Domenicali: “Mevcut Durum Nedeniyle Tüm Sorumluluğu Üstleniyorum”

Ferrari’nin Takım Patronluğundan istifa eden Stefano Domenicali, takımın mevcut performansı karşısında sorumluluğu üstlenmesi gerektiğini, bu yüzden istifa ettiğini açıkladı.

Bugün yapılan sürpriz açıklamada, 2008’den beri Ferrari’nin başında yer alan Domenicali’nin görevinden istifa ettiği duyuruldu.

1991’de Ferrari’de çalışmaya başlayan ve 2008’te takım patronluğuna geçen Domenicali, beklenen başarıyı bir türlü gösteremedi.

Domenicali “Herkesin profesyonel hayatında özel anlar vardır. O dönemde birileri zor ve acı kararı alma cesaretini göstermelidir.”

“Artık ciddi değişikliklerin zamanı. Patron olarak mevcut durumla ilgili sorumluluğu üstleniyorum.”

“Bu grubun daha iyi şeyler yapabilmesi yolunda her şeyin şekillenmesi için bu karar alındı.”

“Umarım Ferrari çok kısa sürede hak ettiği yere gelecektir. Sadece son senelerde yaptığımız sıkı çalışmaların sonucunu alamadığımız için üzüntü duyuyorum.” dedi.

Luca di Montezemolo “Stefano Domenicali’ye sadece sürekli adanmışlığı ve çabaları için değil aynı zamanda sorumluluk içerisinde davrandığı için teşekkür ediyorum. Bugün bile Ferrari’yi her şeyin üstünde tutarak davrandı.”

“Domenicali’ye saygı duyuyorum ve birlikte çalıştığımız 23 senede onun profesyonel olarak nasıl geliştiğini gördüm. Gelecekte ona başarılar diliyorum.”

“Bunun yanında çok üst seviye bir yönetici olarak bildiğim ve şirketi çok iyi tanıyan Marco Mattiacci’ye gelecek için en iyi dileklerimi sunuyorum.” dedi.


Yorumlar

“Domenicali: “Mevcut Durum Nedeniyle Tüm Sorumluluğu Üstleniyorum”” için 13 yanıt

  1. OtonomAktor avatarı

    Monte gitmedikce birsey olmaz ferrariden. İtalyanlastircam diye ferrariyi ne hallere düşürdü adam hala utanmadan konusuyor.

  2. Domenicali gorevde oldugu sure boyunca 1 kere bile cikipta sorumlulugu ustleniyorum demedi, hep topu muhendislere atti, simdi kalkmis “Birileri zor ve acı kararı alma cesaretini göstermelidir, Patron olarak mevcut durumla ilgili sorumluluğu üstleniyorum” diyor. Bende sana hadi ordan! diyorum Domenicali, sende ne o cesaret ne de patron gururu vardi, bu yuzden istafa etmedin kovuldun. Haydi gule gule..

  3. Ferrari’nin problemi Domenicali değil. Ferrari’nin problemi Montezemolo.

    Monte takımı “İtalyanlaştırmak” için Ferrari’nin efsane kadrosunu bozdu, yerine yeteneksiz elemanlar getirdi sırf İtalyan oldukları için. Domenicali bunlardan yalnızca birisi. Takımda bunlardan daha bir sürü var.

    Tüm kadro tekrardan gözden geçirilmediği sürece tek başına Domenicali’nin gönderilmesi hiçbir bir şey değiştirmeyecek.

  4. yanlış zamanda yanlış takımda olmak sanırsak bunun adı

    aynı kaderi Alonsoda paylaşıyor ne yazık

  5. Bakın bunu bır kere yazıcam ona gore asabımı bozup benı konuşturmayın bazı kısıler hatta goz ardı edılmıcek kadar kısıler domenıcalının gıtmesının aptalca olarak nıtelerdırılecek kadar kotu olduğunu daır yorumlar atmış bende onlara dıyorumkı bu ekıbı kım kuruyor ve yonetıyor monte mı hayır domenıcalı pıt stop stratejılerını kım yapıyor montemı hayır domenıcalı adam bu soyledıgım alanlarda bıldıgın facıalar yarattı ama sız gelmıs burda neler sayıklıyorsunuz bıraz da mantık olsun dırek kafayı koparılmalıymış hadı ama montenın yaptığı tek hata sudur domenıcı cook onclerı kowmalıydı bundan dolayı ben de ona saydırdım ama adamın yaptığı tek hata bu heee bana gelıp zaten daha ne kadar hata yapabılırkı dıyebılırsınız ama sız ıstedıgınız gıbı yok f1 yonetımıne baskı yapmıyor cok sessız kalıyor ferrarının hakkı yenıyor oysa hıc bısey yapmıyor dıyın benım umrumda olan araç gerısı ……. kadar sankı Ferrari ye kotu araç yapıcak bır duruma sokabılırlermıste : )

    1. insanların sizin düşünmediğiniz gibi düşünmesi sebebiyle asabı bozacak ne var onu anlayamadım açıkçası. Herkes sonuçta kendi düşüncelerini dile getiriyor. Herkes aynı şekilde düşünüyor olsaydı Ferrari takımı yıllar öncesinde Domenicali’yi göndermesi gerekmez miydi?

  6. Hadi bakalım, devamı gelsin. ..

  7. Muammer UYAR avatarı

    Bir gün istifa edecek yada kovulacak adam kalmayacak o zaman ne yapacaksın ferrari ve montezemelo ???

  8. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Beklentiler bu yıl oldukça yüksekti.Yeni kurallar yeni motorlar ve yeni umutlar..Herkes buna kendini o kadar hazırlamış ve benimsemiş ki testlerde ortaya çıkan fiyaskoyu bile “Ferrari hızını saklıyor” diyerek geçiştirmeye çalışmıştı.Ama bahreyn, gerçeğin ve rezilliğin birlikte tavan yaptığı yer oldu.

    Bu istifa, bir çareden ziyade fanlara sus payı olmuştur.Fanların ateşi bir nebze düşebilir.
    Ama bu fırtınanın bu şekilde bitmesi yetmez..En az birkaç kişi daha istifa etmelidir.Ferrarinin getireceği ses de kendi gibi büyük olmalıdır.

    Domenicalli de Whitmarsh ile aynı kaderi paylaşmaktadır.Kazanma sırası şimdilik başka takımlarda.Elbette sıra tekrar Ferrariye ve mclarene gelecek..O esnada o takımda olanlar kahraman ilan edilecek.
    KAzanmanın bir sırası var ve herkes sırasını bekleyecek.Sıra Redbullun ardından mercedeste idi.Ben bunu 1000 km lik test sonucunda biraz anlamıştım.Zaten hamiltonun baba ocağını terketmesi de boşuna değildi.Üstelik mercedesin v6 ya geçilmediği vakit gridde yer almayacağı haberleri de çıkmıştı.Uzun lafın kısası 2014 mercedese tahsis edildi.Ne domenicalli ne Whitmarsh bi taraflarını yırtsalar da bunu değiştiremezler..Yanlış zamanlarda takım patronu oldular.Yanlış zamanda yanlış yerde olan biri de Alonso oldu.YAzık oldu.

  9. F 14 T nin tanıtım videosun da gördüğum kadarıyla dominik çaycı veya bir sekreter görevi görüyor gibiydi 😀

  10. Aslında ferrari takım patronluğunu şöyle özetleyelim eğer onu kullanmayı bilirsen sana zırh olur sana güç kazandırır ama kullanamazsan seni hiç acımadan yok eder bugünde bunun örneğini görüyoruz

  11. “Domenicali’ye saygı duyuyorum ve birlikte çalıştığımız 23 senede onun profesyonel olarak nasıl geliştiğini gördüm. Gelecekte ona başarılar diliyorum.”

    Anlaşılan artık buradan ekmek yok Domenicali’ye.

  12. 2 Ekmek 1 Camel avatarı
    2 Ekmek 1 Camel

    gooD bye.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir