye hizmet ediyorsunuz anlamıs degilim..populer olusundan da mutlu degilim onu da soyleyeyim..bize populer degil sadece işini yapan adam lazım..

  9. ingiliz basının aldatmacası dünya basınını kendisi gibi gösteriyor.schumi tartismasız bırakmasına ragmen en populeri odur.

  10. Haberiniz vardır herhalde Hamilton'un bir türk kızıyla olan ilişkisi ortaya çıktı

  11. McLaren tifo avatarı

    dogru söze ne hacet süper bir yazi ve aynen katiliyorum tabiki herzaman kiskananlar olacaktir bu basariyi bu gayet normal ,,,

  12. çok abarttılar,çok ama çok o yani lewis yatsın kalksın dua etsin daha ilk yılında mclaren gibi bi takımda yarışıyo..aguride olsaydı bu kadar popüler olabilirmiydi acaba çok merak ediyorum…..

  13. hehe.ay sen ancak popüler olursun zaten o kadar.oralarda kimse geçemez seni cnm:P

  14. Henüz sonucu farklı bir anket çıkmadı, çıkmaz da.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir