Force India Kötü Sonuca Rağmen İyimser

yazar:

kategori:

Japonya Grand Prix’inde Force India, aracının rekabetçi olduğunu kanıtlamasına rağmen her iki pilotu Adrian Sutil ve Giancarlo Fisichella erken turlarda yarışa veda ettiler.

Her iki pilotta starttaki karmaşadan yararlanarak gridde yükselmeyi başardı, Sutil lastiği patlayıp yarış dışı kalmadan önce onunculuğa kadar yükseldi. Fisichella da vites kutusu sorunu yaşamadan önce Nico Rosberg’in Williams’ı ve iki Honda ile mücadele ediyordu.

Takımın teknik sorumlusu Mike Gascoyne yarıştan sonra şunları söyledi: " Takım adında utanç verici bir gündü, iyi bir iş çıkaracak şansa sahip olduğumuzu düşünüyorum. Adrian yarışa iyi başladı, ilk turun iyidi ve iki pit stop stratejisi belirledik ve yarışın geri kalanı için güven verici görünüyordu. Malesef lastik patlattı ve bu yarışının sonu oldu. İlk virajdaki bazı temasa rağmen Fisichella da güçlü bir performans sergiledi. Yaşanan arbedede ön kanadın burnuna hasar verdi ve bu da önden kayma sorunu yaşamasına nedne oldu."

" Bir kez daha güçlü bir hız sergilememize rağmen takım için yüz kızartıcı bir sonuç oldu."

Sutil de şansız bir yarış çıkardı ve henüz sekizinci turda lastik patlaması nedeniyle pit çıkışında aracından inmek zorunda kaldı.

Sutil olayı şöyle yorumladı: " Düzlükte aniden lastik patladı ve aracı durdurmak zorunda kaldım. 10. sırada mücadele ederken ve iyi hissederken bunların yaşanması utanç verici. Harika bir start aldık 19. başladığım yarışta bütün sorunlardan uzak durdum ve iç kısımda kaldım, ilk virajın sonunda 11. sıraya kadar yükseldim. Ardından birkaç tur içerisinde onunculuğa yükseldim."

" Herşey yolunda gidiyordu ve iyi vir stratejiye sahiptik, sadece bir kez daha şanssızlık yaşadık."

Takımın sahibi Vijay Mallya, Sutik’in devam etmesi halinde puan kazanabilecek şansa sahip olduğunu söyledi.

" Adrian harika bir yarış çıkarıyordu ve puan kazanamk için yüksek bir potansiyele sahipti, geçen sene yaptığı gibi, fakat şansımız yaver gitmedim."

" Güçlü bir rakip olduğumuzu ve diğer takımlarla mücadele edebileceğimizi birkez daha kanıtladık, şu anda sahip olmamız gereken şey dinlenmek."


Yorumlar

  1. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Bunlarıda bir defa kötümser görmedim ya 😀 😀 hep iyimser inşallah bi gün sizde kazanırsınız

  2. tolga soydan avatarı

    allahl allah bunlarda =)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir