Williams, F1'in Geleceğinin Asya'da Olduğunu Söyledi

yazar:

kategori:

Singapur Grand Prix’inden müthiş derecede etkilenen Sir Frank Williams’a göre Formula 1 1’in geleceği Avrupa’da değil Asya’da yaşıyor.

Formula 1 tarihinin ilk gece yarışında pilotu Nico Rosberg ikinci sırada bitirdiği Williams takım patronu Asya ekonomisinin yükseldiğini, Çin ve Hindistan’nın başı çektiğini ve Avrupa ve Amerika’nın öneminin azaldığını söyledi.

Today gazetesine konuşam Williams: " Formula 1’in geleceği kesinlikle Uzak Doğu’da. Asya gerçekten büyük." ifadelerinde bulundu.

Singapurla birlikte Asya ve Orta Doğu takvimdeki Grand Prix sayısını altıya çıkardı – Avustralya, Bahreyn, Çin, Japonya ve Malezya.

Abu Dhabi gelecek yıl takvime girecek, Güney Kore 2010 için sırada ve Hindistan yine 2010 yılında takvime dahil olmayı umuyor, şu anda 2011 aday listesinde.

Formula 1 harcamalarının geleneksel olarak Avrupa kökenli olması diğer ülkelerin de katılmasıyla sporun amacı olan dafa fazla globalleşmiş bir takvim ortaya çıkacak.

Williams Singapur’u işaret ederek, Formula 1’in ‘ bu ülkelere sporun yüzünü daha fazla göstereceğini’ söyledi ve " Monaco’da mücadele etmenin iyi bir şans, Formula 1 hükümdarlığı için değerli " olduğunu sözlerine ekledi.

" Söylediğim gibi, hükümdarlık giderek yayılıyor ve Singapur Grand Prix’i Singapur’u ve dünyanın bu bölümünü ilginç kılacağını umuyorum."

Formula 1 duayeni Bernie Ecclestone sporun Asya ve Orta Doğu’da yükselmesi için büyük çaba harcadı ve marketteki sponsorların ve meraklı izleyicilerin ilgisine şahit oldu.

Formula 1’in haklarını elinde bulunduran milyarder haftasonunda yaptığı açıklamada Singapur’un insanların Asya seçeneğini yeniden gözden geçirmeleri ve Grand Prix’e ev sahipliği yapmaları için iyi bir örnek olduğunu söyledi.

" Bunu düşündüğünüzde, insanların ziyaret ettiği Asya’nın büyük bir kısmı, herşeyi tek bir yere sığdırıyorlar."

" Singapur, Hindistan, Malezya ve Tayland’a benziyor, ne hissedeceklerini bilmiyorlar çünkü daha iyisini görmediler. Fakat ümit ediyorum insanların gözünü açacak ve onlar, aman Tanrım, Singapur yaşıyor ve harika diyecekler."


Yorumlar

  1. bence de öyle her ne kadar f1in kalbi avrupa olsa da yavaş yavaş asyaya kayıyoruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir