2009'da BMW Pilotları Kubica ve Heidfeld

yazar:

kategori:

BMW Sauber takımı, PAzartesi yapılan açıklama ile 2009’da şimdiki pilotları Nick Heidfeld ve Robert Kubica ile devam edeceklerini duyurdu.

Takımdan yapılan açıklamaya göre Christian Klien, test pilotu görevinde kalacak.

BMW Motor Sporları Sorumlusu Mario Theissen: "Nick ve Robert’i, güçlü bir pilot ikilisi ve Christian’ı da tecrübeli bir test pilotu olarak görüyoruz"

"Takımın 4. yılında onlarla birlikte, tutkulu amaçlarımızı tekrar gerçekşetireceğimiz konusunda şüphemiz yok"

Takımdan yapılan bu açıklama ile haftalardır Heidfeld’in takımdaki geleceği ile ilgili süren dedikodulara sonv erilmiş oldu.

Bu açıklama ayrıca adı BMW ile anılan Alonso dedikodularına da dur dedi. İspanyol pilotun önünde şu anda 2009 için Renault ve Honda seçenekleri var.


Yorumlar

  1. Ben de Dr.Mario` nun yalancısıyım.:)

  2. BMW en büyük veya Renault küçük diyen oldumu şimdi?

  3. yasin uğraşma kardeş tamam bmw en büyük tamam değmezz boş ver

  4. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Evet 1970 lerde girmiş F1 e fakat süreklilik arzedememiş ayrıca modern f1 modern f1 diyip diyip duruyorsunuz ne raslantıki modern f1 Renaultun takım olarak tek başına kurulduğu yıllara rastlıyor ;

    F1 nedir ? motorsporlarının zirvesi fakat modern f1 motorsporlarının zirvesi olmaktan çok zırvası veya motorun kısıtlanması olarak adlandırılabilir ayrıca modern f1 den önceki dönemde rekabet daha fazlaydı hatta ve hatta şampiyonluklara bakarsanız bunu daha iyi anlayabilirsiniz 2000 li yıllardan önce takımlar daha fazla savaşçıydı fakat şu anda oldukları yeri kabullenir bir şekilde ilerliyor ve büyüklerde aksilikler olunca ancak fırsat bulup kendilerini gösteriyorlar fakat modernizeden önce böyle değildi ;

    Ve şunu görüyorumki F1 i ne zaman izlemeye başlarsanız başlayın 50 yıllık pistlerdeki yarışların zevkini hiçbir 5 yıllık pistte göremiyoruz ;

    Onun için bence vazgeçelim modern f1 demekten hem modern f1 demek bu spora yıllarını vermiş diğer takımlara , tedarikçilere ,sponsorlara yapılan bir yanlıştır hatta ve hatta neredeyse 40 yılını bu spora vermiş Renaultun sadece 2000 yılından sonraki dönemini kabullenmek kendi taraftarınca yapılmış bir hatadır siz ne kadar 2000 yılı desenizde Renault bu sporda 1970 lerden beri var ….

  5. aynen katlyrm 2009 tam bir kapalı kutu kımsenın garantısı yok belki honda ve toyota sampıyonluga oynayacak öğrenme senesınde kesin konusmalar cok can sıkıcı bosu bosuna ortam gerıyor seneye takımlarla beraber bızde ogrnıcez:D

  6. Açıkçası gelecek sene öğrenme senesi olacak tüm takımlar için. BMWnin veya herhangi başka bir takımın şampiyonluğu garanti demek yanlış olur. Ancak yine de BMWnin gelecek yıl için bu kadar sıkı çalışması şansını yükseltiyor tabi. Aynı takımın taraftarı olsakta "kesin şampiyonuz" türü yorumlar benimde hoşuma gitmiyor.

  7. şener 1970 demi girmişte 30 sene boyunca hep f1 le mi ugrasmıs bukadar olmaz ha 1970 ler le sımdıkı f1 i aynı göruyosan sana dıyecek lafım yok renault tam olarak 2002 de MODERN F1 e girmiştir MODERN F1 olarak bir karsılastrma yapıyoruz renaultta yeni bir takım yani MODERN F1 de benetton kadrosu hersyyle renault adına calıstı tmm ama sonucta adı renault değil benettondu kazandıgı sampıyonluguda kendımıze saymyrz dıkkat edıyosan williamstan 0 tecrübe kazandı demek cok yanlıs olur nasıl olursa olsun biraz da olsa bsyler almstrki sauber takımıda küçük bir takımda olsa f1 de epeyce tecrübesi vardı yani bosu bosuna çene yoruyorz ıkı genc ve basarılı takım ama dediğim gibi bmwnin daha basarılı olması ıcın onmzdekı 3 sene boyunca sampıyon olması lazm yoksa bmwci arkadslar özellkle sam amca baya bir zor duruma duseck hele sam amca 2009 da garantı sampıyonlk vs vs dıyor f1 de hıcbrsey garantı değildir anlayamams ama seneye anlar bnn bmwnin onun deiği gibi macca ve ferrariye üstünlk kuracagına ınanmyrm 2009 u bekleyelm gorelm kım daha ıyı calısmıs

  8. Yasin arkadaşım, BMW nin Williams tan herhangi bir tecrübesi YOK. BMW griddeki en iyi motoru üretti sürekli ama berbat Williams şasileri yüzünden hiçbir işe yaramadı. BMW şasi gelişimine de ortak olmak istedi ama Williams şiddetle karşı çıktı her zaman. Zaten Williams ve BMW nin ayrılmasındaki esas sebep buydu.

    Sauber'den dolayı tecrübesi var belki ama Sauber 80 kişilik bir takımken, BMWnin satın almasıyla 300ün üzerine çıktı bu sayı. Yani sanıldığı gibi Sauber rüzgar tüneli dışında pek birşey kazandırmadı BMW'ye.

    İşte bu sebeplerden dolayı BMW 3 yıllık bir takımdır, öyle sürekli bahsettiğiniz gibi bir tecrübesi de yok. Ancak Renault Benetton döneminden beri şasi gelişimine katkıda bulunuyordu, takım patronu bile değişmedi takımın adı değişince biz neyi tartışıyoruz?

  9. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    O vakit Renault 30 yıl üzerine F1 nacak takım oldu BMW ise 6 yıl üstüne takım oldu bu açıdan bakıldığında BMW ye teşekkürler demekki Renaultun 30 yılda yaptığını 6 yılda yapmış helal olsun BMW ye ne diyim :)) ….

  10. forzaferrari avatarı

    sanırsam motor tedarikçisi olarak değil, takım olarak tartışıyolar=)

  11. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Renault 1970 lerde girdiği F1 de ilk şampiyonluğunu tedarikçi olarak 1992 de Williamsla kazanmış yani 22 yıl sonra diğerleri 93,94,96,97 Williams-95 Benetton-2005,06 Renault olarak toplam 8 defa kazanmış yani 20 yıllık birikim üzerine bir istikrar yakalamış işte Renaultun istatistikleri birazda bu açıdan bakın bence BMW nin durumuna ….

  12. şener kardeşim bahsettgmz modern f1 tmm renaultun benetton tecrbesi var ama bmwnin de williams ve sauber tecrbesi var renaultu 2002 den ıtıbaren degerlendrmek lazım 1977 lere donersen ozmnkı f1 le sımdıkı f1 arasındakı daglarca farkı gorrsn bu bır mazeret değil kıyaslama ıcın bnce bmwde ghayet ıyı bır tecbyle basladı williams f1 in en koklu takımlarndan sauber tecrubesıde yabana atılmaz

  13. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    1970 li yıllarda F1 e giriş yapmış Renaultla 2000 li yılların başında F1 e girmiş BMW takımlarını veya firmalarını aynı kefeye koyup nasıl yargılıyorsunuz haaa bazı arkadaşlar Sauber diyecekler evet 1991 de Mercedesle beraber F1 kariyeri başlıyor ;onun için bence bu tip karşılaştırmalarla pek bir yere varamayacaksınız ;yanlış noktadan tutup yanlış noktalara bağlıyorsunuz bence ….

  14. sam bzm yapamadgmz neyı yaptnzda daha iysinz bsy soyle sunu yapamadnz de bnn sizin yapamadgnz seylerı saydım sende say sunu yapamadnz de

  15. İlk üç senemiz daha iyi biz bu spora yeni takım alarak tam olarak girdik başarı grafiğimiz de çok iyi. Ve bugüne de bakarsak motorumuz olsun aeromuz olsun herşeyimiz bu son teknolojiyle rönodan kat kat üstün. Süper bir bilgisayarımız ve muhteşem bir rüzgar tünelimiz var. Ve BMW F1.09 u geliştirmeye senenin nerdeyse başından başladı. Başarı grafiğimiz hep yukarı doğru fabrika da tam kapasite çalışmaya başladı. KERS te de önemli derecede bilgiler edindik. Pistte denedik daha ne olsun. Go BMW Go:)

  16. ne yaptı derken de yanlıs anlaslmasn renaultun yapamadgı ne yaptı bmw sauber takımı

  17. ne yaptı arkadasm yarıs galbyeyse renault ıkıncı yılnda ve 3.yılnda aldı hanı ıkncı yılnzda yarıs galbyeti ilk 3 yılda en iyi derecnz dünya 3.lüğü bizmde öyle yani ben bir üstünlk göremyrm ama su 3 yıl üst üste bmw sampıyon olsun derim bizdn daha basarılı bir karıyernz var dıye ama suanda f1 de önmli olaylar vardr pole en hızlı tur podyum puan yarıs galbyetı en son dunya sampıyonlkları bu önmli seylerın hepsınde önnzdeyz bnde bu seklde takım karslastrmayı dogru bulmyrm ama yapanlarada cvp yazamadan eddmyrm belki erhan aynı seylerı dusnyrz ama ıkı taraftada bazıları ortamı bozmak ıcın elnden gelenı yapıyor bıktım artk bu tartsmadan defalarca soyledm yeter dıye ıkı güzide kulup 2009 u beklylm galıbı tayın etmk ıcın dıe ama hıc kulak asan yok

  18. Bir yanda 3 yıllık, diğer yanda 7 yıllık bir takım var doğal olarak Renault'un istatistikleri daha iyi olur. Eğer iki takımı karşılaştıracaksak (ki tekrar söylüyorum son derece gereksiz bir şey) ilk 3 yıllarına bakmamız gerekir. Onda da BMW daha başarılı. BMW eğer 2 yıl içinde şampiyonluk kazanamazsa Renault daha iyi derim bende.

    O rakamları "BMW daha iyi" demek amacıyla değil, sürekli Renault şöyle iyi, BMW şöyle kötü, 2 tane şampiyonluk aldık biz deyip duranları susturmak için yazdım.

    Yapın yaptklarımızı diyorsun ama BMW şimdiye kadar Renault'un yaptığının fazlasını yaparak geldi.

  19. rakamsa rakam şampiyonlksa sampıyonluk ölümüne renault f1 team yapın yaptıklarmızıda ondan sonra konusun

  20. erhan ilk girdiği yıl 2001 değil renault markasyla ilk giriş 2002 2001 de hala benetton yarısyrdu madem karslastrma ıstyosn ilk sezon 2002 sezonu 23 puan renault dünya 4.sü bmw 2006 sezonu dünya 6.sı 2003 66 puan renault dünya 4.sü bmw dünya 3.sü yıl 2004 3. yıl renault 105 puanla dünya 3.sü suan sizde dünya 3.süsünz bu şekilde bir karslastrma cok yanlıs ama yapmssn dayanamdm yazayım dedım burda bnn bır üstünlk kuramyrm ilk sezonda renault dünya4.süyken bmw 6. giriyor hiç siz benetton tecrbsyle basladnz demeyn sızınde williams ve sauber tecrbnz vardı ıkncı yıl dunya 4.sü siz dünya 3.sü bunu üstnlk göryosan sana dıyeck lafım yok cunku macca ceza almasa sızde dunya 4.sü olcaktınz bı dıger konu renault ıkncı sezonunda yarıs kazanmstr ama bu sizde yok renault 2004 tede yarıs kazanmstr 2005 ve 2006 malum ıkı kez ust uste dunya sampıyonlugu yani geçmiş karslastrmasna gıtmeyın renault sizi geçmişte yer bizden basarılı sayılmanz ıcın seneyeden ıtıbaren 3 sampiyonlk kazanmanz gerekrkı yapın bunu bnde siz bzden iyisinz demessem gel yüzüme tükür ama bukadarı nada pes yani renault :50 pole 1017 puan 2 markalar dunya sampıyonlugu 2 pilotlar sampıyonlugu 34 yarıs galıbyetı 27 en hızlı tur 93 podyum buna karsı bmw sauber 1 pole 1 yarıs galbtı 254 puan 0 dunya sampıyonlugu en hızlı tur 2 pilotlar sampıyonlugu 0 simdi sen söyle kimin rakmları daha ezici f1 yıllaryla puanlarla konusmak ne kadar dogru tartslr ama su pole yarıs galbytı podyum en hızlı tur herseyi özzetlyr sanrım

  21. Kardeşim rakamları getirip koyuyoruz önünüze hala 2 şampiyonlukta 2 şampiyonluk. Renault 2 şampiyonluğu F1 e girer girmez kazanmış gibi konuşuyorsunuz.
    Allahtan kazandınız o şampiyonlukları yoksa konuşacak kelime bulamayacaktınız 😀

  22. reno şampiyon olduğu sezonlarda dahil duble yaptığı yarış sayısı sadece 2 hakan dubleleri saydım sana işte.

  23. erhan dupleleri say yarış kazadıklarımızı say 2 şampiyonluğumuzu say bmw nin neyi var

  24. Ama siz 2 şampiyonlukla Ferrari'yle McLaren'le Williams'la boy ölçüsüyorsunuz 😀

    Renault'un F1e ilk girdiği yıllarla BMW nin firdiği yılları bir karşılaştıralım;

    İlk sezonlar;
    Renault; 2001 sezonu, 10 puan ve 1 podyum finişi
    BMW; 2006 sezonu, 36 puan ve 2 podyum finişi

    İkinci sezonlar;
    Renault; 2002 sezonu, 23 puan ve 0 podyum
    BMW; 2007 sezonu, 101 puan ve 2 podyum
    Üçüncü sezonlar;
    Renault; 2003 sezonu, 88 puan ve 5 podyum
    BMW; 2008 sezonu, 120 puan, 10 podyum ve 1 galibiyet (sezon devam ediyor)

    Madem rakamlara, puanlara bu kadar takılıyorsunuz alın size rakamlar. Benimde bu rakamlara bakarak Renault'u BMW ile karşılaştırmamam gerek ama yapamıyorum işte.

  25. Düzgün yorum yapan herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Ama rönocuların çekememezlikleri ve etrafa hakaret derecesine varan lafları sıkkınlık verdi. Herkes bildiği gerçekleri yazsın. İki seneden beri 30 küsur yarış oldu her yarış hafta sonu buraya çıkıp röno 1. olacak geri dönecek yorumlarından sıkıldım. Araç rezalet ötesi. Alonso kendi söylüyor 1 sn. var diğer araçlarla diye rönocular çıkıp buraya bu hafta sonu geri döneceğiz diyor. Bu durumda artık yorum yapacak bişey kalmıyor.

  26. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    2.nci Motor Savaşları başlamış hayırlı olsun lütfen öyle 40-50 yorumla bırakmayın fakat seviyeyide aşağılara çekmeyin lütfen kanımca size yakışmayanı yazmayın ….

  27. sinan  bilir avatarı

    ibretlik bi yazı olmuş Erhan =)

  28. Bunu küçümsemek gibi algılamayın lütfen her zaman tebrik ettim ve 1sn bile hakedilmemiş olduğunu düşünmedim ama takıldınız kazanılan 2 şampiyonluğa. Bir takımın geçmişte başarılı olması gelecekte de olacağına dair bir garanti değil. Öyle olsaydı Williams şu an bu durumda olmazdı veya Ferrari ve McLaren bu kadar büyük paralar harcamak zorunda kalmazdı.
    Ressamların bir sözü vardır, "Eğer bir ressam çizdiği resmi beğenirse fırçayı bırakması gerekir" diye. Aynı şekilde Hiçbir takım veya taraftar geçmiş başarılarla tatmin olmaz ama siz olmuşa benziyorsunuz.
    F1de dün yoktur bugün ve yarın vardır.

  29. neyse hayırlı uğurlu olsun baba 2 takım içinde saygılar

  30. sen de darılma sadece fikrimi söyledim. bu konu beni hiç ilgilendirmiyor.

  31. senin oyun nereye olursa olsun senin zyıf dedğiğin takımın 2 kere şampiyonluğu var kimi ile massayı kıyasladığın gibi darılma ama

  32. katılmak istemem bu tartışmaya ama, 2 çift laf etmeden duramayacağım. bir tarafta williams'a yıllarca süper motorlar vermiş, sauberi aldıktan sonra her tuğlayı dikkatle üstüste koyup bina inşa eder gibi düzenli disiplinli başarılı bir yarış takımı kurmuş, F1'deki en güçlü bilgisayara sahip olmuş, en dayanıklı ve en güçlü motorları üretmeye devam eden, pit-stop periyodlarında resmen uzman olan, mekanikerinden patronuna kadar büyük bir disiplin ve kalite ile yönetilen, maddi imkanlar açısından da oldukça güçlü bir BMW ve diğer tarafta,, bir zamanalr her türlü yeniliğin f1'e getirlimesinin serbest bırakılmasını isteyip bugünlerde motor dondurma kuralının esnek olmasında yakınan, bmW ile aynı anda b.stone'a geçtiği halde hala lastikleri anlayamamış, KERS ve yeni aero güncellemelerin standart olarak üretilip aynı parçaların tüm takımlar tarafında kullanılmasında ısrar eden yeniliklere ayak uydurmayı başaramayan ve bütçesi daha zayıf olan bir renault.. benim tarafımdan karşılaştırılması bile gereksiz, oyum tabi ki BMW'ye..

  33. Burada BMW motorlarından bahsediyoruz Hakan =) Her yıl yılın motoru ödülünü alan bir markadan, F1deki en iyi ve en güçlü V10 motorlarını üreten, beygir gücü olarak olmasa da pek çok yönden güçlü ve ultra dayanıklı bir V8 üretmiş firmaya sen "iyi birşey sanma" dersen sadece gülerim.
    Aynı şeyi şasi için demiş olsaydın bir yere kadar hak verirdim ama iş motora gelince BMW 1 numaradır. "BMW Power" diye gururla yazmıyoruz arkaya.

    Bir yere atmana gerek yok, sen sadece hangi yarışta olmuş olay onu söyle. Ellerimiz var çok şükür, aratır buluruz =)

  34. erhan senin için motoru patlayan bme baktımda bulamadım ama arşivimde var ata bilirim nereye dersen takımınızı iyi bişey sanma yani alonso renault da vakit öldürüyo demişin öldürüyorsa babasının hayrına öldürmüyor yani

  35. BMW Alonso'ya teklifini yaptı ve cevabını bekledi. Thiessen her defasında uzun süreli anlaşmalardan yana olduğunu belirtiyor. Alonso'nun Ferrari'ye gitmek gibi bir rüyası olduğu sır değil, kısa vadeli anlaşmalar peşinde koşuyor Alonso. Kısacası BMW'nin ve Alonso'nun çıkarları birbirine uymadı ve bu iş olmadı. BMW isteseydi alırdı Alonso'yu, çok isteseydi kısa vadeli bir anlaşma yapardı.

    Hakan (eski adıyla Pınar) her defasında BMW mangal partisi verirken diyorsun ama ben BMW nin (Williams-BMW dönemi dahil) motor patlattığı bir yarış hatırlamıyorum. Bu sözü neye dayanarak her yerde dile getiriyorsun? Bu soruma cevap bekliyorum senden çünkü boşuna sorulmuş bir soru değil.

    Yasin Alonso Renault'da kalmayı tercih etti çünkü kısa süreli anlaşma yapmayı kabul eden tek takım Renault idi. Bir süre sonra duyarız Alonso sözleşmesini "1 yıl" uzattı diye. BMW nin şu anda gelecek yıl için daha sıkı çalıştığı ortada yani Alonso buna bakıyor olsaydı tercihi BMW olurdu. Kendinizi kandırmayın boşuna, Alonso Ferrari'ye gitmek için gün sayıyor ve bu süreyi geçirebileceği tek takım Renault.

  36. abi hep diyorum bitirelm su reno bmw kavgasını diye ama karsıdan hıc olumlu tepkı alamyrm yeter btrlm objekfif bakalım olaya diyrm ama yok herkese sukunet cagrısında bulnyrm arkadaslar lutfen

  37. ulaş bilir haklısın kardeş konuşsun dursunlar onların şimdi içleri yanoyor bazı bmw ciler alonso bize geliyor diye uçmuşlardı ama ne yapacan işte alonso renault un gücüne güvendiği için tekrar RENAULT F1 TEAM BİR GÜN MUTLAKA ÇOK YAKINDAA

  38. SABREDİN BEYLER LÜTFEN BIRAKIN KONUŞSUNLAR FERNANDO ALONSO& RENAULT F1 TEAM..ben inanıyorum tekrar önlerdeki yerimisi alcaz çünkü alonso bile buna inanıyor çünkü çoktan giderdi bmw.(avcı fernando)

  39. uncle ne güzel demişin bwm ona 1 pilot muamelesi yapmaz yapmazsada alonso yerine ghavasını alır hepsi bu görüşecez bmw ciler çok emin gidip gezmişler galiba 2009 arabasını test etmişler anlaşılan onu gösteriyor ne bilim kers şçöyle böyle ona kaldıysan bizde rs 28 deee ne zaman başlamıştık örnek olarak ama bazen herşey istediğin gibi gitmiyoır unclee

  40. uncle çok ağır konuşuyorsun haddini bil bak bmw mangal partisi verir ken mcleren mangal partisi verirken renault şampiyonluğa oynuyordu yasin kardeş gelde objektif ol şunlarını yazdığına bak ya ayıp kim yerde sürünüyorsa belli

  41. hayırlı olsun böylece Alonso Renault'da kalacak..

  42. öyle bir duruma getrmssnki durumu sanki alonso bmw nin pesinde kosuyor takımn alonsonun peşinde koştu resmi ağızdan acıklama yaptı alonsonun kararını beklyrz diye bu nedemektr alonso reddetms yani teklifi bunu göremyck kadar körmüsün be arkadasım hatrlıyosan shumi ferrari ye geldıgınde tekrar sampıyonluk için 4 sene bekledi 2005 te ferrari zirveye mi oynuyordu f1 tarhnde hiçbr takım her sene sampıyonluga oynamamstr her takımn bir düşüş dönemi vardr önemli olan bu dönemi atlatmaktr 2005te ferrari 2006 da macca nerdeydi 2007-2008 dede renault yoktu bu gayet normal 2009 ıcınde cok byk konusma hıcbsy kesin değildir belki o begenmedgn takımlarla siz mucadele edersnz renault elektronkte f1 in en basarılalarındandr ve KERS ide basaryla araca monte edcklernden emıınm yoksa alonso aptal mı 2009 calısmalarına sene basından beri baslamıs honda ve bmw ye karsı renaultu secıyor brz saygılı ol

  43. BMW için çok doğru bir karar. Ben 2 pilotun da yeter performansta olduğunu düşünüyorum. Belki şu anda süper pilot olarak gözükmeyebilirler ancak iyi bir araçla şampiyon olmayacakları anlamına gelmez. Heidfeld onca soruna rağmen hala Kovalainenin bir adım önünde, nerdeyse Raikkonen kadar puan toplamış durumda. Tek eksiği yarış kazanamaması. Kubicayı da söylemeye gerek yok. Elinden geleni yapıyor ve büyük gelecek vadediyor

  44. BMW ona 1. pilot muamelesi yapmaz şartlarını sundu kabul eder etmez bizde her pilot eşit. Biz pilotları takımın üstünde tutmuyoruz. Valla böyle kaç senedir röno gibi yerlerde sürünmektense 2 şampiyonluğumuz da olmayıversin. Bak Ferrariye kaç seneden beri adamlar hep her sene şampiyonluk için savaşıyor. Biz de böyle bir takımın alt yapısını kuruyoruz ve de elimizde kubica gibi gridin en iyi pilotlarından biri var. Ben hep burdayım seneye de inşallah şampiyon olacağız yazın bir kenara. Böyle oynak amortisörlerle, vede başka takımların kötü olduğundan da değil dişe diş çarpışarak alacağız şampiyonluğu. Röno bir an önce kersi geliştirmeye başlamalı yoksa önümüzdeki sene bırak red bulları, strleri falan force india ile yarışacak:) Herkese sevgiler.

  45. olaya objeltif bakan sinan arkadasım olmus diğer bmwcilerde su fanatıklıgı bı kenara bırakıp objekfıt yorumlar yazsalar hiç ne kavga ne husumet yasanacak ama nerdeee

  46. sinan  bilir avatarı

    aslında o istedi bu istemedi istese alırdı filan demek yanlış olur.yeni pilot yeni takım herzaman risktir.2 tarafta o riski almaya değer bulmadı.alonso renoya güvendi BMW de heidfelde.ayrıca kontrat süresindede ben eminimki BMW ve alonso anlaşamamıştır.bu saatten sonra dahada pilot veya takım övmenin anlamı yok hayırlı olsun demek düşer bize.

  47. bmw alonsoyu istediğini resmen acıkladı nasıl isteseydi alırdı ztn istedi alamadı arkadaslar bırakın su fanatıklıgıde olaylara objektif bakın ayıp ya harbden ayıp bmw honda renault str adamın pesınden deli gibi kostu ama alonso renoyu secti fanatiklgn bukadarınada pes yani istemedimi bmw alonsoyu alonsonun kararını beklyrz demedımı pılot dızılımını acklamak ıcın ya ha bmw renault kavgası cıkmasın herkes olaya objektif baksın dıye bı acıklama yaptım neler yazdılar cvp yazmadm ama bı yere kadar bu kadarıda ayıp

  48. tahsin efe emre benim o üyeliğim iptal oldu ayrıca kim kimi ezdiyse belli ap açık ortada bmw daha dünkü çocuk ilk başta gelin 2 şapiyon olun ondan sonra renault ile boy ölçüşün anladınmı ayrıca kim kimi ezecekse belli okkkk FERNANDO ALONSO 2005 2006 DÜNYA ŞAMPİYON BMW 1 DUPLE BAŞKA NEYİZNİZ VAR BİDE 117 PUANINIZMI ZUHAHA

  49. uncle gezip geldin galiba heikiynen ble şampiyon olursunuz siz doğru çünkü araba uçacak he

  50. bu habere gerçekten sevindim seneye daha iyi olucak nick kubica'da zaten artık formunu buldu. bu arada hakan sını arkadaş sanırsam pınar başpınar nickli şahsın yeni versiyonu BMW seneyede renoyu ezicek… BMW istese çok rahat alabilirdi alonso'yu ama BMW alonso'nun disipline gelemediğini biliyor şuan gridde en disiplinli takım BMW ve BMW'de alonso'yu onun için almadı.alonso çok müthiş bir pilot(pilotaj olarak) eğer nick gitseydi gelmesini istediğim pilottu rosbergle beraber ama olsun QUİCK NİCK bizimle devam ediyor mutluyum huzurluyum.:)))))

  51. Önümüzdeki seneki araca hangi pilotu oturtsan şampiyon olacak bi sıkıntı yok. Rekabetçi olmadığımız bir sezonda bile 1.liğe yakın oynuyoruz. Seneye inanılmaz bir araç yapıyorlar. Şampiyon BMW. Go BMW Go.

  52. onların her şeyi ters zaten biri uzun biri kısa, birinin sürüşü aşırı yumuşak birinin sert, birine uyan araç öbürüne uymaz. f1.09da ortasını bulsunlar bari, birini başta birini sonda görmeyelim

  53. Resimde Nick Robert'in çocuğu gibi kalmış. Justin Wilson vardı bi zamanlar, ondan sonra gelmiş en uzun boylu pilot sanırım Kubica. Kubica'nın yüz ifadesi de ilginç olmuş doğrusu =)

  54. erhan f1 isteeydi alırdı demişin alamazdı alonso öyle kolay bir pilot değil bmw ne dedi bmw sözcüsü alonsodan bir cevap bekliyoruz dedi o cevabada alonso yanaşmadı 2009 da görüşmek üzere motor da da görüşecez

  55. zaten pilot kadrosu belli gibiydi nickle alonso arasında çelişki vardı ama ikisi de 2009da takımda olacağına sevineceğim pilotlar. ben alonsodaki sorunun 1 yıllık anlaşma istemesinden kaynaklandığını düşünüyorum bu da takıma ters düşmüştür ve anlaşamamışlardır. o istese oraya giderdi o istese onu alırdı gibi tartışmalar gereksiz bence. çok güçlü bi takımdan ve çok güçlü bi pilottan bahsediyoruz. nicke gelince çoğu kişi öyle görmese de ben gridin en iyilerinden olduğuna inanıyorum 13. başlayıp 10. bitirdiğinde ben de sinir oluyorum tabi ki ama robert kadar ona da güveniyorum ayrıca daha önce de söylemiştim bence bu pilotlar bi takımın şampiyonluğa oynaması için ideal ikili

  56. Son günlerde gördüğüm en güzel haber. En büyük korkum Nick'in takımdan gönderilmesi ve yerine Alonso dışında bir pilot gelmesiydi. Rosberg dedikoduları falan beni bayağı bir korkutmuştu açıkçası. Gelecek seneye şimdiden daha güvenle bakmaya başladım.

    Hakan Sınır, BMW'nin Alonso'nun peşine düştüğünü fakat almayı başaramadığını nerden öğrendin? Bir kaynak falan gösterde sayende biz de okuyalım öğrenelim. Sence BMW'nin Alonso'nun peşinde olduğuna dair heberler dedikodu olamazmı? Ayrıca şunu da söylemeden geçemem, "BMW eğer Alonso'yu gerçekten isteseydi alırdı".

  57. forzaferrari avatarı

    ross brawn için gider belki hondaya:PPP bende renoda kalcağını düşünüyorum…

  58. geriye honda kaldı reno dışında. tüm spekülasyonlar boşa çıktı 🙂

  59. Alonzo birde hondayı denesin bakalım j.Vilnövde gitti hondaya adam sonra kariyerini bitirdi.Tutsa agzını biraz

  60. onur aybars avatarı

    Ferrari'den sonra BMW de kendini kurtardı.

    Alonso eğer Renault'ta kalırsa bir sezonu daha çöpe atacak demektir. "Önümüzdeki sezon kapalı kutu, ne olacağı belli olmaz" demeyin. Renault'un motor performansı ortada. Motorlar da maalesef dondurulmuş durumda. KERS adına hiç bir şey yapmadıkları da ortada.

    Ben Alonso'nun yerinde olsam kumar oynar ve Honda'ya geçerdim. Ayrıca Honda, Alonso'ya ikinci pilot verebilecek bir takım.

  61. arkadaslar cogu takımın belli oldu artık griddeki pilotları ferrari bmw toyota williams redbull acıklamıs oldu pilotlarını honda ztn sezon ortasında acıklamstı ama alonso ya bağlı hareket edıyolar onlarda mevcut düzenle 2009 a gireckler geriye 1 renault ve bir yada 2 str koltugu kalıyor alonso artık %10000000000 renaulttta yanına grosjean yada di grassi oturacktr demekki gride 2-3 değişklik görcgz bunlardan biri yada ikisi strde bi tane renaultta olacak

  62. Bizim zaten kadromuzda şampiyon olabilecek bir pilotumuz var. İki tane fazla. BMW en iyisini yaptı. Alonso bile söylüyor Kubicanın ne kadar iyi olduğunu. Alonsonun ona 1. pilot muamelesi yapacak bir takıma ihtiyacı var. Ama büyük olasılıkla Hondaya gidecektir.

  63. murat korkut avatarı

    Gelecek yıl bmw şampiyonluğa oynayamayacak,bu belli oldu.Alonsoda Renault ta kalacağı kesin gibi,Honda ya gitmek gibi bir çılgınlık yapmaz sanırım.

  64. BMW istediği pilotu alır.

  65. uncle çok agresif davranmışın senedin var galibe 2009 bmw nin şampiyon olacağına dair o akıllı bir pilot yetenekli bir piloy kıskanman bizi seçtiği için o ışık gören takımda kalır merak etme 2009 da bu oyunda rnault f1 de olacak tıpki 2005 2006 da gibi

  66. Demek ki 2009 da kadrolarda büyük değişiklikler olmayacak.

  67. Evet şampiyon olduğu takımı seçti şampiyon olacağı takımı seçmedi:)

  68. evet tek seçenek kalıyor oda alonsonun sayesinde renault da bişey görmese kalmaz bmw çok peşine düştü ama o şampiyon olduğu takımı seçti

  69. asi_fernando avatarı

    bütün hayellerim yıkıldı Fernando'nun bmw ile anlşacagına kesin gözüyle bakıyordum =P
    bu durumda Fenando için tek seçenek kalıyor oda Reno (=

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir