Bourdais'e 25 Sn Cezası, Massa 7.!

yazar:

kategori:

Sebastien Bourdais, Japonya GP’sinde Felipe Massa ile olan teması nedeniyle 25 sn cezası aldı.

Hakemlerin kararı sonucu yarışı 6. sırada tamamlayan Bourdais 10.luğa gerilerken Massa 7.liğe yükseldi ve şampiyona lideri Lewis Hamilton ile puan farkı 5’e düştü.

Bourdais 2. pitinden çıkarken ilk virajda henüz pite girmeyen Massa ile yan yana gelmiş ve ilk virajda temas yaşanmıştı.

Massa Bourdais’i dışarıdan geçmeye çalıştı ancak temasoldu ve Massa spin attı ve zaman kaybetti.

Bu ceza sonrasında Vettel 6.lığa yükseldi ve Massa’nın da 7. olması ile Red Bull’dan Mark Webber son puanı alan isim oldu.


Yorumlar

  1. şamil  kılıç  avatarı
    şamil kılıç

    arkadaşlar ben massanın kasıtlı vurduğunu düşünenlere gülüyorum adam zeten 7 puan geride hadi hemilton yarışı bitiremedi ama kendininde bitirememe durumu vardı zeten 2 yarış kalmış bunu göze alamayacağını herkes bilir bide zaten ferrarilerin orda olmadının sebebide hemilton kasten yapmış gibi 2 ferrariyide engelledi

  2. Erhan Başdaş avatarı
    Erhan Başdaş

    Bence son derece doğru ve adil bi karar pitten çıkarken arkadan geleni pist dışına atmaya çalışırsan cezayı alırsın hamiltona 2. turda siyah bayrak kaldırılması gerekirdi yarışı katletti massanın cezasını gereksiz buldum

  3. salih bozok avatarı

    izleyici sayısını artırmak için yeni ülkelere gidiyorlar. tabii avrupa seyircisi kokuşmuşluktan rahatsız ilgisi azalıyor. fia 'nın ne olduğunu bilmeyen taze izleyicilere izletmekte fayda var. başta hitler fanatiği başkan olunca kararlar da böyle faşizan tek taraflı yorumlar olur. Ama malum bu durumda şampiyon olmak beyti üztüne künefe tadında olur.

  4. zafer cevik avatarı

    arkadaşlar; 2006 da şumi nin şampiyon olabilmesi için alonsoya karşı yapılan, ancak; kader in müsaade etmediği ve geçen sene son üç yarışta oynanan kirli oyunlar tekrar sahne alıyor
    prodüksiyon by
    The FIA (Ferrari International Assistance)
    başrolde : ferrari pilotları
    (kim olduklarının bir önemi yok)
    yardımcı roller : gözünün üstünde kaşı olanlar
    bu arada tebrikler alonso

  5. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    1.hamılton ılk frenaja dehset bır hızla geldı.kımıye gecılmıstı ve frenleme nıktasına gelındıgınde onun ayagı hala gazdaydı.bu onun soguk kanlı olamadıgını gosterıyor.yarısın tum gıdısatını degıstırdı.aslında gozden kacan bırde kovalaınenın startı varkı evlere senlık.kımıye kamıkaze gıbı daldı ama hamıltonun golgesınde kaldı.vesselam bence hamıltona verılen ceza dogruydu.
    2..hamılton barız sekılde massadan hızlıydı ılk bolumde.yıne sogukkanlı olamadı bekleyıp start fınıste denese daha tamız gecebılırdı massayı ama sabırsız ve heyecanlı.gectı cızgıden donerken ıcerdekı assa da yola cıkıp donmeye calıtı.ama ordan gecen hamıltona vurdu.ben kasten vurduguna ıhtımal vermıyorum cunkı arabalar zaten kagıt gıbı ekndıde yanacaktı.ama ben bıttım onuda bıterıyem dıye gecırdıyse kı sanmıyorum gunahı boynuna.bu bana gore bır yarıs kazasıydı.
    3..bourdeus a verılen ceza bana gose sacmalıgın danıskası.boyle cezamı olur ya.adam pıtten cıkıp gaza basıyor tamda vıraj zaten kımse gelmeden gecıp gıdeyım dıye dusunur kı tum pılotlar pıtten cıkarken duzlukten hızla geleneden once donmek ıcın herseyı yaparlar.ceza cok sacmaydı bence.

  6. Keşke hiç olmasa böyle şeyler ama Hamilton'un diğer pilotlara karşı hareketlerini düşününce, üstelik hatasını kabul etmeyip diğer pilotları "korkak" olarak tanımlamasını düşününce evet sevindim Hamilton'un başına böyle bir olay gelmesine. Sevindim çünkü belki bir fırsat olur Hamilton için, diğer pilotlara neler yaşattığını anlar, kendisini düzeltir.
    Massa bunu kasıtlı yapmışsa puanları silinmeli, bunda aynı fikirde olmamamız imkansızdı zaten.

  7. ayhan sumbul sana bi tepki vermedim.yazdikalrina katildigimi ima ettim ama anlatamadim sanirim.saklabanlik derken banami bu laf?

  8. işte objektiflik bu "Mclaren-Mercedes" fanlarının yaptığının aynısı

  9. ayhan sumbul avatarı

    F1_ Kimi kardeşim,, tepkin banaysa boşuna… ben mcLaren taraftarıyım ancak, çığırtkanlık yaparak burada yorum yapan insanları kimsenin germeye ahkkı yok. he illa da birileri birilerini germek istiyorsa onu yeri de burası yani TRF1.NET değildir, sonuçta burada son derece seviyeli ve gerçekten f1 i iyi analiz eden arkadaşlar var. en azından onlara saygısızlık yapmamak lazım. Hoşgörüyle herşey daha güzel. Holiganizme gerek yok. Hele şaklabanlığa hiçç…

  10. ErhanF1 arkadaşım tebrikler yani Hamilton kaşınıyordu hak etti böyle bir şeyi demişsin yazık gerçekten ayrıca bes belli kasıtlı vuruyor Massa Lord Belasco arkadaşım açıklamsı çok doğru Massa yerine Kimi yapsaydı bu hareketi sadece pitten geçme cezası ile kurtulucaktı ama şampiyona liderini saf dışı bırakmış olacaktı..97 deki olay kasıtlı görülüyorsa burdada kasıt vardı çok açık Massa resmen çarpmak için çimlere çıktı bazıları neredeyse Hamilton'ı suçlu çıkaracak kazadan ne günlere kaldık…

  11. olayı buaraya getiren takım taraftarları değil pilot taraftarları,takım tutanlar pilotların sadece bir basamak olduğunu biliyor

  12. yani pozisyon kaybetmesi gerekiyor illaki..vay vay …eminim kural kitabındada bu yazıyordur…sen merak etme ben herşeyi anlıyorum..çokta iyi biliyorum kendine sıkıntı yapma benide ikna etmeye çalışma,olay ortada o senin yorumun bu benim…

  13. olayi bu durumu getiren bir kac mclaren ve ferrari taraftaridir.ayrica sen aradaki farki anlayamadiysan yada itiraf etmek istemiyorsan ben soyleyim deminde dedim o zaman hamilton pozisyon kaybetmedi.ama raikkonen 1. idi sonuc ne? 8. !!!

  14. lewis kimiyi pist dışına taşıdığı içi (kaçış alanı ) ceza aldı spa dada alonso aynı şeyi yaptı fark yok bence…ayrıca ayhan sümbülün yazısının altına imza atıyorum…pilot fanları ipin ucunu iyice kaçırmış durumda…

  15. yazim hatalarim icin ozur diliyorum. ayrica padokman alonso nun yapmis olduguda hatadir ama hamilton orda avantaj ve yer kaybetmemistir kacis alanina cikmistir bu sabahki olayla alakali olarak sonuclari hic benzemiyor

  16. absullah peki bende sana sorayim raikkonen in sucu ne idi 1. olmus ama bunu hazmedemeyen hamilton kamikaze gibi gecmis onune cok gec fren yapip disari atmak pahasina ve onun yuzunde 8. lige dusmus.2. hamilton her ne kadar haketti isede onun sucu ne idi massa ona carpti ve sonunculuga dustu ikiside bilerek yapilan hatalardi ve rakiplerine pahaliya patladi ayrica bourdais te bilerek massanin ustune gitmistir yaris kazasi deyimi bence fazla iyimser. sonucta rakiplerin dustukleri duruma bak.raikkonen 1. idi 8. lige dustu hamilton 4. olmustu sonuncu oldu bourdais temas etti massa 7 yada 8 saniye kaybetti bunlari cezasi olmaliki pilatlarin zorda olsa kazangi avantajlar goz gore gore gitmesin yani aptalca bi sey yapmadan once 1 defa dusunsunler

  17. spa 2007 de alonsoda lewisi starta pist dışına atmıştı resmen o start değilmiydi…

  18. evet ciddiyim. çünkü:

    1- start anında bir çok şey olabiliyor ve hmailtonun yaptıgı bunlardan birisiydi.

    2- massa hamilton arasında yaşananlar bana göre mücadeleydi ve yerini kaybetse de her iki pilot ve hamiltn daha fazla kaybetsede yarış içerisinde bu tür şeyler hep olmuyor mu? coulthard bu şekilde kaç kişiyi biçti? bundan öncede bazı gereksiz cezalar vardı bunlar gibi.

    3- bourdais olayı da aynı şekilde. yarış kazası.

    benim düşüncem bu yönde. fia popülaritesini kaybetmek istemiyor sanırım, adının sürekli anılmasını istiyor gibi. ve dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama bana göre serhan acar bile şaşırdı bu cezalara.

  19. abdullah celik butun cezalar gereksizdi derken gercekten ciddimisin bunu anlayamadim soylermisin?

  20. valla kendi kararın kardeşim istiyosan izleme. pit çıkışını kendi görüşünüzle yorumlarsanız tabiki ceza size göre hatalı olur. e bana görede hami yüzünden gelen ceza yanlış. hızlı olan massaydı geçecek olan masaydı ve oldu bence gayet normal bi karar FF!

  21. bu hakemlerle bu lig bitmez

  22. ferrari kimi avatarı

    Bence bu ceza sistemi değişmeli ve herşeye ceza verilmemeli. Sadece 4 tekeriyle pist dışına çıkıpta avantaj sağlayan önündekini geçerse ceza yemeli… onun dışında her şey serbest olmalı… Böyle herşeye ceza verilirse pilotlar birbilerini geçmeye nasıl çalışacaklarki… işin suyu çıktı bu sene..

  23. ferrari kimi avatarı

    Bu cezaya inanamıyorum gerçekten.. Yani tamam Ferrari taraftarıyım ve Massa nın şampiyon olmasını istiyorum ama böylede ceza olmaz, resmen saçmalık bu. Valla diyecek birşey bulamıyorum…

  24. barış özbek avatarı
    barış özbek

    Cidden pes bunada ceza veriliyorsa artık herşeye verilir.Massa içeride kimse yokmuş gibi içeriye kırsın direksiyonu ki tam olarakta geçmemişti zavallı bourdais e zaten takımla durumu sallantıda ceza verilsin.Yalnızca bu tip taraf olmalar hep var 2006 da son hız turuna 1saniye ile giren alonso yu 120 metre geriden gelen massayı bloke ettiği gibi bir gerekçeyle ceza veren fia ve komiserleri için bu pozisyon zaten ceza vermek için bir fırsattır.

  25. Sen benim ne demek istediğimi anlamadın..Massanın hamiltonu biçişine bir bakkk anlarsın alttaki yorumumda ne demek istediğimi…saygılar..

  26. burak bocek avatarı

    lafa bak sankı hamılton farklı sekılde puan farkını actı dımı id1984.maceristanda motoru patlayıp singapurda pitte o sorunları yasayıp bu kadar puanı actı dımı hamılton.laf ola berı gele kardesım herkesın bırbırının sorun yasamasına artık cok ıhtıyacı var bu gayet normal.sankı her yarıs hamılton massayı ezıorda puan farkını acıyor.

  27. Görmek bile istemiyorum aslında bunları.Hadi şimdi hamiltonun yaptığını geçelim, emin olduğum şey massa çarpmasaydı hamiltona. start cezası verilmezdi. (yada verilirmiydi :S :))

  28. Ahmet  Keleş avatarı

    Massa'yı hükmen galip saysaydınız nasılsa gözümüze batmaktan çıktı artık yaptığınız şeyler.

  29. şampiyonada mücadele eden iki pilotun geçiş mücadelesinde böyle temas olması normal bence…aynı atağı massa yapsaydı eminimki aynı şekilde hamiltonda son ana kadar zorlardı…ama buna kasıt değilde belki çaresizliğin getirmiş olduğu o an için doğru görünen ama gerçekde anlamsız bir hareketin ortaya çıkması demek daha doğru olur…buda baskının ve tecrübesizliğin getirmiş olduğu bir şey..halbuki yarış uzun bir süreç…o arbededen sonra hamilton iyi bir tutunma yakaladı ve massa dan hızlıydı…massa eğer vurmasaydı hami zaten pite girecekti ceza alıp mesela…belki geçildikden sonra massa hızlanıp hamiltonu geçecekti…belkiler uzar gider…büyüklerin bir sözü var lafım meclisden dışarı "ahmak çabalar iş olacağına varır"…mesele bunları çözümleyip yarış esnasında her olasılığa karşı hazır hale gelebilmek…ama ikiside daha toy ve daha uzun seneler F1 de mücadele edecekler..adil mi sorusuna gelince…birisine saçma sapan bir atak veya savunma ile vurup spin attırmak ve yarışını katletmek ,karşılığında sadece 25 sn ceza almak hiç de adil değil … ama bunun bir bedeli olmalı ve FIA bunu kim olursa olsun 25 sn olarak belirlemiş…asıl adalet pilotların kafalarında bu hadiseyi bitirip kendilerine yapılmasını istemedikleri şeyleri başkalarına yapmamaları…yoksa son iki yarış mesela iddiası olmayan kimi gitsin hamiltona vursun…hamilton sonuncu olsun veya yarış dışı kalsın…karşılığı 25 sn…kasıt bambaşka bir hadiseki olursa zaten bu spor bitmiş demektir ..seyretmeye bile gerek kalmaz ..ama maalesef bir yönetici çıkıp gerekirse ikinci pilotumuz sıkıştırır anlamı çıkan bir açıklama yapıyorsa pilotların yaptıklarını ben normal karşılıyorum…

  30. McLaren arkadaşım, görmek istediğin gibi görüyorsun. Oradaki Massa olsaydı en değer verdiğim şeyler üzerine yemin ediyorum aynı tepkiyi verirdim. Olayın Hamilton veya başkasıyla bir ilgisi yok, cezalık bir hareketti ceza aldı. Hamilton'un yapması eski vukuatlarını düşününce biraz daha fazla göze batıyor bunu inkar etmek yalan olur.

    Massa'nın yaptığı kasıtlıydı bana göre, 97 Jerez'de Schumacher'in yaptığı olayda Schumacher'in puanları silinmişti, eğer gerçekten kasıtlı yapılmışsa aynı cesaretin gösterilmesini isterim. Herşeye rağmen ne yalan söyleyeyim Hamilton uzun zamandır kaşınıyordu, böyle bir olaya ihtiyacı vardı. Umarım artık diğer pilotların ne hissettiğini anlayıp bu aptalca hareketlerinden vazgeçer.

  31. Murat Irmak avatarı

    Mide bulandırıcı bi vaziyet, pes..

  32. Hamilton Massa'nın yaptığını yapsa kesin yorumlar 200 lere gelmişti ama Massa yapınca sanki normalmiş gibi karşılanıyor anlamıyorum..Hamilton ile Massa'nın cezalarının aynı olmasınıda sindiremiyorum açıkçası..Artık bundan sonrada pitten çıkan araçlar arkadan gelen araçlara yol vermek zorunda kalacak diğer türlü 25sn cezası yiyecekler..

  33. massathebest arkadaşım sen monzadaki olayla burada massanın yaptığını nasıl bir tutabilirsin üstelik webber bu konuda hiç bir açıklama yapmmazken tamam glock a bişey demiyorum belki hamilton görmemiştirr biliyorsun monza gpsinin hangi şartlar altında koşulduğunu….adamlar birbirlerinin tek rakibii ve masanın şampiyon olabilmesi için tek şart hamiltonun sorun yaşaması başka şansı yok..

  34. eskilerden erhan evet demiş:) ErhaF1 bunun nedeni hatalı kişini hamilton olması mı? hamilton yaptıysa kesin ceza alır psikolojisyle mi düşündün:) çünkü bugüne kadar sende benim gibi startta herşeyin olduğunu ama ceza verilmediğini hatırlarsın

  35. massa elbette suçluydu ve ceza alması da çok doğladı bence erhan. ve hatta kasıtlı yaptığı da açıktı bence. ama hamilton'un timo'ya monza'da webber'e monza'da ve burada startta yaptıkları kasıtlı değil miydi? kendi kendine olmuş olaylar mıydı? sonuç beni memnun etmiyor ama hamilton artık bardağı taşırmıştı, yaptığı hareketlerden birisini ona karşı yapacak herhangi bir pilota da saygı sevgilerimi sunacaktım, kısmet felipe imiş. çok memnun oldum felipe olmasına artık hami bir pilota yaklaşırken bu spini hatırlayacaktır bundan sonra. çuvaldızı başkasına batırırken iğneyi de bir parça kendine batırması gerektiğini öğretti felipe bugün hamilton'a..

  36. Peki Lord Belasco arkadaşım Massa ile Hamilton'un aldıkları aynı ceza sence adilmiydii..? Tamam hamilton hatalı gereksiz bir risk aldı ve cezasını çektii..Ama massaya ne demeli..Adamın niyeti bariz belli..

  37. "Sadece bir soru massa hamiltona çarpmasaydı hamiltona ceza verilmesini gerektiğini düşünen kim vardı?"

    Cevap veriyorum "ben". Hamilton'un yaptığı hareket cezayı hakediyordu, hatta biraz daha abartıp Coulthard'ın kazasını bile Hamilton'a yükleyebiliriz, sonuçta onun yarattığı bir karmaşada kaza yaptı Coulthard.

    Massa fanları kızacak bana belki kusura bakmasınlar ama Massa'nın hareketi bana Schumacher-Villeneuve oalyına benzettim biraz. Schumacher'in puanları silinmişti o olaydan sonra. Massa sanki kasıtlı yaptı.

  38. ben…Hamiltonun ilk virajda yaptığı hareketten ceza alabileceğini ve ne zaman ekranda soruşturma ile ilgili yazı geçeceğini beklerken Massa ile temas yaşandı…ama yok normal bir startdı diyorsanız bir şey demeye gerek yok…o kadar geç frenajla orayı dönemeyeceğiniz belli…bu da diğerinin kazanmış olduğu avantajına o veya bu şekilde engel olmakdır…risk aldı ve cezasını çekdi gayet doğal…

  39. McLAREN TEAM avatarı

    massathebest !sen kendindemisin beni şaşırtın son yorumlarınla! başkası olsa emin ol cevapları hazırdı ama belliki sinirlisin biraz sakin ol sana yakıştıramadım..

  40. talihsiz serüven dizisi…

  41. BEn pek oyle düşünmüyorum sanki massa o hareketi kasıtlı yapmış gibiydii…

  42. forzaferrari avatarı

    ''sadece bir soru massa hamiltona çarpmasaydı hamiltona ceza verilmesini gerektiğini düşünen kim vardı'' massanın hatasından daha ağırdı bence hamiltonun hatası…

  43. arkadaşım sizin dediğiniz gibi, ''ilahi adalet''. massa o spini atmasa vettelin önünde bitrecekti zaten..

  44. ceza az oldu massa'ya fia=ferrari, hamilton startta yapmış ceza olmamalı fia=ferrari, bourdais ceza almış gerek yoktu, fia=ferrari…

    bazı mclaren taraftarları cezalar konusunda çok bilgililer, bu hafta da bir hakim gibi çalışıp cezaları dağıtıyorlar gene kafalarında..

    ama fark 5 puan. ve yıkık bir hamilton psikolojisi, patlayan mercedes motoru, en zorlu haftasonundan 2 puan fark kapatarak çıkmış bir felipe…

    allah kolaylık versin mclaren ve hamilton'a bundan sonra..

  45. :)) id1984 sabah demiştim bende gülüyorum gerçekten:D sadece bir soru massa hamiltona çarpmasaydı hamiltona ceza verilmesini gerektiğini düşünen kim vardı.uzun süredir Yorum yazan kişilere soruyorum ??

  46. Massaya o spin attırılmasa son bölümde şu anda bulunduğu yeri kazanacaktı zaten.

  47. massathebest arkadaşım massada aynı hareketi bu sezon defalarca yapmamışmıydıı..Allah aşkına birisinde bile ceza yedimi:)

  48. forzaferrari avatarı

    bence gitsinler temyize, FeRRaRi TR bence o da gereksizdi massaya pit için verilen bu da gereksiz böyle basit şeyler için pilotun bütün puanlarını yiyilor, heleki böyle şampiyonayı direkten etkilemek hoş olmuyor, doğru yanlış bilmem ama…

  49. adama spin attır sen devam et, ne güzel memleket… Massada hamiltona yaptı bunu, sonuçta 2 si de ceza ikisi de doğru

  50. ALLAH ALLAH DEYİP GEÇER GENÇ MASSA OF OF…………..

    geliyoruz geliyoruz bekle bizi çin brezilya!!!!!!!!

    bourdais bir önceki pitten çıkarken de birine aynı bu hareketi yapmıştı, felipe bu spin olmasa vettel'i de geçecekti. mclarencilerin dediği gbi ilah adalet olmuş oldu. ..

    YÜRÜ BE KOÇUM MASSA.

  51. murat korkut avatarı

    biraz insafsızca,yapacak bir şey yok.

  52. yarış kazası gibiydi…gerekde yokdu aslında:))

  53. burak bocek avatarı

    mclaren temyize gitsin:)

  54. burak bocek avatarı

    oleyyy ahha ilahi adalet yeahh:)

  55. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Bu hareketli hafta sonundan sonra duyduğum en güzel haber :))))

  56. Massa'ya pitstop çıkışlarında verilen ceza ne kadar doğruysa bu ondan daha doğru

  57. fantastic massa fantastic

  58. Yavuz Balcı avatarı

    tersten giderler :)))

  59. giderler temyize 😀

  60. forzaferrari avatarı

    temyize gidibiliyolarmı?

  61. McLAREN TEAM avatarı

    hakemlerin aldıkları kararlar artık sınırları zorlamaya başladı!!! bence 2009 kuralına bu bunakları kapı dışarı atarak başlamaları lazım….

  62. mustafa çakır avatarı
    mustafa çakır

    biraz ağır gibi ama tartışılır

  63. Bourdais in Orada fren basıp yol vermesi gerekiyorduu…:):)

  64. ağır ve haksz bir ceza olmuş bence
    yarış kazasıydı

  65. forzaferrari avatarı

    luzumsuz bence…

  66. tolga soydan avatarı

    bana normal bi pit çkışı gibi geldi.gidecek bi yeri yoktu yani bourdasin

  67. Sadece gülüyorum..:)

  68. tolga soydan avatarı

    oo ağır olmuş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir