Bridgestone, Tutunmanın Hafta Sonu Boyunca Gelişmesini Bekliyor

yazar:

kategori:

Cuma günü yapılan iki serbest antrenman seansında Formula 1 pilotları, Bridgestone’nin orta ve yumuşak lastiklerini kullandı. Japonya GP için her iki kuru zemin lastiği tipi de yeşile boyandı, yumuşak olanlarda yine bir adet beyaz şerit mevcut.

Bridgestone’den Hirohide Hamashima’ya göre Cuma günkü tutunma seviyesi düşüktü ama Cumartesi ve Pazar günü gelişecek.

Bridgestone Motor Sporları Lastik Gelişim Sorumlusu Hirohide Hamashima: "Bugün taze bir pist gördük. Pistte tutunma elde etmek başlarda zordu ama hafta sonu boyunca gelişmesini bekliyoruz."

"Orta sertlikteki hamurun performansı çok istikrarlıydı ve şimdiye kadar elde ettiğimiz veriler, iyi bir yarış lastiği olacağını gösteriyor."

"Daha yumuşak olan lastikler, ilk bir kaç turda avantaj sağlıyor ve sıralamalar için favori olmasını beklediğimiz bu tip lastikleri kullanan Toyota’dan Timo Glock’tan bugün çok iyi bir tur zamanı gördük. Arka lastiklerin aşınma oranı, öndekilerden daha fazla. Beklediğimiz gibi uzun sol kol 100R virajı, lastik idaresinde ve ayarlarda önemli etken . Bu yüzden hafta sonu boyunca takımların bu virajla nasıl başa çıkacaklarını görmek ilginç olacak."


Yorumlar

  1. Tolga Yiğit Onar avatarı
    Tolga Yiğit Onar

    😀

  2. 100R virajı sola diil sağa doğru dönülür

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir