Rusya, F1 Pisti İnşaasına Başlıyor

yazar:

kategori:

Rus medyası, uzun süredir merakla beklenen ‘Moskova Raceway’ pistinin inşaasına sonunda başlanacağını açıkladı. İnşaat çalışmalarının çarşamba günü başlaması planlanıyor.

Alman Hermann Tilke tarafından dizayn edilecek yeni pist, Moskova’nın yaklaşık 80 kilometre batısındaki Volokolamsk’ta inşaa edilecek.

Avusturya ve Bahreyn pistlerinin eski patronu Hans Geist çalışmaları denetlemekle görevlendirildi.

Formula 1 standartlarına göre yapılacak olsa da pistin Alman DTM serisi ve MotoGP yarışlarına da ev sahipliği yapması bekleniyor.


Yorumlar

  1. Sinan Şahin avatarı

    dünyanın stratejik,ekonomik,siyasi vs. dengesi için rusya'nın da her türlü organizasyonda yer alması gerekir. umarım spa pisti kadar kaliteli bir pist yaparlar.

  2. ayhan sumbul avatarı

    bu da demek oluyor ki, elveda istanbul park. Yeni pistlerin gündeme gelmesi sanırım bizim açımızdan olumlu bir gelişme değil. Zira gün geçtikçe bizdeki yarışa olan ilgi sanırım azalmakta. ayrıca yarış severlerin trübünlere biletsiz girebilmenin çeşitli yollarını keşfetmesi de istanbul park serüveninin sonu olacak. tabii yetkililer önlem almazsa. ama şu da varki türkiye şartlarına göre bilet fiyatları çok da cazip değil.

  3. bu pistide saat yönünün tersine.evet massa sevecek bu pisti

  4. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    massa'nın anlaşması var tilkiyle herhalde ….

  5. tam Massanın seveceği pistleri yapıyor bu adam da ya:D

  6. ya pistleri güzel oluyoda.kaçış alanları güvenlikten dolayı çoook geniş. bu yüzden tribünler piste çok uzak kalıyo. mesela istanbul parkta 8. virajda olduğu gibi. üsteki resimden de anladığım bu.

  7. pist müthiş görünüyo

  8. McLAREN TEAM avatarı

    üstdeki resim istanbul parkın neredeyse aynısı

  9. bu gidişle bazı pistler her sene dönüşümlü olucak bi sene takvimde 2. sene bir diğeri.

  10. ogun savaş avatarı

    Düzlük ve virajlar heyecan katablir yarışlara.Muhtemelen yarış temmuz başından ağustos ortasında bi yerde olur.İklim şartlarına göre.ağustos-ekim,nisan-mayıs arasında da olması çılgınlık olur 😀

  11. F1 Rusyaya gitmeyecek. Gidemeyecek

  12. forzaferrari avatarı

    evet monakoda geçiş olmuyo ama en azından pilotaj ölçen bir pist ve görsel açıdan harika, valencia bildiğin dar pist yarışı gibi, geçişde yok görsellikde bence valencia rezaletti, ben tilkenin pistlerini pek beğenmiyorum açıkçası ne varsa eski pistlerde var:PPP

  13. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    Tilkenin tasarlidigi pistler harika cadde pistleri harika olamaz cünki var olan caddelerden biseyler yapmaya calisiyor cadde dedigin sey zaten dar bir yer sonucta caddede yaris olmaz :)) birde 360 km hizla giden araci salarsan caddeye olacagi bu zevk yok singapurun sadece zevki ilk kez gece yarisi olmasiydi ilerki yillarda buda kalmaz barcelonya ya bakin ilk yarisda kimse zevk almaddi monaco da öyle

  14. MagicAlonso avatarı

    ahmet kardeş tilke nini yapmış olduğu pistlerden sadece cadde pistlerinde geçiş imkanı kısıtlı aslında buda biraz cadde yarışı olmasından kaynaklanıyor sonuçta normal bir pist gibi olamaz.ama İstanbul park,Çin,Bahreny,Malezya gibi pitlerde yeterli düzeyde geçiş sağlayabilecek yapıya sahipler.

  15. arkadaşlar rusyada yazın türkiyeden daha sıcak olan yerler var..pisti sibiryaya yapmamışlardır herhalde:))

  16. bide tam yarıs ortasında tipi seklinde kar yagsa sole cok degısık olurdu hemen araclar takardı kar lastıklerını bıde brıdgestone kar lastıgı yapmak zorunda kalırdı:)cok mu fantastık oldu 🙂

  17. Ben Herman Tilke`nin guzel pistler tasarliyor fikrine katilmiyorum, goruyoruz tasarladigi pistleri, gecis neredeyse imkansiz hepsinde..

  18. Rusya büyük bir otomativ pazarı, Rusya da F1 yapılmayacak da nerede yapılacak? Kamboçyada mı? 😀

  19. Pist kötü olsa bile o soğukta lastik ve frenleri ısıtmak ayrıca motorları soğuktan korumak.Takımların bunlarla uğraşmasını izlemek bile muhteşem olur.

  20. MagicAlonso avatarı

    yeni pistlerin sayısı hızla artıyor bu güzel haber yenilenmeye yeni pistlerde farklı mücadelere ihtiyaç var.tilke güzel pistler tasarlıyor umarım buda farklı özellikleri barındıran kendine has bol geçişin yaşanacağı bir pist olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir