Williams'a Sponsor Şoku!

yazar:

kategori:

Dünya çapındaki ekonomik srizin patlak vermesinin ardından Formula 1’in bağımsız takımı Williams, şimdi kötü bir haberle yüzleşmek zorunda.

Ana sponsorlarından birisi, Royal Bank of Scotland, bu ekonomik krizin büyük kazazedelerinden biri ve Britanya hükümeti, bu bankayı kurtarma planları yapıyor.

RBS’den Fred Goodwin de görevinden ayrılacak.

Bu Britanya bankasının, yakın gelecekte de F1’deki sponsorluğunu bitirmesi bekleniyor.

Ragbi, golf, binicilik ve tenis sporlarında da sponsorluğu bulunan RBS’den bir sözcü, bu sporların geleceği ile ilgili bir yorumda bulunmadı.

2010 yılına kadar geçerli olan Williams’ın RBS ile olan anlaşması, sezon başına yaklaşık 14 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.


Yorumlar

  1. kaner talay avatarı

    olabilir.f-1 e farklı açılardan bakıyoruz.ama senin dediğin olursa mesela bir frentzenin şampiyonluk için yarıştığını,çıktığı ilk yarışta kiminin kazandığı 6.lığı,vettelin destanını,fisichellanın jordanla mucizevi 2003 brezilya galibiyetini,trullinin monacoda renaultla podyuma çıkışını,alonsonun minardiyle yaptığı çıkışı ve 2003 macaristan galibiyetini bir daha göremeyiz.çünkü bu saydığım örnekleri gerçekleştiren tüm takımlar ilk dört takım içinde yeralmıyorlardı.

  2. ben show için seyretmiyorum doğru. burası en güçlülerin kıyasıya kapışacağı bir arena bana göre. öyle takımlar kalmalı ki şu tur yer şu kalabalık yapar diyeceğimize acaba bu yarışta poleyi kim alır yarışı kim kazanır diyebilecek noktaya gelmeliyiz. benim açımdan f1'i daha zevkli yapacak olan bu.

  3. kaner talay avatarı

    sen f-1 ruhunu anlayamamışsın massathebest.önemli olanın kazanmak olmadığı işin bir show olduğu iki spor var dünyada 1-)olimpiyatlar 2-)f-1

  4. açkıçası bence 4-5 adam gibi takımla mücadeleye devam edilse çok daha keyifli olur. sıralamada kuru kalabalık-trafik, yarışta tur bindirme-tehlikeler, özellikle ilk virajda kim vurduya gitme durumu, SC ile yağmur ile şansına ileri çıkma durumu gibi şeyler ortadan kalkar, gerçekten başarılı ve podyuma galibiyete oynayabilecek pilotları izleyebiliriz böylece.

  5. belki her ikiside ama işte bazı arkadaslar kızıyodu masrafların azaltılmasına ama fia da haklı 3-4 takımlı bır mucadele cokmu hosunuza gıdeck kucuk takımlarada yazık

  6. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Şimdi bu durum dolayısıyla masrafları kısmak isteyen FİA haklımı çıkmış olacak ? yoksa küçük takımların bu hale gelmesine sebebiyet verdiği için haksız mı ? ….

  7. bnce rosbergı satablrler bu sezon maddı sıkntı varken yapmaları gereknde bu olmalı sonucta williams sampıyonluga oynayablck kapasıtede bır takım değil

  8. ömer erkan avatarı

    grcekten tum kara bulutlar williams ın ustunde dolasıyo 2 yılda 88 mılyon $ zarar etmesı yetmıyomus gıbı sponsorlarda ıflasın esıgıne gelmıs (williams f1)

  9. williamsn en buyuk sponsorlarından RBS sanırım 2.büyük sponsor bu williamsa buyuk sok olur cunku halı hazırda suan basarılı degıller ve yenı sponsorları cezbetmıyorlar yazık wıllıamsa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir