Raikkonen Düşük Performansı Karşısında 'Üzgün'

yazar:

kategori:

Singapur’daki kabus gibi bir yarışın ardından dünya şampiyonluğu umutları tamamen tükenen Kimi Raikkonen, Ferrari’deki durumu hakkında ‘üzgün’ olduğunu kabul etti.

Fin pilotun şampiyonluk umutları son dört yarıştan puansız ayrılmasıyla birlikte raydan çıktı ve Raikkonen kendisinin dönüşü hakkında yaşadığı sıkıntı ve takımın Singapur’daki performansının ardından biraz hayal kırıklığına uğradığını açıkladı.

Ferrari’nin resmi internet sitesinde açıklamada bulunan Fin pilot şöyle konuştu: " Doğru kelimeleri bulmak zor: gece ya da gündüz yarışmak, fakat kesinlikle benim yılım değil. Yarışın bitimine birkaç tur kala duvara vurdum (Singapur). Doğru, kazanmak için yarışmıyordum fakat takım için kazanılacak çok önemli puanlardı; ardından Spa’da olduğu gibi yarış dışı kaldım."

" Durumu geliştirmek için çok fazla çalışmamız gerekiyor gibi görünüyor. Bu noktada haftasonunda sadece her şeyin doğru yolda gitmesini umuyorum."

" Bir kez daha Singapur’da doğru hıza ulaştım, fakat gerçekten önemli olduğu anda değil. Ciddi hesaplar yapılırken bunları bir araya getiremezseniz en hızlı turu elde etmenin hiçbir değeri yok."

" Açıkcası bu durum karşısında oldukça üzgünüm. Bu karanlık periyodu açıklamayamam ve olanları değiştirebilecek bir şey yapamam. İleriye bakmamız gerekiyor, son üç yarışa."

Raikkonen sezonun kalan üç yarışında takım arkadaşı Felipe Massa’yı destekler rolü üstlenecek ve Ferrari’nin gridin ön sırasında olmaması için hiçbir neden yok.

" Takım adına çok üzgünüm çünkü F2008’i geliştirmek için harika bir iş çıkardılar. Puanları kaybetmek gerçekten canınızı acıtıyor. Fakat son üç yarışta galibiyet kazanmak için ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Cuma gününden pazar akşamına kadar iyi bir haftasonu geçirmeyi ümit edeceğim."


Yorumlar

  1. aydan yüreğir avatarı
    aydan yüreğir

    bu sene olmadı ama seneye cok güclü bir kimi görecegiz ona inanıyorum

  2. altında en hızlı araçla bişiler yapamıyosum kimi yasık artı emekli ol bence ferrari bir yere kadar arkanda durur sonra kontrat felan dinlemesler yollarlar seni bir an önce düsel yoksa alonso sendn çok daha hak ediyor o koltuğu…

    Neye dayanarak böyle bişe söyledin?Son yarışı alonso aldı diyemi.? Komik oluyor bazen bu Alonsocular.

  3. haklısın kardeş çok acı verivciydi

  4. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    ay evet didem ben onu gördüm karanlıkta yan profilini gösterdiler çok üzgün görünüyordu ben de ağlayacaktım valla:((

  5. 1veya 2 saniye olacak

  6. hakan kardeşim senin için parçalandı yarıştan sonra bilmiyorum dikkdt ettinmi 1 2 saniye yandan kamera gosterdi ben onu ğorunce ağlıcaktım

  7. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    Her zaman her şey yolunda gitmeyebilir biz de çok üzgünüz ama yapabilecek bir şey yok en azından sonraki yarışlarda iyi işler yap da ferrari şampiyon olsun

  8. fotoğraf içimi parçaldı valla

  9. geçer bu zor günlerde.. 🙂 sonu çift rakamla biten yıllar kimiye şans getirmiyo ya 🙂 2009'u beklemek lazım 🙂

  10. Yakup ERCAN avatarı

    Kimi az ile yetinen bir adam değil. Her zaman en fazlasını istiyor ama 3 yarışta sadece 15 uan alsaydı şu an massaya yardım etmek yerine kendi şampiyonluğunu kovalıyor olacaktı. en azından daha fazla şansı olurdu. spa – italya ve singapurda hiç değilse bu puanları almalıydı.

  11. altında en hızlı araçla bişiler yapamıyosum kimi yasık artı emekli ol bence ferrari bir yere kadar arkanda durur sonra kontrat felan dinlemesler yollarlar seni bir an önce düsel yoksa alonso sendn çok daha hak ediyor o koltuğu

  12. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    bundan sonra bari herşey yolunda gitsin.iyi performans gösterceklerine eminim hem pilotların hemde pit ekibinin son üç yarışta iki pilotumuzla iyi sonuçlarla şampiyonluğu alacağız inş. hamilton u heikki bu performansıya biraz zor destekleyecek gbi görünüyorum ama kimi massa yı çok iyi destekliyecektir. bakalım neler olcak…

    bu arada kimi fotoda hüngür hüngür ağlıyomuş gibi duruyo:)

  13. Arkadaşlar ben bir McLaren taraftarı olarak böyle sahneleri 2000 yıllarında çok yaşadım. Nekadar acı verici olduğunu bilim. İnsanı ağlatacak derecede oluyor. "Eğer iyi bir taraftarsan" Ama dedikleri gibi bazen en ufak puanlar bile çok işe yarıyor. Biz bunu 2 yıldır yeni yeni uyguluyoruz. Bunu yapacak iyi bir pilotumuz ve aracımız var. Gerçekten çok istikrarı bunu kabul etmelisiniz. O çok iyi bir pilot "Hamilton" Eğer takım arkadaşı başarılı olursa şampiyonluğu alır gibi duruyor. Sizlere de canınızı sıkmayın derim. Hepsi geçer bunların. Biz çok yaşadık. Sizinde yaşayacağınız bir gerçekti bu. Herzaman Schumi dönemi olmayacaktı. Olamayacakta.

  14. gerçekten fotoraftaki halleri çok üzücü biz bile oturduğumuz yerden olaylara kızarken ve giden puanlara üzülürken onlar neyapsın bizzat yaşıyorlar umarım sene sonunda gülen taraf biz oluruz.onları şampiyonluğu kutlarken görmek istiyoruz…

  15. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Biribirinden iyi iki pilotumuz olduğu için şanslı bir takımız.Bundan sonraki 3 yarışta pilotların , takımın ve aracın performansına göre iki şampiyonluk gelebilir de gidebilirde.Umarım bir daha asla fotoğraftaki gibi hayal kırıklığına uğramış hallerini görmeyiz.

  16. Kimi bence yarışlara bakış açısını değiştirmeli yani bazen alabileceğin minumum puaunlar bile çok işe yarar en azaından koca bir "0"dan iyidir bundan sonra dediği gibi takım için ne yapılması gerektiğini biliyor ve kendinden bekleneni en iyi şekilde yerine getirmeli…

  17. burak böcek avatarı

    sanırım bu biraz özeleştiri olmuş.raikkonen elini aşın altına koymuş.bencede söylenmesi gereken olması gereken bazen kabullenmek.sürekli takım hatası yada şanssızlık olmayabiliyor.bazen pilotta düşüş yaşar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir