Kovalainen: "Hamilton'ın Atağı Adildi"

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen, takım arkadaşı Lewis Hamilton’un Japonya Grand Prix’sinde start anında Kimi Raikkonen’e yaptığı atağın adil olduğunu söylüyor.

Şampiyona lideri Lewis Hamilton ilk virajda Ferrari pilotuna engel olduğu için pitten geçme cezası almıştı. Pole pozisyondan yarışa başlayan ancak kötü bir atart alan Hamiton, Raikkonen’e geçilmiş ancak geç fren yaparak ilk virajda Fin pilota atak yapmıştı. McLaren pilotu çıkışta geniş alınca Raikkonen’i pist dışına attı. Bu da Kubica ve Alonso’nun ayrıca Kovalainen’in de onları geçmesine neden oldu.

Kovalainen ITV’ye yaptığı açıklamada, " Kesinlikle Kimi iyi bir start aldı ve ben kendi startımın da çok iyi olduğunu düşünüyorum. Lewis’inki çok iyi değildi."

" Kimi Başlangıçta Lewis’i geçti ve sonra Lewis’in yerini geri almak için savaşacağını düşündüm. Onlar biraz derine daldılar ve ben de öyle."

"Bilmiyorum… Sadece normal bir ilk viraj olayı olarak düşünmüştüm."

Hamilton’un atağının tehlikesiz olup olmadığı sorulduğunda Kovalainen, " Öyle olduğunu düşünüyorum. Yarışın ardından tekrar izlemem gerekecek."dedi.

" Sadece onların ne yaptıklarına odaklanmış değildim. Aynı zamanda kimin arkamda olduğuna ve kimin önümde olduğuna bakıyordum. Tehlikelerden uzak kalmaya çalışıyordum. Karar verebilecek kişi ben değilim, ben sadece bir pilotum, hakim değil."

Kovalainen, F1 kariyerinde ilk motor problemini yaşayarak 17. turda yarış dışı kaldı. Bu olay ironik bir şekilde Hamilton cezasını çekerken meydana geldi.

" Bir motor sorunu olduğunu sanıyorum. Tam olarak neyin buna yol açtığını bilmiyorum çünkü şimdiye kadar, bu yıl, dayanıklılık harikaydı ve geçen sene de öyle. Bazen böyle şeyler olabiliyor. Egzoztan çıkan bazı metal parçalar görmüştüm ve bu iyiye işaret değildi."


Yorumlar

  1. zafer cevik avatarı

    F I A = FERRARİ INTERNATIONAL AVANTAGE CLUB

  2. Hakikaten komedi olmuş anket. Ferrari lobisi iyi çalışıyor TRF1=Ferrari. Ben her ikiside hatalı dedim Hamilton'un kazadan kaçabileceğini düşünerek.

  3. Ankete bak. Hamilton hatalıymış massa çarptı ama toz kondurmuyorlar. Bu kadar gerizekalı olmaya gerek yok.Onurlu ferrari taraflarlarınıda rezil ediyorsunuz

  4. Sinan Şahin avatarı

    kimi kova. gibi 2.pilot konumunda değil yani en azından kova. gibi ezik değil! kovalainen takımda kalabilmek için, hamilton'ı hem pistte hem de pist dışında kollaması gerektiğini çok iyi öğrenmiş. hakkinen ve kimi gibi olmadığı kesin!

  5. yarım düzüne pilot dışarı çıktı yaa, nası normal bi mücadele bu…

  6. sen gecen yil iyi pilottun hosuma gidiyordun. ama bu yil!!! tam bir kuklasin onurunu bile kaybettin sirf mclaren de o koltuga oturabilmek icin sana bakinca cok kucuk bir insan goruyorum kraldan cok kralcisin sen adam hatasini kabul etmis sen hala onun yaptigi hatayi hat degil diye savunuyorsun. aslinda tam mc laren takimina gore bir pilotsun kuklaaaaaaaa

  7. burak bocek avatarı

    ogün savaş seni kutluyorum.bir mclaren fanısın ama cidden olaya çok objektif ve olgun bakmışsın.bu yüzden sana teşekkür ediyorum.

  8. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    Dostlar size iyi günler ben gider yatar haftaya görüsürüz ALLAHA EMANET OLUN spor dostluktur tatli atismalarda bunun icinde vardir önemli olan muabet sohbet olsun bizler futbol tafartari deyiliz dostca tatli tartismalar yapmak güzel vakit gecirmek icin burdayiz kim sampiyon olursa sezon sonu onu tebrik etmek gerekir sezon bitince bu tartismalarin hic bir deyeri kalmyacak tek sampiyon olan pilot konusulacak ama bir sonraki sezon bizler tekrar burda tatli bir rekabetle diyer takimlarin taraftariyla tartismaya devam edecegiz byeeee

  9. mcalren mercedes kimi kendi ecerisi sayesinde çarpışmadan kurtuldu aracı kırdı ve kaçtı ama bu yarışta geriye düşmesine neden oldu birisinin yarışını mahvetmen için illa çarpmak gerekmiyo
    böye bi harekette yeterli oluyor
    el insaf massa hamilton olayı olmasa kimi 8.nciydi startta hiçbir hatası olmadığı halde
    ve sence yarış böyle bitseydi adil olacaktı
    kendin inanıyomusun söylediğine

  10. mcalren mercedes kimi kendi ecerisi sayesinde çarpışmadan kurtuldu aracı kırdı ve kaçtı ama bu yarışta geriye düşmesine neden oldu birisinin yarışını mahvetmen için illa çarpmak gerekmiyo
    böye bi harekette yeterli oluyor
    el insaf massa hamilton olayı olmasa kimi 8.nciydi startta hiçbir hatası olmadığı halde
    ve sence yarış böyle bitseydi adil olacaktı
    kendin inanıyomusun söylediğine

  11. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Köle ruhlu Kovalainenden yeni inciler.

  12. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Çok komik hamilton açıklıyor ewet ben hatalıydım dio bu adam hala hamiltonun hatalı olmadığını söylüyor.

  13. ogun savaş avatarı

    %100 adil bir geçişti.massa yediremedi kendi ne o an ama ii ki o hatayı yapmış lewis e dokunarak yani yoksa şuan puan farkı 2-3 olablirdi 😀

  14. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    spa dan sonra ki gibi bu muhabbet uzayıp gidecek ceza doğruydu yanlıştı de off off…

  15. ne adili ya ne adili insaf artıkk !!!!

  16. Lewis'in startta ki olaydan ötürü ceza almasını anlıyamadım kimseye çarpmadı ve bir şey yapmadı frenaj noktasını kaçırdı ve dışarı doğru taştı kimsenin ne aracına hasar geldi ne de başka bir şey bundan bu tip olaylar startlarda sürekli oluyor zaten yine Hamilton'a patladı cezası..Ama bence Hamilton zorlamamalıydı zaten hava koridorundaydı biraz daha erken fren yapsaydı en kötü 2. dönerdi ve en önemlisi Massanın önünde olurdu yinede Kovalainende arkasında Massa 4. olucaktı..Massa ile Hamilton'ın aynı cezayı almasının adil olmadığını düşünüyorum Massa'nın yaptığı hareket çok ağır bir dünya şampiyonu çekişmesi yapan adamın yarışını bitirici bir hareket oldu..Abdullah dostum nerdeyse Hamilton'ı suçlu çıkarmışsın burada ilginç aynı şey Kovalainenede oldu Spada geçemeyeceği yere burnunu soktu ve arkadan çarpmıştı Red Bull'a hemen sonrasında pitten geçme cezası almıştı.Monacodada Alonso BMW yi biçmişti ama hiç bir ceza gelmemişti hakemlerin istikrarı yok işte tüm sorun burada..Hamilton zaten tamamen önündeydi Massa'nın niye yana açılsın onuda anlamadım siz diyordunuz Hamilton Spada fren yapıp şikanı kesmeyebilirdi o zaman Massada fren yapabilirdi çarpmamak için ama dalışa geçti resmen..Hamiltonda buna benzer kazayı önlemek için şikanı kesmişti Kimi açık kapı bırakmayınca..

  17. emiko emiko avatarı

    Yarışı izlerseniz heikinin kimiye çarptığı anı görün.Önce kendi kabahatini gör.

  18. ogun savaş avatarı

    tek bi gerçek var lewis start anında cezayı haketti Massa da Lewis'e çarparak!!.

  19. tolga soydan avatarı

    ya iki mclarnde kimiye saldırdı resmen konusulacak bi taraffı yok

  20. Niye startta ceza olmasın? Start yarıştan ayrı bir seans falan mı? Sen ceza gerektirecek bir hareket yap sonra "ama starttı, startta cezamı olurmuş" de, daha iyi bahaneler üretmen gerekirdi, zayıf oldu bu biraz.

  21. heiiki hamilton yalakalığı yapma konusunda müthiş bir eğitim almaya devam ediyor. dön bir bak kendine, ben bu takımda neciyim, neye hizmet ediyorum, görevim ne, ne için bu koltukta oturuyorum diye. kişilik denen bir şey vardır pilotlarda.. rubens bile böyle eziklik göstermedi belki de schumi'nin yanında..

    motorumuz şöyle aslan böyle aslan, aslında değiştirmeye gerek yok ama değiştirelim dedik diye haug, bu bel altı açıklamasında sonra motor olayında da 2. kez lafını yemek zorunda kaldı. son yarış brezilya, eski motor, yoksa değil mi? o zaman gerdien başlasın bir zahmet 🙂

  22. ecrin deniz avatarı

    hadi canım sen de!:):)

  23. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    massa nın yaptığına bişey demiyoruz aldığı ceza doğruydu… ama hamilton un cezasıda doğruydu.resmen kimi nin geçişini yedirememiş gibi daldı içerden daha sakin olsa iyi puanlar alabilirdi

  24. burak bocek avatarı

    bozacının şahidi şıracı:) aslında dha agır bir laf var bişey bişeyi korur diye ama neyse adap kurallarına aykırı:)

  25. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    adil olmayan tek sey bencede masa nin özelikle lewis i yaris disi yapmak icin yaptigi yarisin hem kendi hemde lewis icin yapmis oldugu ölümcül vurus du ve kendini de mahvetdi simdi kubica geldi masanin 6 puan gerisine simdi hem savunma yapacak kubica ya karsi hemde lewis is yakalamaya calisacak isi zor ama FIA onlara yardim eder dimi dostlar

  26. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    heikki sen performansını geliştir ve motorda ne sorun var ona bak irme böle polemiklere yahuu…

  27. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    Kovalainen de hai LEEEEN demis FIA ya böyle düzmece cezami olur 🙂 demis yani

  28. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    ilk virajda kimi önce hamilton u geçti hamilton geç frenle hem kendisini hemde iki ferrariyi dışarıya attı ve kendi yarışınıda ferrarileride katletti

  29. "Hadi len!!!" demek istiyorum Kovalainen'e. Adam kendisiyle birlikte 2 Ferrari pilotunu daha dışarı gönderdi. O kadar geç bir frenaj yaparak o virajın dönülemeyeceğini en iyi Hamilton bilirdi herhalde. İstediğin kadar lastik yak frenajda, o virajı o hızda dönemezsin fizik kurallarına aykırı.

    Bu haftasonu verilen tüm cezalar yerindeydi.

  30. sinan karan avatarı

    ilk virajda massaya atak yapmadımı hamilton raikkonen nerden çıktı yaw?:S

  31. Ahmet  Keleş avatarı

    adil olmayan birşey varsa o da Massa'nın temasıydı

  32. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    adil değil mi diyecekti…
    hamilton heyecan yaptı:) ve çok geç frene bastı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir