Bell: "Alonso Eski Formuna Döndü"

yazar:

kategori:

Renault teknik sorumlusu Bob Bell, Alonso’nun Singapur’daki yarışı kazanırken eski formunu yakaladığına inanıyor.

Sıkıntılı Renault şasisi ile yaptıkları konusunda Alonso’nun çok büyük övgüler almasına rağmen Bell, Singapur hafta sonundaki performansın 2005 ve 2006’da şampiyonluğu elde eden performansa geri dönüş olduğuna inanıyor.

Bell: "Bana göre eski Fernando idi"

"Asla pes etmedi ve bir avantaj elde adına gerçekten zorlama zamanı geldiğinde bunu yaptı ve azami puanla eve döndü"

"Kesinlikle güvenlik aracı şansı gibi bir durum vardı ama Fernando, bütün hafta sonu boyunca formundaydı ve ikinci güvenlik aracının ardından Rosberg ve Hamilton ile arasındaki birden açtı, bu da aracın temposunu ve (Alonso’nun) yaptığı üstün işin kanıtıydı"

Bell ayrıca Alonso’nun 2009 seçeneklerini gözden geçirirken Renault’un İspanyol pilota bir şeyleri gösterdiğini belirtti.

İspanyol pilot önceki açıklamalarında önceliğinin Renault olduğunu söylemişti ama Alonso, tekrar düzenli olarak kazananlardan olmak da istiyor.

Bell: "Takım adına da çok memnun oldu ve (Singapur’un) ona, çıkıp hâlâ yarış kazanabileceğimize dair potansiyele sahip olduğumuzu gösterdiğini düşünüyorum"

"Keyif almaya alıştığımız tipteki formumuza döndüğümüzü gördü"


Yorumlar

  1. alonso nasıl fuji yi kazanacak ulaş yaaa…

  2. bende alonsonun sıngapur yarışı hariç limitleri zorladığına inanmıyorum… alonso bu zaferler içindeki gerçek alonso canlandı ve fujide herkes şaşıracak ama alonsodan zafer bekliyorum nedeni ise r28 ii durumda ve alonsoda açıklamasında mclarenin veya ferrarinin ulaşılamas olduğunu söylemiyor sadece zor olacak diyor.. benim bildiğim alonso bu fıji kazanır go fernando RENAULT F1 TEAM(AVCI FERNANDO)

  3. renault bşyler yaptıki alonsonun aklını çeldi yoksa alonso takımda kalmazdı gecen sene eli mahkumdu gelmezdi ama bu sene opsiyonları arasında bmw-honda gibi 2009 calısmalarını sezon basında baslatms takımlar vardı bnn R29 dan cok ümitlym alonsonun vardr bi bildiği

  4. Alonso ya guzel bi r29 verinde gorelım bakalım alonso mu donuo renomu donuo hersey seneye cıkacak meydana sımdıden 2009 araclarını merak etmeye basladım cok degısık bı sezon olacagı kesın:)

  5. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Geriye dönen yada performansı yükselen falan yok bence.Vettel nasıl mevcut şartların yardımı ile yarış kazandı hatırlayın lütfen.Hatasız bir sürüş gerçekleştirdi,hava şartları da arkadakilerin arayı kapatmasını engelledi.Alonso'da aynısını yaptı.Öne geçen kim olursa olsun hemen arkasındaki araç ile arayı açıyordu zaten.Alonso,Nelson'un podyum gördüğü biçime yakın bir şekilde kazandı.Pit sto yaptı ve birkaç tur sonra SC girince birden kendisini bu aracın arkasında buldu.Hatasız sürdü ve kazandı.Vettel hava şartları ile Alonso ise pist şekli sebebi ile arkadakilere fırsat vermediler.Burada ekstradan bir hızlanma,güç artışı kesinlikle yok.Sadece hatasız sürüş var.Alonso 2008 sezonu boyunca hiçbir yarışta limitlerini zorlayarak yarışmadı.Sadece transfer için vakit geçiren bir pilotdu hepsi budur.Benim bildiğim Alonso,egerki limitlerini zorlasa idi,bu araçla bile birinciliği alırken 3.ye dahi tur bindirebilirdi bu gece yarışında.

  6. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Alonso hep maksimumu alıyordu araçtan fakat araç iyi degildi,R28 biraz iyi olunca neler yapabilecegini kanıtladı sadece..

  7. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    yahu şu araba niye stop etti? iyikide stop etmiş yoksa alonso tur bindirecekti hamiltona massaya değilmi nasıl olacak diye soracaksınız. massa hata yaptı hamilton zor kurtuldu q2 den doğrumu şimdi adama sorarlar bu nasıl şans?

  8. onur aybars avatarı

    Alonso sezon başından beri aynıydı. Araç iyi olunca -şansı unutmadan- galibiyet geldi.

  9. bence geriye dönen alonso değil renaulttu alonso sezon basından beri harika işler yapıyodu ama R28 alonsonun limitte tutuyordu R28 deki gelişimle beraber+fernando faktörü +cumartesi olmayan şans =singapur galibiyeti. renault alonsoya ne gösterdi acaba ona bazı şeyler gösterdik dediklerine göre renault 2009 a iyi çalışmış yoksa alonso bmw teklifine balıklama atlardı sezon basında bmwye övgüler yağdıran alonso sezon sonu onları seçmiyorsa; takım 2009 basarısı için alonso gibi bir dahinin aklını iyi çelmiş demekki renault 2009 için sandgmz gibi uyumuyor calısyrms:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir