Massa SC Kuralının Değiştirilmesi Gerektiği Çağrısında Bulundu

yazar:

kategori:

Singapur Grand Prix’inde güvenlik aracı periyodunda yaşanan sorunların ardından Felipe Massa konu ile ilgili olarak kural değişikliğ yapılması konusunda ısrarcı.

BMW Sauber’den Robert Kubica ve Williams’tan Nico Rosberg ilk güvenlik aracı periyodunda pit alanı kapalıyken pit stop gerçekleştdikleri için ceza almışlardı. Bununla birlite tam tersi yarışa 15. sırada başlayan Fernando Alondo bu periyoddan faydalanarak bu sezonki ilk galibiyetini kazandı.

Massa, pazar günü yaşanan olayın bir daha tekrar etmemesi için sistemin acilen gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyor.

" Gece yarışı deneyimi yaşama fikri güzel, ilginç ve çok farklı. Bununla birlikte hala dikkatli bir şekilde gözden geçirilmesi gereken güvenlik aracı periyodu ile kendine özgü bir heyecan yaşattı. Çünkü Formula 1 fikrinin temel amacı en iyi pilot araç kombinasyonunun kazanması."

" Hata yaptığımızı biliyoruz, fakat şu an geçerli olan sistem, pazar günkü yarışın sonucundan sizin de görebileceğiniz gibi güvenlik aracı gridin orta bölümünde yeralan takımlara bir şans yaratıyor, zeki planlanmış bir stratejiyle değil fakat basit şans faktörü."

" Sistemin değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum ve bu sorun Singapur gibi doğasında zorluk olan bir pistte belirgin bir şekilde hissedildi. Gelecek yıl tekrar ziyaret etmemizden önce pistin tümsekli olan yüzeyinin de tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor. Fakat pistin kendisi güzel ve zorlu,Monaco ve Valencia ile benzerlik gösteriyor. Yalnızca birkaç detayın değiştirilmesi gerekiyor."

Singapur’da yaşanan olaylı pit stop’un ardından puan kazanamayan Massa bitime üç yarış kala lider Hamilton’ın yedi puan gerisinde yeralıyor.

Brezilyalı pilot şu anda Ferrari’nin en güçlü araca sahip olduğuna inanıyor ve kalan yarışlarda hedefin ilk iki sırada finish görmek olduğunu söylüyor.

" Şampiyona hakkında pazar günü de söylediğim gibi, nasıl baktığınıza bağlı: yedi puanlık fark çok fazla olabilir ya da çok küçük. Singapur’da bana olanlara baktığınızda bir puanlık farkın nasıl da bir anda yedi puan olduğunu görürsünüz, ardından çok kolay bir şekilde işlerin ters yöne gittiğine dikkat edersiniz."

" Dikkat etmemiz gereken en önemli element iyi bir araca sahip olmamız. Bu olmadam şansım çok az olabilirdi. İki iyi araca sahibiz ve her iki aracımızla da rakiplerimizin önünde yarış bitirmeye çalışacağız. Bu yapılabilir ve pozitif düşünmemiz gerekiyor ve son yarışa kadar mücadele etmeye devam etmeliyiz."

" Sezonun geri kalanı için izlenecek yol önümüze bakmak ve vazgeçmemek. Takım patrobumu Stefano Domenicali’nin yarıştan sonra söylediği gibi, gerçekten denememiz ve kalan bütün yarışlarda ilk iki sırayı almamız gerekiyor. Güçlü bir çağrı fakat Scuderia’daki herbir birey en iyi için çalışacak."


Yorumlar

  1. Tolga Yiğit Onar avatarı
    Tolga Yiğit Onar

    bncede pite girme olayını çok saçma yapmışlar yok pit lane open pite giriosun pitten çıkıosun bi bakmışın kırmızı ışık mecburen duruon.Hep FIA yönetimi yüzünden bi kuralıda güzel koysalar 😀

  2. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    sc kuralı berbat bır kural.eskıden tur yıyen verdıgı turu gerıde alamıyordu.aslında bu kural bunun ıcın degıstırılmıstı ama pıte gırmeme olayı yada pıt yonunun kapanması yarıs adına cok kotu bırsey.adamın benzını bıtıyor o an sc gırdıyse yandın.ne yanı saga cekıp yarısı mı bıtırsn pılotlar.son yarısta ozellıkle rosberg kubıca ceza alacaklarını bıle bıle benzınlerı bıttıgı ıcın pıte gırdıler.bu kuralı elestıren cok pılot oldu.massa bu kuralın magduru olmadıkı boyle konusmus.ama kuralın degısmesı konusunda aynı fıkırdeyım

  3. burak bocek avatarı

    birde ben konuşmasını gayet mantıklı buldum.tabiki her spor dalı gibi formula1 de de en iyi olan başarılı olur.herhalde massadan daha iyi bilenlerimiz var ki bunun olmadığını söylüyorlar.massa formula1 fikrinin temel amacı en iyi pilot araç kombinasyonun kazanması jkonusunda yine gayet mantıklı.tabiki en kötü pilot araç kombinasyonu kazanacak değil.ayrıca sözlerinde daima en iyi kazanmalı gibi bir ifade de yok.öyle olsa singapurda en iyi şekilde yarışı götürürken en hızlı araç altındayken puansız ayrılmazdı.

  4. burak bocek avatarı

    evt pilotlar birliğine katılamyınca anti centilmen olmuyorsunuz.pilotlar birliği sc kuralı için değişiklikte yapamıyor.yani pek alakası olduğunu sanmıyorum bu kuralın değişimi istemiyle pilotlar birliğinin.birde tabiki kendi başına gelince canı yanınca söylicek bunu massa neden mclaren yaşarken söylesin.mclaren takımının hakkını felipe massa arıcak değil ya.olan olmuş artık pek bir anlamı yok son 3yarış ve değişsede değişmesede sc kuralı ferrari hatalara devam ediyor

  5. Pilotlar birliğine katılma gibi bir zorunluluk mu var.İstemiyorsa katılmaz ne yani katılan pilotlar bu soruna bir çözüm mü buldu yoksa onlara göre bu bir sorun değilmide bişey yapmadılar.Ayrıca bence kendini motive etmeye çalışıyor öyle gaza falan geldiği yok yani.Arada 7 puan fark var diye pes etcek değil herhalde bundan sonra eğer her iki kulvarda da şampiyonluk isteniyorsa Ferrari'nin bir bütün olması lazım Felipe'nin de dediği gibi:
    "İki iyi araca sahibiz ve her iki aracımızla da rakiplerimizin önünde yarış bitirmeye çalışacağız. Bu yapılabilir ve pozitif düşünmemiz gerekiyor ve son yarışa kadar mücadele etmeye devam etmeliyiz."
    bütün iyi şans sizinle olsun…

  6. MagicAlonso avatarı

    massa pilotlar birliğine katılmaz pilotlar birliği durumu düzeltmek için çabalar katılmayan pilotlarında desteklemesi için çabalar ama massa oralı bile olmazken şimdi kuraldan dolayı yakınıyor.F1 de daima en iyi araç ve pilot kombinasyonun kazanması gerektiğini gösteren bir kural yok öyle olsaydı diğer 8 takımın yarışmasına gerek kalmazdı.Massa fazla gaza gelmiş gibi görünüyor artık kendisini biçok pilottan üstün görüyor gibi konuşmuş.Senin daha somut bir başarın yok massa eğer gerçek bir sportmen ve yarışçı olduğunu göstermek istiyorsan önce pilotlar birliğine katılırsın ve diğer pilotlarla birlikte sizin için sorun olan durumlara diğerlerine destek vererek çözmeye çalışırsınız.

  7. ogun savaş avatarı

    bu sistemin bozukluğu daha ilk yarış Mclarenin doublesini ekledi Heikkinin 2 giderken gerilere düşmesiyle.Ardından Canada da Lewis çok rahatken pit öncesi giren sc tüm yarışı mahfetti.Almanyada aynısı yaşandıki Lewis herşeye rağmen kazanmayı bildi.Massa ilk kez dezavantaj yaşadığı için mi şampiyonluk mücadelesinde tek kaldığı için mi bu açıklamayı yapmış ilginç.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir