Ecclestone'den Ferrari'ye İlginç Benzetme

yazar:

kategori:

Formula 1 CEO Bernie Ecclestone, Montezemolo’nun Singapur GP gösterini eleştirmesine tepki gösterdi.

Formula 1’in ilk gece yarışının ardından Di Montezemolo, Singapur’un bir yarıştan çok bir sirke ev sahipliği yapmasının daha iyi olacağını söylemişti.

Montezemolo: "Ne yazık ki bir sirkin veya buna benzer bir şeyin sahne almasının daha iyi olacağı bir pistte yarıştık. Herşey olabilir. Çünkü gösteri, güvenlik aracı sayesinde oldu"

"Bu, F1’i küçültüyor"

Singapur’daki yarış, puan alamayan Ferrari için çok kötü bitmiş ve rakipleri McLaren, takımlar sıralamasında ldierliğe oturmuştu.

Ecclestone, Singapur’da takımının yapmış olduğu hataların ardından Montezemolo’nun sessiz kalması gerektiğini söyledi.

Mail on Sunday’a konuşan Ecclestone: "Eğer Ferrari başkanı Singapur’un bir sirk olduğu konusunda haklıysa, bize palyaçoları gösterdikleri için ona minnettarız"

"Ferrari’nin geçirdiği hafta sonunun ardından başkanları çenesini kapamalı ve başını öne eğmelidir."

"Eğer Massa şampiyonluğu kaybederse, takımın sorumlu olduğunu bilecek. Eğer gitmeye devam etseydi, Singapur’daki herkesi mahvedecekti."

Felipe Massa, ilk pitlerde yakıt hortumunun takılı olmasına rağmen çıkış için kendisine yeşil ışığın gösterilmesi ve hortumun kopmasıyla Singapur’daki iyi sonuç alma şansını kaybetmişti.

Ecclestone: "Eğer ukalâlık yaparsam, yakıt hortumu araçtan çıktığında pilota yeşil ışığın gösterildiği bir sistem tasarlardım"

"Eğer bu bir svici çevirme meselesi ise, neden eski lolipop adama takılı kalmıyoruz? Neden yanlış çalışan diğer teknoloji parçalarına sahip olmayı istiyorsunuz?"


Yorumlar

  1. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    F-1, "Ferrarinin pit ekibinde yapılan sirk gösterisinide ancak biz ferrari taraftarları eleştirebilir. Ecclestone değil" diyorsun belki Berni de ferrari taraftarıdır. 😀 😀

  2. vayy bernie ii bir cvp vermiş:))) seviorum bu adamı dobra konuşuo hep

  3. Herkes kendi üzerine düşen görevi yapmalı. Ecclestone adam gibi pistleri takvime soktuda o mu eleştirildi? Maliyet düşürmek adına yapmadığı cambazlık kalmadı, ama çıkıp gece yarışı yaparak çok daha fazla bir maliyete yol açtı.

    Takvime giren pistlerin yani singapur ve valensiyanın, takvimden çıkarılan pistlerden ne farkı var söylermisiniz. Dar, tümsekli, geçiş imkanı olmaması, kaçış alanlarının ve pit yolunun ölüm tehlikesi olmasından başka. Bu gibi olayları ferrari, mc laren ya da diğer takımlar eleştirmeyecekte kim eleştirecek? Bunlar ne için yapılıyor seyir zevkinin artması için değil mi? Şimdi soruyorum size valensiyadan ne kadar zevk aldınız, ya da singapurdan SC olmasaydı ne kadar zevk alacaktınız?

    Ferrarinin pit ekibinde yapılan sirk gösterisinide ancak biz ferrari taraftarları eleştirebilir. Ecclestone değil.

  4. Birde ben ekliyorum:d
    Ecclestone: "Eğer Ferrari başkanı Singapur'un bir sirk olduğu konusunda haklıysa, bize palyaçoları gösterdikleri için ona minnettarız"
    bu cevabı aldıktan sonra ne konuşabilir.Diğer takımlar hatasız sadece sc yüzünden kaybetti yarışları.Beyefendiye dokunmuş hatası.

  5. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    ben bu heriften nefret ediyorum ancak bu sefer doğruyu sölemiş ve çok pis laf sokmuş. :))

  6. MagicAlonso avatarı

    bernie çok iyi cevap vermiş argo tabiriyle cuk oturmuş yerine

  7. 2 sinide sevmem ama burada Ecclestone'a hak veriyorum 🙂 Monte çok konuştu Singapur hakkında böyle söversen pisti karşında Bernie'yi bulursun 🙂

  8. bernie guzel solemıs sen sacma sapan bı sıstem kullan,massanın yarışını ye, kımı duvardan duvara cambazlık yapsın sende mystro ol fınalıde alonso yapsın al sana guzel bı sıngapur sirki :)))

  9. burak bocek avatarı

    aynı şartlar altında butun takımlar yarısıyor.valensiada olsun burda olsun.neden biz bu kadar büyük hatalar yapıyoruz sorun burda.yoksa pistin yüzeyi kotu olabilir evet bordurler cok yuksek olabilir.trenler yukarıdan geçiyor oalbilir.madem bu kadar beğenmedi gitmeseydi ferrari singapura.10takım 20pilot tırlar teknık ekıpler gıdıor o pıstlere.sayın luca di montezomolo bu kadar şikayeti bıraksında su takımın çevirdiği komedi filmine son versin.bunun takımın acemiliği ile alakası yok.neden peki ilk yarı farkı açmış gidiyorduk üst üste 4yarış kazandık.o zamanda takım acemi değil miydi.herkes kimi yada massa bu sene kesin götürür derken takım acemi değil miydi.

  10. burak bocek avatarı

    peki sertuğ dediklerini doğru kabul edelim ferrari o zaman neden lolipop adama geri dönüyor ve neden sayın başkanımız bu açıklamayı yarış başlamadan yapmadı?yarışı kazansaydık acaba harika bir yarış pisti yapanları organizasyonda emeği geçenleri kutluyorum mu dicekti?bana göre kesinlikle evet.ve asıl olarak bernie ecclestone asıl olarak bu sistemdekı hatayı vurgulamak ıstemıstır.yanı bız 2dır aynı hatayı yapıyoruz pıt alanı savas alanına donuyor.yuregımız agızımaza gelıyor ferrari pit stop yapınca.bu bağlamda başkan ona buna çatıcağına takımını toparlasın.herkes elini bi taşın altına koysun önce.sonra singapura taş atılır.ferrari takımının ilk hezimeti dğeil bu.her kaybeden her farklı gpde pisti eleştirsin o zaman

  11. Yavuz Balcı avatarı

    Stefanoyu bizim Ertuğrul Sağlam a benzetiyorum.todt da lucescu :))) luca yıldırım demirören :))) arkadaşlar işin şakası bir yana stefanonun ilk senesi daha bence düzelecekler.en komple araçla buraya getirmemeleri gerekirdi orası ayrı bir konu ama ferrarici arkadaşların sabırlı olması gerekir.bir McLarenci olarak ferrarisiz bir şampiyona düşünemiyorum.

    açıkcası bende valencia ve singapur u takvimde dahi görmek istemem kesinlikle ölçü olmayan pistler.geçiş yok zevk yok hız yok.

  12. Zaten sistem pompa çıktıktan sonra yeşil ışığa dönüyor. Lastik tabancaları ve yakıt pompasındaki sensörler bu sisteme bağlı ve araçla olan temasları kesildiği anda yeşile dönüyor. Singapur'da yaşanan olayda güvenlik aracı periyodu yaşandığı için manuel olarak sağ ön tekerleğin başında bulunan mekaniker tarafından kontrol edildi, hata da zaten onun zamanlamasından kaynaklandı. Bernie ukalalık yapmayı bilmiş yine yakıt pompası çıkınca yeşil ışık yanan sistemi yapın diye. Ama sistem zaten öyle çalışıyor tabi bundan bi haber. Bununla birlikte Montezemolo aynı Singapur'da yarış kazanılmadığı için o açıklamayı yapmadı. Valencia'da Massa kazandı ama aynı şekilde o pist hakkında da eleştirilerde bulundu. Ayrıca Macaristan GP konusunda söylenenlere katılıyorum. Sadece kendisine yalakalık yapılıyor diye takvimin en gereksiz pistiyle uzun yıllar sözleşme imzalıyor ama Silverstone gibi tarihi bir pisti hiç acımadan takvimden çıkarıyor. Asıl soytarığı yapan Ecclestone. Para nereye Bernie oraya.

  13. burak bocek avatarı

    yok canım massa ve raikkonen olur mu:) pit ekibi tamamen onlara gönderme.aslında birazda stefano domicialiye gönderme.akıl var mantık var dediklerinde.ferrai her kötü yarıstan sorna pisti suçlucaksa olmaz.tamamen kendi hatamızın kurbanı olduk.saçma sapan bir sistem deniyoruz bernie amcanın dediği gibi bende olsam pompa çıktıktan sonra yeşil ışık yanan sistem tasarlarıjm:) artık ferrari tarftarı olarak üzülmekten bıktık.resmen alay konusu ferrari.bravo stefano bravo luca di ….

  14. forzaferrari avatarı

    bir ferrarici olarak söylüyorum doğru demişş:)

  15. Bernie'den nefret eden bir insanım ama adam öyle bir konuşmuş ki hak vermemek elde değil. Montezemelo'nun susup kendi takımının durumuna bakması gerekli. Singapur'da Ferrari'nin başına gelenlerin hiçbirisi organizasyonla ilgili değildi.

  16. palyaco derken massa ve raikoneni mi kastediyor:D:D:D:D

  17. Sırf kendisine yalakalık yapılıyor diye macaristan gibi saçma sapan bir pisti hala takvimde tutuyor. Yeni yapılan valensiyanın hiç bir özelliği yok, özelliği bırakın geçiş bile mümkün değil. Son olarak da böyle ne olduğu belirsiz bir pist yapılıyor. Tümseklerle dolu, kerbleri, pit yolu ölüm tehlikesi yaratan bir pist.

    Kalkıp şimdide pisti eleştirenlere laflar söylüyor. Her zaman savunduğum gibi bu adam ne söylediğini bilmiyor.

  18. Bernie laf oyunu yapıp olayın singapur gp sinin can sıkıcı yönlerini örtbas etmeye çalışıyor.tamam gece yapıldı, pistin helikopter görüntüleri felan güzeldi..ama pistin ne özelliği vardı anlamadım…her noktası sanki aynı..dönülen her virajı bir öncekine benzettim açıkçası..pistteki tümsekler de cabası..güvenlik aracı heyecan yarattı..ama güvenlik aracının çıktığı her pistte zaten olası böyle durumlar.

  19. onur aybars avatarı

    Para… Çok büyüksün…

  20. bernie herzmn hosuma giden dobra dobra acıklamalar yapmstr geçmişte renault için"alonso olmasaydı renault yarıs kazanacak bir aracı oldugunun farkına varamayacktı diyerek fisicoya yerinde bir laf koymuştu geçen sene "ron iki üst düzey şampiyonu takımda yarıştrmaya becereblseydi macca farkla sampıyon olur derken bu sene gene böyle bir açıklama yapmıs bu adam işi biliyor:D

  21. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Anlaşılan Mr. Ecclestone ile Ferrari'nin arası açılmış…

  22. Adam doğru konuşmuş ne diyelim bizim Monte konuşacağına problemler üzerine kafa yorsun !

  23. "Eğer Ferrari başkanı Singapur'un bir sirk olduğu konusunda haklıysa, bize palyaçoları gösterdikleri için ona minnettarız"

    Her kelimesine katılıyorum.

  24. gurcan hezer avatarı

    Bravo Bernie yerinde bi tepki…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir