Ferrari, Pit Stop Sistemini İnceleyecek

yazar:

kategori:

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, takımın Singapur’daki kazanın ardından ışıklı sistemdeki problemleri inceleyeceğini söyledi. İlk pit stopu sırasında yeşil ışığı gören Felipe Massa pitten çıkarken yapılan hata sonucu yakıt pompası araca takılıyken hareket etmişti ve olası bir galibiyetten olmuştu.

Massa pit alanından çıkmadan önce mekanikerlerini beklemek zorunda kaldı ve çok zaman kaybetti. İkinci pit stopta ise Ferrari takımı geleneksel lolipop kullandı.

Domenicai, "Ne yazık ki, hata yapıldı. Elektrikli bir sistem değildi. El ile çalıştırılıyordu çünkü normalde bu durumda çok fazla araç varken güvenlik aracı periyodunda böyle olur."

"Lolipop gibi bir şeye sahip olmak daha iyi ama lolipop yerine yeşil ışığı da kontrol edebilirsiniz. Ne yazık ki burda hata oldu."

"Diğer pit stopta ne yaptığımızı inceleyeceğiz…. çünkü gergin bir andı. Yine bir çalışanımız yaralandı, ama durumu iyi, bir sorun yok. Ama çok gergin bir andı."

"Bu yüzden diğer pit stop için sistemi kullanmamayı tercih ettik çünkü daha az gerginlik belirtisi göstermek istiyorduk. Bu mümkün olduğu kadar performans vermeye çalışan bir sistem. Diğerleri için kullanmama nedenimiz de bu."

Domenicali, yine de bu problemin lolipopla da yaşanabileceğini söyledi.

"Yeşil ışığı gördüğünüzde, bu gitmek zorunda olduğunuz anlamına gelir. Önemi yok. Yeşil ışık yanıyordu çünkü gitmek zorundaydı. Eğer trafik ışığı olmasydı lolipopu kaldırırdık. Bu açıdan, buün yaşadığımız senaryo değişmedi."


Yorumlar

  1. Necati ÜNAL avatarı

    Daha dikkatli olmaları lazım.Böyle ufak hatalarla…Ve bu ufak hatalar büyük sorunlar yaşatıyorsa…

  2. forzaferrari avatarı

    böyle şeyler güvenlik aracı girince mecburen oluyo sanırım 2006 türkiyedede böyle olmuştu schumi arkada kalmıştı, ama başka ne olabilridiki?zaten kimi çok dolu olsaydı yapmazlardı böyle birşey, herkes aynı anda girmişti pite eğer 1-2 tur sonra alsalardı kimiyi bütün herkesin arkasına düşerdi çıkınca, eğer girmeseydi oldukça uzun devam edip arayı açması gerekirdi buna benzini yetmezdi, zaten birçok takımda aynı anda 2 araba aldı…

  3. pite 2 kişi almak ferrari de hiçbir zaman iyi bi sonuç vermedi benim hatırladığım schumi belki bu yüzden şampiyonluğu kaybetti zamanında.yaramıyor bu işe anlasınlar artık bunu.

  4. Ertan Akkaş avatarı

    Yok canım bence ARAŞTIRILACAk birşey yok olur böyle şeyler. Bunlar F1'in içinde var 😮

  5. Arkadaslar 2 pilotuda iceri almak zorundaydi takim, SC pistte, ne yapacaklardi baska?

  6. binnur ataseven avatarı
    binnur ataseven

    e bi zahmet bi gözden geçirin
    zararın neresinden dönülürse kardır bari ferrari adını zedelemeyin

  7. Yakup ERCAN avatarı

    İki pilotu birden pit alanına çağırmanın mantığını hala anlamış değilim. Bunu anlatacak bir arkadaş var mı ?

  8. ışıklı sisteminizi yesinler!!

  9. Erhan Zambak avatarı

    Geçti Bor'un pazarı sür eşeği Niğde'ye…

  10. kimi raikkonende geçen yarışların birinde bu tip bir hata yapmıştı ve hamiltona geçilmişti, ben bir mclarenci olarak ferrarinin kullandığı ışıklı sistemin hatalı olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini ve ayrıca lolipop adamın daha güvenli olduğunu yazmıştım ilgili haberin başlığına, ve o yazıma cevap olarak bir sürü insan bişiyler yazmışlardı, beni teknoloji düşmanı ilan eden bile olmuştu, bir 'ben demiştim' mesajının daha sonuna geldik, tekrar görüşmek dileğiyle..

  11. walla kendi elleriyle yapıolar herkes lolipop adam kullanırken sen elektronik sistem kullan olacagı budur küçücük hatalar büyük sorunlar yaratıyo işte ortada…

  12. Samet Eminefendi avatarı
    Samet Eminefendi

    Sadece pit ekibini değil kenar yönetiminide kutlarım. Bi sezon anca bu kadar katledilebilir. Hani öyle şeyler olduki pilotlarada laf edicem ama edemiyorum vicdanım elvermiyo:) Hatasız olduklarındanda değil az ceviz kırmadılar sezon içerisinde ama pit ekibine baktıkça dilimden kötü söz çıkaramaz oldum onlara:)

  13. Yavuz Balcı avatarı

    adı belkide hoşuna gitmiyordur:))) ne o öyle lolipop adam :)))) işin şakası bir yana o hortum çokta can yakabilirdi.

  14. ışık sistemi doğru çalıştığında + sı olan bir sistem fakat bu durumlarda lolipop adam daha iyi en azından aracı durdururdu ayrıca arkada kimi vardı ferrari hep böyle yapıyor öndeki araç pitteyken arkadaki gelip 2 saniye onu bekliyor pit alanında ferrarinin çok eksisi var:(

  15. Lolilop adamın çok hayati bir şey olduğunu düşünüyorum. Hiç olmazsa pilotlar lolipop adamı ezip de erken çıkmazlar pitten. 🙂 Ve de Ferrarinin bunun farkına varması geç oldu orası da ayrı bir konu.

  16. İnsan çıkar der ki; Rezil olduk, belki de bu hatayla şampiyonluk gitti. Bu sistem ya değişecek ya değişecek. Yerine daha mantıklı bir şey yapıcaz. Hala araştırın ancak

  17. nurettin dovan vlencia da raikkonen in basına gelenlerle massanın burada başına gelenler arasında biraz fark var arkadaşım..burada massanın başına gelenler tamamiyle takımın suçu ama valenciadaki olay farklı..

  18. her sey söylenebilir ama artik cok gec.valencia da raikkonen in basına gelenler massanın basına geldi ve kazanabilecegi bir yarısı vermis oldu ve puansız ayrıldı.ferrari daha dikatli olmalıydı.bu tip seylerin riskleri düsünülmeliydi.ben hamilton taraftarıyım ama massa icin üzüldüm.cünkü iyi gidiyordu.kim kazanırsa bu sene haketmis olacak buna eminim.

  19. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    evet yukarda söylemişş sayın domanicali
    sinirden üzüntüden anlayamaz oldukk:))))

  20. güvenlik aracı periyodunda çok araç olduğu için elle çalıştırılmış burada.

  21. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    evet hani sensör vardı… yakıt hortumu çıkmadan yeşil yanmazdı. raikkonenin olayından sonra bunlar konuşuldu sanırımm

  22. McLAREN TEAM avatarı

    kesinlikle lolipop bu sistemden daha iyi çalışır! refleks olarak belki ışıklı sistem daha iyidir ama pilotu kontrol edebilmek de lolipop daha başarılıdır.. abdullahın dediği gibi coulthard aynı sorunu yaşadı ama lolipop onu durdurdu massa orada tamammen ışıga konsantre olmuştu yandı ve o çıktı! lolipop kesinlikle daha başarılı..

  23. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    ferrarinin pit alanında bir sıkıntı var gibi.. acaba mekanikerler arasında probelem falan mı var. takım içinde mekanikerlein bir bütün olarak iyi iş yapmaları lazım ve biribirleriyle ilişkileri çok önemli…
    bide massa pit çıkışına hortumla giderken hepsi arkasından baktı.ve massa durduktan bir müddet sona koşmaya başladılarr…

  24. Teknolojik ilerlemeleri sevmekle beraber can alici noktalarda insan faktorunun ne kadar onemli oldugunu gorduk, Kimi`nin kazasindada eger Lolipop olsaydi durum farkli olabilirdi, sunu unutmamak lazim ki makinalar inisiyatif alamaz, Ferrari yakit sisteminde hortum cikmadan yesil isik yanmaz cunku sensor var deniyordu, kucucuk 1 ytl lik sensor ariza yapip takimin milyon dolarlarini cope atabiliyosa oraya bir insan dikmek daha akillica olur diye dusunuyorum..

  25. lolipop olsa en azından problemi gören lolipop adam felipenin üstüne tekrar indirirdi çubuğu. böylece felipe de ister istemez fark edip asılırdı frene, bir kaç metre içinden durur ve hemen çıkardı hortum. kayıp ta bu kadar büyük olmazdı. ama bir kez yeşil yandığını gördükten sonra pilot tekrar ışığa mı bakacak? istediiği kadar ititraz etsinler lolipop olsa bir kaç metre içinde felipeyi durdurup kaybı azaltabilirlerdi..

  26. ışığı yanıp söndüren kişi sağ lastiğin ön tarafında görünen bir elinde bir şey olduğu tahmin edilen kişiymiş. ışık daha sonradan kırmızıya geçsede iş işten geçmiş oluyor. bu durumda normal lolipop olsa daha dikkat çekici olabilir coulthard olayında olduğu gibi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir