McLaren, Affedilemez Hataları Tekrarlamayacak

yazar:

kategori:

Yaklaşık 10 yılın ardından ilk dünya şampiyonluğunu kovalayan McLaren takımı, Lewis Hamilton’a geçen yılın sonunda yaptıkları affedilemez hataları bir daha tekrarlamayacaklarını söyledi.

McLaren F1 CEO’su Martin Whitmarsh, yarışlara olan tutucu tavırlarının sonuçta işe yarayacağını söylüyor.

"İyi bir sonuç. Kendimizi yukarı taşımalıyız çünkü kazanamazsanız sevinmek zor olur. Ama tamamıyla gerçekçi olmak gerek, eğer bu sabah kaltığımızda pilotlar şampiyonasında yedi puan önce de markalarda da bir puan önde olacağımızı söyleseler, iki elimde kapardım."

"Belki de bizim takımımızın güçsüzlüğü bu. Gerçekten kendimizi dizginlemeye ve Lewis’i geri döndürmeye çalışıyoruz."

"Eğer geçen yıl için kendimizi eleştirirsek, disiplinimizin olmadığını söyleyebiliriz. Kazanmak istedik ve ihtiyacımız olmadığı zamanda fazla zorladık. Ama şampiyonalar böyle kazanılmaz. Geçen yıl bunun bir örneğiydi ve Lewis için ilk yılında bahane oldu. Takım olarak bizim bahanemiz değil."

Whitmarsh, Hamilton’ın geçen yıl olanlardan ders aldığını ve bu yüzden podyum finişi için olanları kabul ettiğine inanıyor.

"Lewis, David Coulthard’ın arkasında hayal kırıklığına uğradı. Bu Lewis’in bir turda bir saniyesine mâl oldu. Geçen yıl olsa daha erken geçerdi ama olgun bir yaklaşıma sahip, pit stoptan hemen önce geçti ve onun artık öğrendiğini düşünüyorum. Zeki bir çocuk."


Yorumlar

  1. Ahmet  Keleş avatarı

    takımın açıklaması var bakalım lütfen 🙂 hamilton'a telsizden sırasına razı olması açıklaması yapıldı zaten farkettiyseniz son 5te tur başına hamilton +0.1 le takip ediyordu her halde daha yavaş olduğu için diyecek yoktur yoksa var mı O_o

  2. Kimi ye şaşıran oldu mu bu arada. ferrari onun yüzünden takımlr şamp. da kaybetti

  3. ogun savaş avatarı

    Kimi o yüzden glock u takip ederken duvara tosladı 😀 Gerektiğinde riske girmemek lazım

  4. Hamilton baktı david i saga yada sola atabileceği yer yoktu. Gecemedi kendide Geciş çok zordu dedi. Grid in en sert savunma yapanı fren trulli ya önünde fren trulli olsaydı ne yapardı hamilton. Kimi gayet temiz şekilde trulliyi gecti.. Demek ki istenince gecebiliyormuşsun.

  5. forzaferrari avatarı

    ok kaptım:)

  6. ogun savaş avatarı

    forzaferrari Bu sene David e yapılan atakların sonucu ortada gayet ii yaptı Lewis geçmeyerek

  7. david'in kazaya karışmadığı bir yarışı henüz görülmedi, temkinli olmakta haklı lewis

  8. Ahmet  Keleş avatarı

    çünkü sonu Michael Schumacher'in Belçika GP'sinde David'i geçmeye çalışırken olanlara benzeyebilir xD

  9. forzaferrari avatarı

    neden 10 kere düşünmek lazımki:S

  10. david i geçmek için 10 kere düşünmek lazım.Bencede geçmeye çalışmayarak iyi yaptı.

  11. hersey çokk güzell umarım mutlu son bizim olur fazlasıyla hakedıyoruz çünkü…

  12. Lewis de McLaren da hataları azalttı. Geçen seneki kara lekeler bir bir kayboldu. Hatasız giden şampiyon oluyor bu bir gerçek.

  13. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    iNSALLAH bunu umuyoruz gecen yil hata yaparak LEWiS e samp lugu kacirtiniz 2007 cin gp deki gec pit e cagirma sonucu kum havuzda biten lewis in yarisinda 2007 samp kacmisti brezilya GP zaten saymiyorum hatalardan ders cikarmak cok iyidir bunu umuyoruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir