Alonso, İkinci Galibiyete İnanamıyor

yazar:

kategori:

Japonya Grand Prix’sinin galibi Fernando Alonso, 2008 sezonundaki ikinci zaferini ‘inanması zor’ olarak nitelendirdi ve Renault takımına gerçekten geliştiği için teşekkür etti.

Yarışın start anında Hamilton, Raikkonen ve Kovalainen’in yaşanan kargaşada geride kalmasıyla Kubica ile birlikte öne geçen çifte dünya şampiyonu liderlik için yarışmaya başladı. Ardından, Alonso ve Renault bir kumar oynadı ve ikinci bölüm için erken pit stop yaptı. Kubica’nın önüne geçti ve sezonun ikinci zaferine adını yazdırdı.

Yarışın ardından konuşan Alonso, "İnanmak zor. Singapur’daki zafer cumartesi gününün ardından kesinlikle beklenmeyen bir zaferdi. Tamam, orada güvenlik aracı gibi özel bir durum sayesinde kazandım ama bugün böyle bir şey yoktu ve yeniden kazandık. Tabii ki pist de aracın karakteristiğine uyuyor. Şu anda, buna hâlâ inanamıyorum, arka arkaya iki zafer." dedi.

"Takım aracı geliştirmek adına harika bir iş çıkardı ve şu anda Ferrari ve McLaren’in arkasındayız ve bu mükemmel bir şey."

Japonya zaferi ile puanını 48’e çıkararak yedinci sıraya yükselen Alonso, ilk virajda Hamilton ve Raikkonen arasında yaşanan karışıklığın kendisini güçlü bir duruma soktuğunu kabul ediyor.

"Start muhtemelen yarışın en heyecanlı bölümüydü. Önümdekileri ilk viraja çok agresif girdiklerini gördüm. Ben bile ön lastikleri kilitledim ve biraz geniş aldım. Soğuk lastikler bizi şaşırttı."

"Bundan yarar sağladım ve Robert’ın arkasına yerleştim. Bu noktadan sonra yarış daha kolaydı, biraz nefes alabildik. Araç, yeniden çok çok iyiydi. İyi bir fark açtım ve belki de zafer ikinci bölüm sayesinde geldi."

"Tabii ki, ilk pit stopta ikinci sıradaydık, pit stoptan Robert’ın mnünde dönme şansımıızn olup olmadığını takıma sordum çünkü önümün boşalmasını istiyordum. Bu yüzden daha az yakıt aldık.

"Problem ijkinci bölümde fark açmaktı ve bazen bunu yapabiliyorduk ama bazen yapamıyorduk. Ama bugün araç harikaydı ve bunu başarabildim."

Alonso, arka arkaya alınan iki galibiyetin Renault takımında olan yaklaşımı yeniden canlandırdığını söyledi.

"(Takımdaki tutum) 2006 yılındakiyle neredeyse aynı. Ama o zaman şampiyonluk mücadelesi veriyorduk. Bu yüzden herkes limitte gitmektense puan almak adına daha fazla konsantreydi."

"Yeni kuralları öğrenmeye devam ediyoruz, yeni elektronikleri. Yarış içinde lastiklerden yararlanma konusunda geliştik ve uzun sürüşlerde de öyle. Sezonun başındaki problemlerimizi anlayabildik."

"Bu sorunlar üzerinde çalışmaya konsantre olduk ve şu anda aldığımız sonuçlar elde edilen gelişim sayesinde oluyor."

"Mutluyum ve takımımla tüm problemleri aştığı için gurur duyuyorum. Fabrikadaki herkes harika iş çıkardı."


Yorumlar

  1. evet aynı oldu galibiyet sayıları buda pilotaj farkı işte hatta kovayıda geçti alonso kova nın 1 galibiyeti var işte alonso farkı her zaman bu olmuştur alonso yarış içinde en çok konuşan bi pilot o da bunun kalitesini gösterir fernando alonso

  2. mert can sana katılmamak elde deil…

  3. inanamıyorum ya 2007 dünya şampiyonu kmi raikkonenle galibiyet sayısı aynı ne denilebilirki başka.

  4. alonso büyük bi pilot… ve büyük pilotla hızlı pilot arasında fark vardır… büyük pilot her zaman doğru tercihler yapar ve genelde de arabalarını teknik anlamda da geliştirir hızlı sürmekten hariç… schumacher fabrikadan çıkmıyordu… alonsonun da sürüşten öte arabayı teknik anlamda bi muhendis gibi geliştirdiğini düşünüyorum ve gridde alonsodan başka bole bi özelliğe sahip pilotta goremiorum… raikkonen,lewis,massa vs. bunlara iyi araç verirsen uçururlar tamam ama kotu aracı iyi hale getiremezler… alonso bunu yapıyor ve iyi hale gelmesine buyuk katkı sağladığı arabasınıda direksiyonda uçuruyor… alonsoya baktıkça schumiyi anımsıyorum…

  5. off hamıltona fena laf attık 😀 alonsoma bak be çoştu 2009 da şampiyon belli boşuna fia sezonla uğraşmasın xD

  6. Alonso'yu ve özellikle Renault'u tebrik etmek lazım. İlk yarışlarda Renault dalga geçilecek bir takımdı. Ben de Renault bişey yapamaz demiştim.

    Ama şimdi diyorum ki Renault şu anda en hızlı 3. takımdır (şu anda) çünkü Piquet bile iyi gidip Kimiyi kovalamaya çalıştı yani.

  7. ztn renault taraftarları olarak bızde bu renge karsıyz haklsn sarı lacıvert yada sarı mavi olmalı aracın renklerı

  8. walla renault un buralara gelecegi aklima gelmezdi tbkler sizlere.arac iyi olunca zaten alonso var o alir yarisi 🙂 ya alakasi yok konu ile ilgili ama renault un bu gorunumu hic hosuma gitmiyor cok sogudum bu halinde 2006 ve oncesi renkleri cok guzeldi bu halini hic sevmiyorum sogudum acikcasi varmi katilan bana yanlizmiyim yoksa?

  9. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Yarası olan gocunur ben abuk subuk konusanlara diyorum onlar kendini biliyo,bu kişiler mclaren ve hamilton taraftarı oldugundan öyle söyledim.Ama Mclaren kardeşimiz kişisel olarak benmle uğraşmayı tercih ediyor.Açıkçası umrumda da değil.

  10. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    kardeş benim yaşım 26 iktisat mezunu grafikerlik yapan biriyim.Yeterlimi? ayrıca hemıltında derim hamiltonda derim hamo da derim,benm bilcegim iş küçümsediğim ve sevmediğim için öyle söylüyorum açık ve net ! Varmı başka bi sorun?

  11. bencede genelleme yapma bi işe bütün kelımesınn gırmesne herzmn gıcık olmumdr bnce cok objektıf dusunen ham fanlarıda mevcut bu sıtede

  12. bencede genelleme yapma bi işe bütün kelımesınn gırmesne herzmn gıcık olmumdr bnce cok objektıf dusunen ham fanlarıda mevcut bu sıtede

  13. fazla genelleme yapmayın.Hamilton fanları diye bir grup yok herkes aynı şeyi düşünmüyor kimixiler gibi.Ayrıca çocuksanız yaşınızı belirtin anlarız.Hamilton yazmayı bilmek için ilkokul yeterli anladın mı kürşat

  14. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    en hızlı 3. zamana imzasını balıyla attı dimi?sevgili hemıltın fanları, en az pilotunuz kadar komiksiniz…

  15. Necati ÜNAL avatarı

    Tebrikler Alonso.

  16. hamilton taraftarı birinin alonsoya ballı demesi cok garibime gitti.hamilton buralara o balla geldi zaten.
    ama diyelim ki Alonso ballı ve bu bal sayesinde son 2 yarısı kazandı e olsun yine üstünüz bizim balımız var sizin nie yok?

  17. sinan karan avatarı

    alonso_ bencede haklısın bende şaşırdım:D

  18. murat korkut avatarı

    Sezon başında podyum bizim için hayal 8.olarak puan alırsak mutlu oluruz,gibi bir çok beyanın ve yakınmalarını çok duyduk,ama şahsen ben kendi kendime bu takım şampiyon bir takım ve nasıl kazanan bir araç yapılır biliyorlar dedim,bu yüzden sana çok sitemde bulundun alonso cuğum ama gördünki bu takım doğru takım ve sen burada kaldığın sürece şampiyonluklar görüp efsaneler arasına adını yazdırabilirsen. Tabiki sen istersen…!

  19. murat korkut avatarı

    Sezon başında podyum bizim için hayal 8.olarak puan alırsak mutlu oluruz,gibi bir çok beyanın ve yakınmalarını çok duyduk,ama şahsen ben kendi kendime bu takım şampiyon bir takım ve nasıl kazanan bir araç yapılır biliyorlar dedim,bu yüzden sana çok sitemde bulundun alonso cuğum ama gördünki bu takım doğru takım ve sen burada kaldığın sürece şampiyonluklar görüp efsaneler arasına adını yazdırabilirsen. Tabiki sen istersen…!

  20. Murat Irmak avatarı

    İnsan çok hayıflanıyor doğrusu.. McLaren Alonso'nun kıymetini bilebilmiş olsaydı, şimdiye çoktan şampiyonluğu kazanmış olacaktı.. Şu hale bak: Hamilton'un acemiliği nelere yol açıyor. Demek ki sadece hızlı olmak veya hırslı olmak yetmiyor.. Alonso'daki muhteşem şampiyon pilot tecrübesi de kendini belli ediyor..

  21. bu cümleler senden mi çıktı? şaşırdım valla. keşke söylediğini kendin yapabilsen. senin yaptığın tatlı atışma değil ki. düpedüz sataşma. nedie bu kinin anlamış değilim

  22. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    iyiki reno iki kez lider bitirdi bu sezon ALLAH muafaza ya sezonu domine etse ne ederdik bu renoculer ferraricilerden daha fanadik :))neyse dostlar size iyi günler ben gider yatar haftaya görüsürüz ALLAHA EMANET OLUN spor dostluktur tatli atismalarda bunun icinde vardir önemli olan muabet sohbet olsun bizler futbol tafartari deyiliz dostca tatli tartismalar yapmak güzel vakit gecirmek icin burdayiz kim sampiyon olursa sezon sonu onu tebrik etmek gerekir sezon bitince bu tartismalarin hic bir deyeri kalmyacak tek sampiyon olan pilot konusulacak ama bir sonraki sezon bizler tekrar burda tatli bir rekabetle diyer takimlarin taraftariyla tartismaya devam edecegiz byeeee

  23. 1. virajı saymassak yarışın tamamında çok komple bir performans sergiledi

  24. Yavuz Balcı avatarı

    gülhan adlı arkadaş hamilton taraftayım.sözlerine dikkat etsen iyi olur.ayrıca bu yorumu yayınlayan trf1.net editörlerinide kınıyorum.

  25. teo bugün lewis tan yana çok dertli. yaptığı hatayı hala sindirememiş.böle rahatlamaya çalışıyo işte. birazda öz eleştiri yapmasını öğrense aslında daha çok rahatlayacak. tebrikler alonso. sonuna kadar hak ettin. tekrar bu işte en büyük olduğunu kör edercesine gösterdin.

  26. bravo alonso, süper performans büyük pilot. tebrikler. bu arada hamilton'u mavi bayrak müptelası yaptıktan sonra son turda azat etti izin verdi alonso çok güzeldi 🙂 renault yazılı bir araç içinde alonso, alo 1. gidiyor, hami'nin başı mavi bayraktan dönmüş…

  27. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    gülhan ne yapti lewis alonso yavasladi oda gecti gitdi ne yapacakti yavaslayip onumu izliyecekti töbe ya iyice sacmaladiniz neyse .

  28. begüm kültür avatarı
    begüm kültür

    hamlilton son turda ne yaptı son turları izleyemedim

  29. ogun savaş avatarı

    Reno şuan en hızlı 3.takım. Bunu nedenide 2 takım zaten şampiyonluk şansı veriyor.Bmw de 3.lük garantilemiş diğer takımlarda 2009 a odaklanmış durumda renoda 3. takım bu yüzden en hızlı.

  30. gülhan ertürk avatarı
    gülhan ertürk

    Hamilton'ın son turda Alonso' ya yaptığı çirkefliği görünce taraftarlarının da farklı olmasını beklemiyor zaten insan:)

  31. MagicAlonso avatarı

    Bizde seninle ve Reno ile gurur duyuyoruz.Seneye Şampiyonluğa oynaya bir Alonso ve Reno görmek istiyoruz.Go Fernando Go…

  32. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    inanamaz tabi bir insan bu kadar BALLI iki kez 1 ci olursa bende olsam inanamam cocuk sasirmis

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir