Blundell: "Bir Sezonda Bu Kadar Ceza Hiç Görmedim"

yazar:

kategori:

Eski McLaren pilotu, aynı zamanda da Daily Telegraph’da bir köşesi bulunan Mark Blundell, FIA hakemlerinin bu sene çok fazla ceza verdiğini düşünüyor.

Mark Blundell: "Formula 1’de pilot ve izleyici olarak ilgili olduğum 20 senede, bir sezonda bu kadan çok cezanın olduğunu gördüğümü düşünmüyorum"

Fuji’de geçen hafta sonu şampiyona lideri Lewis Hamilton ve Felipe Massa, pist üzerindeki hareketleri nedeniyle ceza aldılar. Bunların yanı sıra Toro Rosso’dan Bourdais de, yarış sonrası yapılan incelemenin ardından cezalandırıldı ve puanları elinden gitti.

42 yaşındaki Blundell: "Bu, politik düzeltmenin çıldırmasıdır. Önemli bir nokta gözden kaçırılıyor: Üç adam dişleri ve tırnaklarıyla yarışıyor. 200 mil hızla yarışırken böyle şeyler olur."

"Güvenlikle ilgili endişeleri anlarım ama bu gittikçe tuhaflaşıyor. Her pist etrafında iki kanal kazmalı, iki aracı yan yana bir Scalextric (kanalları olan pistte araba yarışı oyunu) gibi yerleştirmeli ve pitten de hareketleri kontrol ettirmeliydik herhalde."

"Yetkililer, itibar kaybediyor"

Japonya’da Bourdais’in aldığı 25 saniye cezası kendisine şampiyona puanlarına mâl oldu, bunun yanında Massa için de ilave olarak 1 puan anlamına geldi.

Alman Auto Motor und Sport, alınan bu son ceza kararının yarış sorumlusu Charlie Whiting’in, pit yolundan çıkan pilotların pistte olan piloltlara göre yol hakkına sahip olduğu talimatı ile tezat oluşturduğunu belirtti.

Dergi "Normal bir yarış kazasıydı. Bu karar saçmalık" dedi.


Yorumlar

  1. bourdais olayı tam bir rezillik, kurala göre massanın ceza alması gerekiyodu halbuki

  2. kaan kaanhan avatarı

    Bourdais e neden ceza verildi çok iyi biliyoruz,massa için orda bir fırsat vardı, kitabına uydurulup halledildi.birkez daha tebrikler yanlı yönetime,son yarışa kadar puanları balanslamak için ellerinden geleni yaptılar.. şampiyonayı direk massaya verin kimseyi uğraştırmayın.!

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Evet Blundell amca hakkın var çünkü hiçbir zaman FİA F1 i bu kadar yönetme yanlısı bu kadar sahiplenici olmamıştı ;diğer motorsporlarının içine etti şimdi sıra bunda bununda içine edecekki yeni bir güç ortaya çıkıp F1 i içinde olmuş olduğu bu krizden kurtaracak ve kahraman olacak acaba kim olacak bu güç ? işte asıl soru bu bence F1 kime yamanmaya çalışıyor ? ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir