Hindistan GP Bir Yıl Erteleniyor

yazar:

kategori:

F1’in patronu Bernie Ecclestone, Delhi’de yeni F1 pisti için inşaat çalışmalarının başlamış ve 2010 yılına kadar bitirilmesi mümkün olsa da Hindistan Grand Prix’si planlarını bir yıl erteleme kararı aldı. Ecclestone’un bu kararı almasında herhangi bir riske girmek istememesi neden olarak gösteriliyor.

Singapur’da F1 tarihinin ilk gece yarışına başarılı bir şekilde ev sahipliği yapmasının ardından Williams takım patronu Sir Frank Williams da Formula1’in geleceğinin Asya’da olduğunu söylemişti.

Singapur’un da takvime girmesiyle, Asya ve Orta Doğuda Avustralya, Bahreyn, Çin Japonya ve Malezya ile birlikte altı grand prix oldu.

Gelecek yıl Abu Dhabi de ilk kez yarışlara ev sahipliği yapacak ve onu takiben 2010 yılında Güney Kore takvimde yerini alacak.

Ecclestone, Singapur’un başarısıyla, insanların Asya ülkelerinin bir grand prix’ye ev sahipliği yapma konusundaki yeteneklerini yeniden düşüneceklerini söylüyor.

"Singapur, Hindistan, Malezya ve Tayland, hepsinin aynı olduğunu düşünüyor. Öyle düşünüyorlar çünkü daha iyisini bilmiyorlar. Ama umarım insanların gözü açılacak ve ‘Aman Tanrım, Singapur gerçekten canlı ve çok güzel.’ diyecekler."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir