Alonso: "Zafer, Yaşanan Zorlukların Üzerini Örttü"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Singapur’da aldığı zaferin 2008 yılındaki hayal kırıklıklarını telafi ettiğini söylüyor. 2007 İtalya Grand Prix’sinin ardından pazar günü ilk yarış galibiyetine ulaşan İspanyol pilot, McLaren’dan ayrıldıktan sonr Renault’ya geri dönmüş ancak bu yarışa kadar podyum yüzü görememişti.

Çifte dünya şampiyonu, Singapur zaferinin tüm problemlerin üzerini örttüğünü söylüyor.

As gazetesine konuşan Alonso, "Cumartesi günü, bir şeyler yapmak için bir mucizeye ihtiycamı olduğunu söyledim. Ama sıkı çalışırsanız bu sporda her şeyin mümkün olduğunu gördük."

"Güvenlik aracı periyodu ile şanslıydım ama sonra problemsiz olarak rakiplerimle mücadele ettim. Harika bir tempoydu, tıpkı eski zamanlardaki gibi. Bu zafer, bu yıl olan tüm kötü şeylerin üzerini örttü."

Alonso, Singapur yarışının fiziksel olarak zorlayıcı olduğunu da kabul etti, özellikle de içecek sistemi bozulduğu zaman.

"Podyumdayken yorgundum. Kendimi sevinç hareketleri yapacak gibi hissetmiyordum çükü biraz güçsüzdüm. Yarış çok uzundu. Manako’da 260 km hızla gideriz ve burası ise 300 km/h’dı. İçecek sistemi de çalışmıyordu. Bu böyle zorlayıcı yarışlarda sıklıkla olur."

"Podyumda kırmızı spotları görüyordum ve insanları tanıyamıyordum. Gözlerinize doğru direkt ışıklar vardı, bu yüzden eğlenmek kolay değildi.

İspanyol piloti son olarak da kazandığı zaferin 2009 konusunda vereceği kararın zamanlamasını etkilemeyeceğini söyledi.

"Belki, geleceğimi öğrenmek için sezon sonuna kadar beklemek zorundasınız çünkü henüz ne olacağını bilmiyorum. Sezon sonuna kadar bekleyeceğiz."


Yorumlar

  1. Necati ÜNAL avatarı

    Örter tabi. Adam podyuma hasret kalmış.

  2. Şampanyayı tutamadı takım görevlileri, onlar da yorgundular.

  3. MagicAlonso avatarı

    Zaten halinden belliydi bitkin olduğu Alonso gibi bir adam çok mütevazi şekilde sevindi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir