Kubica'dan BMW'ye "2008 Şampiyonluğu İçin Zorlayalım"

yazar:

kategori:

Robert Kubica, sezonun bitmesine 2 yarış kala bir kez daha BMW Sauber’i mücadele için zorlaması çağrısında bulundu.

Şampiyona lideri Lewis Hamilton’un 12 puan gerisinde 3. sırada bulunan Kubica bu sezon bir çok kez takımına mücadeleyi bırakmama çağrısında bulunmuştu.

Fuji’de elde ettiği 2.liğin ardından konuşan Kubica "Bu, sezon başındaki araca benzemeyen araçla aldığım ikincilik Kanada’da aldığım galibiyetten çok daha iyiydi. Son 2 ayda çok gelişim gösteremedik bu bakımdan 2. olmak ve sıralamalarda iyi performansı korumak etkileyici."

"Bir kez daha sıralamalar önemliydi ve aracımla iyi sonuç alabildim ve istikrarlı performansımı korudum. İkinci oldum ve bu takım için harika bir sonuç çünkü zor bir dönemdeyiz. Bu bizim için cesaret verici, hala mücadelenin içerisindeyiz bu yüzden haydi deneyelim!" dedi.

Kubica, Alonso ile galibiyet mücadelesi verememesine neden olarak lastik aşınmasını gösterdi.

Kubica "İyi bir start alamadım, debraiyajı kaçırdım ve Toyota’lardan birisi geçti ve içeriye dalmaya karar verdim. Gerçekten çok geç fren yaptım ve eğer birisi apexe girseydi ona vururdum ancak herkes düz gitti."

"Ön tekerleği kilitledim ancak virajdan birinci olarak çıktım."

"Fark açamadım, Fernando farkı korudu ve ben her şeyi denedim. Ancak ilk pitlerin ardından önümdeydi ve lastiklerimde bozulma yaşıyordum. Bu aşınma son sektörde etkiliydi ve son virajlarda benden daha fazla zaman çaldı."

"Son bölümde Kimi ile harika bir mücadele oldu ve orada da aşınma sorunu yaşıyordum. Ancak daha sonra lastikler temizlendi ve rahat şekilde farkı açtım." dedi.


Yorumlar

  1. sinan  bilir avatarı

    bazı arkdşlara bakıyorumda sanki çok garip bişey istemiş gibi kubica.bi ayıplamadağınız kalmış.neyse..

  2. ertugrul bayraklı avatarı
    ertugrul bayraklı

    Şampiyon ya ham ya da massa kubica olamaz.Eğer hakemler ilginç karar vermezlerse şam %90 ham hakemler karışırsa massayı yapar bunlar.

  3. recep altın avatarı

    Olurdu,ama çok geç oldu artık!

  4. tolga soydan avatarı

    startda hem viraja içten girip hem çok geç fren yaptın ama şanslıydın=) 2 ferrari ve 2 mclareni götürccektnn =)

  5. geç kalınmış bir istek…bu saatae kadar aklın neredeydi mübarek…aslında bu sene Ferrari ve Mc larenin yaptığı hataların çok olması açısından iyi bir fırsattı..seneye rekabet için daha güçlü olmak lazım…çünkü şu an renaultunda gerisinde kaldılar…ama son iki yarışda böyle olursa neden olmasın:))

  6. seninde şampiyon olmanı isterim yaa keşke olabilsen keşke..
    ama zor yanii :S

  7. Murat Irmak avatarı

    Bu araçle işi çok zor görünüyor.. BMW işi biraz gevşetmiş, herhalde 2009'un aracına yoğunlaşmış.. Yine de şampiyonluk imkansız değil. Çekişme zevkli olacak..

  8. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    Dostlar size iyi günler ben gider yatar haftaya görüsürüz ALLAHA EMANET OLUN spor dostluktur tatli atismalarda bunun icinde vardir önemli olan muabet sohbet olsun bizler futbol tafartari deyiliz dostca tatli tartismalar yapmak güzel vakit gecirmek icin burdayiz kim sampiyon olursa sezon sonu onu tebrik etmek gerekir sezon bitince bu tartismalarin hic bir deyeri kalmyacak tek sampiyon olan pilot konusulacak ama bir sonraki sezon bizler tekrar burda tatli bir rekabetle diyer takimlarin taraftariyla tartismaya devam edecegiz byeeee

  9. ogun savaş avatarı

    Kubica Renolu Alonsoyu geçemio kaldıki ferrari ve massa yı geçicek diğer yarış da saf dışı kalcak zaten

  10. açıkçası 1 ay önce şampiyonluk mücadelesinde olmayı hiç beklemezdim ama diğer 2 takımın pilotları böyle hatalara devam ederse diye zorlamak lazım tabi ki. özellikle pilotlarda çok zor ama takımlarda nickte biraz yardım ederse en azından 2.lik için umudum var. kubica bugün o kadar probleme rağmen iyi sürdü özellikle raikkonene yaptığı savunma çok iyiydi bence

  11. Zorlayalım zorlamasına ama sonuçta en hızlı araç BMW değil. Diğerlerinin sorun yaşamasıyla ancak şampiyonluk şansı olabilir. BMW'nin Kubica için yapabileceği tek şey takım olarak onu desteklemek olur ki yine de yeterli değil. En etkili çözüm son 2 yarışta Sato yarışsın Heidfeld'in yerine, bulduğu yerde Lewis'i ve Felipe'yi pist dışına göndersin.

    Startın tekrarını izleyince farkettim Kubica'da Hamilton'un yaptığından daha azını yapmamış. Gerçi Hamilton'un aksine virajı dönmeyi başardı ama çok şükür yanında kimse yoktu. Yoksa hem kendi hem de yanındakilerin yarışını bitirecekti.

  12. kubicacım bu artık cok zor iki macca iki ferrari birde alonso var artık su son ıkı yarısta maglup etmen gerekenkı buda cok zor

  13. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    kiminin yaptıgını yapabilir mi?zor ama …

  14. 12 puan fark var, ancak kubica bu yarış alonsonun önündeyken pitlerde geçildi. Bu şekilde mi şampiyon olucak, en yakın 2 rakibi birbirine vurdu, kimi zaten çok kötüydü. Kubica alonsoya ezildi. Bu şekilde şampiyon o-lu-na-maz… Kubica sezonu 3. bitirir

  15. tolga soydan avatarı

    puan farkı az şampiyon ol bee.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir