Williams Pilotları Arka Lastiklerde Sorun Yaşadı

yazar:

kategori:

Williams pilotları Felipe Massa ve Valtteri Bottas, sezonun 3. yarışı olan Bahreyn GP’de arka lastiklerinde sorun yaşadıklarını söylediler.

Bottas ve Massa, öndeki sürücülerin 2 pit yapmaları karşısında 3 pit ile yarışı tamamladılar. İki sürücü de arka downforce eksikliğinin lastiklerde sorun yaşamalarında etkili olduğunu düşünüyor.

Massa “Tüm yarış boyunca Force India’lar ile mücadele ettik ancak onlar arka lastiklerin kullanımında bizden daha iyilerdi ve iki pit stop yaptılar. Biz iki pit stopla bitiremedik.”

“Araçta geliştirmemiz gereken çok şey var çünkü diğer araçların iki pit stop yapabildiklerini gördük.”

“Lastik aşınması, özellikle arkalarda beklediğimizden yüksekti. Biz iki pit hedefliyorduk ancak yarışın oldukça erken bölümlerinde 3 pite geçmek zorunda kaldık. Ancak son bölümde özellikle güvenlik aracı ile avantajı kaybettik.”

“Force India’lar viraj çıkışında çok daha iyi çekişe sahip gibi görünüyorlar.”

“Son 3 turda Force India treni vardı. Orada iki Red Bull vardı ancak viraj çıkışında onlar çok iyilerdi ve biz onları geçecek kadar yaklaşamadık.” dedi.

Takımla çalışmaya başlayan Rob Smedley “Tek bir alana bakmamamız önemli. Bu hatalı bir yaklaşım olur.”

“Aerodinami formulü geçerli ancak binlerce olmasa bile yüzlerce bakmamız gereken detaylar var.”

“Güvenlik aracı olmasaydı 7.likten daha iyi bir sırada olurduk. Bunun bize faydası olmadı ancak Formula 1 yarışlarının doğasında bu olaylar var.”

“Uyguladığımız stratejiye bakarsak sonuçtan memnunum.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir