Hamilton "İlk Virajda Hata Bendeydi"

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, ilk virajdaki hareketinin bir hata olduğunu kabul ediyor ancak sezonun kalan iki yarışında galibiyet alacağına yemin ediyor.

Şampiyona lideri ilk virajda Kimi Raikkonen’i pist dışına çıkmaya zorladığı için pitten geçmez cezası almıştı ama Felipe Massa’nın da sekizinci olmasıyla çok fazla puan kaybetmedi. Yarışı 12. sırada bitiren Hamilton, şu anda Massa’nın altı puan önünde yer alıyor.

McLaren pilotu Hamilton, ilk virajda daha dikkatli olabileceğini kabul ediyor.

"Daima geriye bakabilirsiniz ve farklı bir şeyler yapmış olmayı dilersiniz. Ben hata yaptım ve bunun cezasını ödedim. Bu tarz şeyler olabiliyor. Sadece başını dik tutmalı ve devam etmelisin"

Raikkonen’e karşı yaptığı haraketin yanlış olduğunu kabul etse de Hamilton, Massa ile aynı cezayı aldığı içinn memnun değil.

"İkimiz de aynı cezayı aldık ama ben hiç kimseye çarpmadım, o ise çarptı. Sanırım oyunun adı bu."

Hamilton, puan farkı sayesinde artık Şangay ve Interlagos’ta daha tutucu yarışacağını reddediyor.

"Bir fark yaratacağını sanmıyorum. Bugün hasar sınırında olan bir puan kaybettim ve gelecek hafta devam ediyor olacağız. Hâlâ rekabetçi olacağız. Son iki yarışı kazanacağımızdan emin olmalıyız."

 

Start ve Tekrarı

 

 


Yorumlar

  1. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    tabi pitte Kİmi'ye bindiğinde de "hata bende "demiştin onu biz de biliyoruz bilmediğimiz şeyler söyle "pardon çıkalı… "

  2. ama ferrari lastiklerini daha zor harcıyor bunu atlıyorsun…

  3. Mclaren01 arakadışım doğru söylüyorsun. Hamilton benzini fulledi. Ve altında sert hamur lastikler vardı. Atladığın birşey var hamilton 2 turda pite girdi deposunu fulledi ve sert lastiklerle 38 tur pistte kaldı. Ve pite girene kadar en iyi derecesi 1.20 nin altına inmedi. Massa ise yumuşak lastiklerle ve full depoyla 35 tur pistte kaldı. Ve senin deyiminle ufalanma sorunu yaşadığı lastiklerle 1.18 li turlar atıyordu.

  4. F-1 Arkadaşım Lewisin spin attıktan sonra pite girdiğini ve depoyu tamamen doldurduğunu sende gördün eminim.Bu ağır yakıt yüküyle lastikler daha fazla aşınmış oldu ve tur dereceleri kötü etkiledi (normal benzin yüküne göre).

    Ayrıca son pitstopta yumuşakları taktı ve dayanıklılığı daha kötü bu lastiklerin.Buna rağmen 65. turda 1.19.560 yaptı.Derecelerine bakabilirsin.

  5. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    ikimizde aynı cezayı aldık ama ben kimseye çarpmadım o çarptı demiş değilmi.startta pilotlar ustaca davranarak pist dışına çıkmasaydı sen bir değil birçok kişiye çarpacaktın. sende o kadar akıllı olsaydın massa da sana çarpamazdı.

  6. "İkimiz de aynı cezayı aldık ama ben hiç kimseye çarpmadım, o ise çarptı. Sanırım oyunun adı bu."

    Evet haklısın hamilton sen kimseye çarpmadın. Massa sana çarptı ve senin yarışını bitirdi. Sen ise kimseye çarpmadan 2 ferrarinin, takım arkadaşının ve bir toyotanın yarışını berbat ettin. Sırf acemiliğin yüzünden. Bence de massa ya ve sana aynı cezanın verilmesi yanlış.

  7. Merak ettiğim birşey var. Hamilton geriye düştüğü zaman neden bu kadar agresif oldu. En kötü ihtimalle o startın ardından 3.dönecekti. Ve massanın önünde kalacaktı. Ben monzadaki yarıştan sonra "gereksiz hırs" diye birşey söylemiştim. İşte hamiltonun yaptığı bu.

    İkinci bir soru. Mclarenin orta sert ve yumuşak set lastikleriyle ferrariden önde olduğunu, soğuk pist şartlarında ferrariyi ezip geçeceğini düşünen mclaren taraftarları beni aydınlatabilirler mi? Bu yarışta neden hamilton massa gibi yükselemedi. Neden en iyi turu 1.20 nin altına inmedi?

  8. Coulthard 1 sen 2 zaten numunelik var ne yapalım.
    f1 inşallah sizden arınacak bir gün ama biz göremicez

  9. Sinan Şahin avatarı

    hamilton'a verilen cezayı ağır bulmuştum ama startı tekrar izleyince bu cezanın hafif bile olduğunu düşünüyorum. hamilton kimi'yi sıkıştırmasaydı massa'da kendisine çarpmayacak ve ceza almayacaktı. belki de massa şuan şampiyonada lider olacaktı…

  10. evet hamilton kamyon şöförü ve lider o zaman diğerleri at arabası bile kullanamaz…

  11. Hatayı kabul etmek bir erdem. F1de hatayı kabul etmeyenler de var. Ayrıca Hamiltona kamyon şöförü diyenlere sadece gülüyorum. Ha geçen sene deseydiniz belki. Çünkü geçen sene hataları olmuştu. Ama bu sene birinci sırada (böyle kalması da olası).

  12. tbrkler. aslinda beni cidden sasirttin hamilton hatasini kabul etti en sonunda rakiplerinle alay edecegine hatasinida kabul etmesini ogrenmis 🙂 ee bosuna dememisler 1 musubet 1000 nasihattan iyidir diye 🙂 yedi tokadi akillandi helal massa :)))

  13. Ahmet  Keleş avatarı

    o kamyon şoförü gibi süren adam şampiyona lideri yanlız. Adam suçunu kabul ettiğini söylüyor sizde yüklendikçe yüklenin oh.

  14. Burak Soylu avatarı

    hamilton u evden eve nakliyat şirketlerine TIR şöförü olarak görmek istioruz… çünkü kamyoncu gibi sürüo…

  15. levent blacksperm avatarı
    levent blacksperm

    bumclarenin zaten her zaman çaresiz kaldığında baş vurdugu yol ben kendim görme engelli bir ferrari fanatayiyim ama biliyorumki serhan abi dünyanın en iyi f1 spikeri açıkça söylemese bile massaya verilen cezanın yanlış olduğunu söyledi 2 senedir haminin ataklarının bir çoğu tartışma konusu oluyor ve tüm plotlar onun agresifliğinden yakınıyor bence çenesini çalıştıracağına birazcık ingiliz centilmenliğini ve akıllı olmayı öğrensin yaptığı hataların zararını kendisinden çok ferrari plotları görüyor herzaman böyle şanslı olmaz bu sene bukadar çirkeflikle şanpiyon olursa cok üzülürüm zaten ****

    Editör:

    Mesajınızın devamı tartışmaya neden olacağı gerekçesiyle silinmiştir.

  16. Erhan Başdaş avatarı
    Erhan Başdaş

    Hami bugün yarışı katletti resmen çaylaksın hami çaylak startta ortalığı karıştırmasa ferrariler 1 ve 3 oluyordu yüksek ihtimal gene yaptı çirkefliğini adam gibi sür şampiyon ol biz de seni tebrik edelim böyle çirkeflik yaparak kazansan nolur kazanmasan nolur şampiyonluğu önce başkalarının saygısını kazan yoksa pistte öyle geçirirler atarsın spini akıllandığını sanmıyorum ama belki küçük bi ihtimal akıllanmıştır araçların geçmesini beklerken baya bi zamanı vardı düşünmek için

  17. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    ben şimdi anladım neden kiminin önsıralarda bulunmamasını çünkü orada hamilton var. ben ön sırayı alsam ne olacak nasılsa hamilton gelip bir şekilde yarışımızı mahvedecek diyor herhalde.

  18. burak bocek avatarı

    mclaren tarftarı arkdaslarıma seslenıyorum.bu kadar uzulmeyın temyıze gıdın:)

  19. Edit :
    " İkimiz de aynı cezayı aldık ama ben hiç kimseye çarpmadım, o ise çarptı. Sanırım oyunun adı Fiarrari Game." Uyarı şampiyon olmak için ferrari de yarışma zorunluluğu vardır:)) muahhaa

  20. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    Dostlar size iyi günler ben gider yatar haftaya görüsürüz ALLAHA EMANET OLUN spor dostluktur tatli atismalarda bunun icinde vardir önemli olan muabet sohbet olsun bizler futbol tafartari deyiliz dostca tatli tartismalar yapmak güzel vakit gecirmek icin burdayiz kim sampiyon olursa sezon sonu onu tebrik etmek gerekir sezon bitince bu tartismalarin hic bir deyeri kalmyacak tek sampiyon olan pilot konusulacak ama bir sonraki sezon bizler tekrar burda tatli bir rekabetle diyer takimlarin taraftariyla tartismaya devam edecegiz byeeee

  21. Murat Irmak avatarı

    Hamilton için endişelenmeye başladım, işleri çok basit bir şekilde berbat ediyor, anlamıyorum. Öğrenecek herhal.. Ancak konu McLaren olunca da saha komiserleri fırsatı kaçırmıyor ceza vermek için. 'Önce bi Lewis'i halledelim de sonra bakarız diğerlerine' zihniyeti beni gıcık ediyor. Herşeye rağmen kalan yarışlarda Lewis Massa'yı altedebilir, ancak dediğim gibi usta, tecrübeli bir Lewis işi çoktan bitirmiş olacaktı..

  22. malezya 2003 te montoya ceza aldı
    schuminin zaten kanat kırılmıştı
    zaten olayın bugünküyle pek alakasıda yok
    hamilton lastikleri kitledi
    suzukadaki senna prost çatrpışması gibi bişey olacaktı kaçış alanı geniş olduğu için kurtardılar
    yani bu olayı herhangi bi start olayıyla karşılaştırmayın
    hamilton geç fren yapmak isterken yeterince ısınmamış lastiklerini kitliyo ve viraja aşırı geniş giriyo hatta dışarı taşıyo dolayısıyla yanında ve arkasındaki pilotlarda doğrultu değiştirmek zorunda kalıyorlar ceza sonuna kadar haklı

  23. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    kubica bir polon yani polonyali biz bile anlamiyoruz lewis nasil anlasin bozuk polon lehceli ingilizceyle anlasilmiyo ne dedigi lewis onu demistir :)))))

  24. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    gülhan sende anlamisin bravooo sanada :))

  25. GAMZE IŞIKLIOĞLU avatarı
    GAMZE IŞIKLIOĞLU

    fia'nın cezaları %100 doğru cezalardı.Bu yarış için bunu sorgulamaya gerek yok bence…

  26. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    malezyadada öyle bir olay vardı bideolardan izledigim kadarıyla belçikadaki olayla hiç bir farkı yoktu ozamanda kimiyi eleştirmişlerdi…

  27. gülhan ertürk avatarı
    gülhan ertürk

    Hamilton, Kubica' nın ne demek istediğini anlamış en sonunda:)

  28. bu mclarenciler iice ipin ucunu kacırdılar
    hamilton ne yapsa serbest
    daha napcak ya startta ceza verilmezmiş
    nerden cikariyosunuz bunu ya
    sacma sapan bi atak yaptı kimi erken farketti yoksa çarpışacaklardı ve yaris disi kalacakti
    çarpsa ne olur çarpmasa ne olur
    kac kisinin yarisini mahvetti kandadan sonra piyango gene kimiye vurdu
    oysa saçmalamasa en kötü 2.nciydi

  29. ogun savaş avatarı

    İlk virajdaki görüntünün aynısını zamanında Jpm Avusturyada Shumi ye yapmıştı ikiside dışarı çıkmıştı hemde çakıl alanına aklıma o sahne geldi hemen 🙂 Lewis ilk viraj eğer zorlamasaydı yanlış görmediysem ferrariler 1 ve 3. sırada geçmiş olabilirlerdi ilk virajı.Massa spada okdr lewisi eleştirdi ama gördükkü aynısını kendide yapabiliyomuş hemde temas ederek.Lewis geçmiş yarış çizgisinde ama Massa sağolsun temasıyla puan farkının kapanmasına engel oldu kendiside ceza alarak :D.Birde Webber i gördük monzada tehlikeli geçmiş die kendisini okdr laf yaptı Lewis ede bu gün daha beterini massa ya yaptı demek oluyokii f1 de büük konuşmamak gerenk.Massa Ve Webber özellikle

  30. Samet Eminefendi avatarı
    Samet Eminefendi

    Tipik Mclaren ceza aldıktan sonraki Mclaren fanları ruh hali "Fia ydı, ferraririy di". eden bulur kardeşim bu kadar basit:)

  31. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    3.giderken bir anda 7.oldu birde zaten 2 cesit ceza var…

  32. burak bocek avatarı

    adam hayatında ılk kez bu yıl f1 izliyor sankı ya.kaç kez startta ceza gormen lazım senın arkadasım.hamılton alınca boyle ceza olur mu fia ceza urettı dıolar.tarıhte ılk start cezası hamıltodna sankı.agresıf kalkarsın onune kırarsın eyvallah.yerını korursun eyvallah.ama bu kendı dahıl 3pılotun yarısını mahvetti.hamıltonda kabahatını anladı.daha ne konusuyorsunuz boş bleş

  33. bi zahmet pişman ol hamilton.. daha fazla uzatmaya gerek yok hatasını kabul etmişş işteee !

  34. günaydın hamilton. bu pişmalığı önceden kabul edebilseydin bugün arkayı süpürüyor olmazdın. demek ki ceza ve virajda aynı şekilde muamele lazımmış hamilton'a. bak nasıl da akıllandı bir anda. felipe'yi kızdırma bundan sonra :))

  35. burak bocek avatarı

    massa ne yapabilir bence bu sartlarda karda.1-5 basladılar hatırlatırım.ama kım bılırdı massa hamın onunde bitirecek.3pit yapıp puan alan baska kim var.muhtemel 10puanı gıttı lewisin buna karsı 1puan aldı massa.en kotu ıhtımalle 13puan olucaktı sımdı 6 daha ne

  36. Sen hiç bir zaman çaylaklıktan kurtulamayacaksın.Daha geçen diyordun ki tecrübe kazandım bilmem ne.Bu mudur tecrüben senin.Renodan tur yedin be.İyi oldu sana.

  37. Cezayı tartışmak gereksiz, Hamilton bile haklı buluyorsa söyleyecek bir şey yok. Ancak her ne olmuş olursa olsun bu yarışın galibi yine de Hamilton oldu bence. Sadece 1 puan fark kapandı ama 1 yarış daha geride kaldı. Sezon bitmek üzere, Massa böyle yarışları boş geçtikçe Hamilton kazanmış sayılır.

  38. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    Jean Todt, FIA başkan vekili olacakmış… Ne gerek vardı şimdi buna başkan koltuğunda Montezemelo var of ya:)) oldumi simdi bu gelde icme

  39. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    "oyunun adı bu" :)))))
    hatanı kabul etmene sevindim umarım önümüzdeki yarışlarda daha dikketli olursun

  40. forzaferrari avatarı

    hey allahım ne mclaren taraftarları var(genelleme değildir alınan alınsın) adam kendi çıkıp hatalıyım diyo, kalkmış startta cezamı olur diyosunuz…

  41. burak bocek avatarı

    tamam mıdır artık ianndınız mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir