İtalyan Medya, Raikkonen'i Eleştirdi; Alonso'dan Vazgeçmiş Değil

yazar:

kategori:

İtalyan basını, Fernando Alonso’nun yakın zaman bir Ferrari aracının koltuğuna oturacağı yönündeki düşüncelerinde pes etmeye niyetli dğeil gibi görünüyor.

Ülkenin en ünlü günlük spor gazetelerinden La Gazetta dello Sport, Fuji’de Raikkonen’in şampiyonluk şansının matematiksel olarak da bitmesinin ardından Fin pilota kapının gösterilmesi üzerine düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Gazetenin muhabiri: ‘Sormamız gereken bir soru bu. Raikkonen’in anlaşmasını yenilemek gerçekten mantıklı mıydı?"

‘(Luca di) Montezemolo, Fin (pilotu) kaçan gollerin araştırmasında bir golcü olarak adlandırdı ama Kimi daha çok, aracının kullanma kılavuzunu kaybetmiş bir mekaniker gibi görünüyor"

‘Şimdi Massa’ya yardım etmek ve hâlâ arzusunun olduğunu göstermek için iki yarışı var. Eğer bu şekilde devam ederse, Ferrari Alonso’yu almalı"

Ferrari’nin 1979 şampiyonu Jody Scheckter, takım idaresinin Raikkonen’i çok rahat bıraktığına inanıyor.

İspantol gazete Sport’a konuşan Güney Afrikalı eski pilot Scheckter: "Raikkonen’in Maranello’daki hayatı, eğer Enzo Ferrari oralarda olsaydı çok daha zor olacaktı"

Scheckter, Ferrari’nin Alonso ile anlaşması gerektiğine inanıyor.

Scheckter: "Ferrari’nin, kendi kişiliğine, işleri kontrol edebilme kabiliyetine sahip birine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum"

Eski dünya şampiyon, son iki yarış galibi Fernando Alonso ile yakın zamanda kırmızı tulum içerisinde olmayacağını yineledi.

Fuji’de İspanyol radyo ağı Cadena Ser’in, Ferrari ile anlaşanın yüzdesi sorusuna Alonso "Sıfır. Ferrari zaten pilotlarını açıkladı. Bu yüzden bir ihtimal yok" olarak cevapladı.


Yorumlar

  1. nuri ozarslan avatarı
    nuri ozarslan

    Raikonen aracının kullanma kılavuzunu kaybetmiş bir mekaniker gibi görünüyor" BENCE DOĞRU BİR SÖZ.:):) FERRARİ BÖYLE KULLANILIRMI YA ALONSO GEL GAYRİ

  2. McLAREN TEAM avatarı

    alonsoyu alsanızda bi kurtulsak! bu geyik sıktı artık! kimiye toz kondurmuyordunuz neoldu kazanamayınca olmuyor dimi alonsoyu alınca her yarışı kazanırsız alında kurtulalım bu geyikten!

  3. İtalyan basını Massa'yı eleştirdi.. (bi kaç hafta sonra): İtalyan basını Raikkonen'i eleştirdi.. (bi kaç hafta sonra): italyan basını Massa'yı eleştirdi.. (bi kaç hafta sonra): İtalyan basını Raikkonen'i eleştirdi.. ……….. İtalyan basınına sevgiler – saygılar 🙂

  4. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    biri McLaren e kötümü dei kim dedi :)))

  5. Sertuğ Unutmaki Enzo Gilles'i oğlu gibi seviyordu. Mücadele Hırsı Ölmeyen Tek Pilot Gilles di Maranelloda 2 pilotun Fotosu var 1 gilles 2 schumi Ferrari Eskisi gibi olsun Bakalım 3. kişinin Fotoğrafı Kimin olur?..

  6. ya bırakın kardesım bu adam galibiyeti hami sayesınde kacırdı allah aşkına italyan tifosilerden nefret ediyorum bu pilotun canada da fransa da belçika da burda basına gelenlerden haberi yok mu nedir ya 4 galibiyet gitti bence Takımımız Eskisi gibi olmaya Baksın 2 pilotta da bişey yok.

  7. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Raikonen Ferrariye geldiğinden beri sanki Mc Laren'e karşı bir suçluluk duygusu içine girdi. Alonso bile Ferranin kazanmasını Raikonen'den daha çok istiyor

  8. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    eleştiri farklı şey "kapı gösterilmeli "farklı şey kusura bakmayın İtalyan basını ama size mi kaldı?? 😛

  9. tolga soydan avatarı

    kanada monaco gibi yerlerdede alonsoyla kafa kafaya gidiyodu

  10. tolga soydan avatarı

    sorun kiminin ferrariye alışamaması mı diyim stiline mi uymuyo diim.var bi sorun.kimi o kötü mclarenle massa ve fisicella ya karşı yarışıyodu

  11. Kiminin nasıl bir pilot olduğunu tartışacak halimiz yok. O kendini kanıtlamış bir pilot. Ama o kanıt 2007 sezonu yani ferrarideki ilk sezonu değildi. Geçmişteki başarılarıydı. 2007 yılındaki şampiyonluğun tek sorumlusu mclarendi.Hamiltonun katkısını da unutmamak lazım.

    Bir yorumumda daha yazmıştım. Kimi 2007 yılından bu yana bariz bir şekilde form düşüklüğü yaşıyor. Fakat kimse bunu irdelemedi çünkü ferrarinin şampiyonluğa oynayan tek pilotuydu ve yukarıda belirttiğim sebeplerden ötürü başarı geldi. Kalkıpta kimse başarı elde etmiş bir pilotu eleştiremezdi.

    Şimdi ise durum çok farklı. Belki de aylar öncesinden şampiyonluktan koptuğu açık bir şekilde ortada ve tüm kesimden tepki geliyor. Hatta F1 patronundan bile. Bunun sorumlusu sadece ferrari mi? kesinlikle değil.Ferrarinin hatasıysa massaya daha çok puan kaybettirdi bu hatalar. Lastik ısıtamamaksa massa da aynı aracı kullandı. Kullanmaya da devam ediyor. Aynı aracı demek bile yanlış belki de. Çünkü her ne kadar medya da bu durum "iki pilotumuza eşit davranıyoruz" şeklinde olsa da ferrarinin sezon başında 1 numaralı pilotunun kimi olduğu kesindi. Kimi tüm bu avantajlara rağmen bir türlü istediği formu tutturamadı ve bu eleştirileri alması da gayet normal.

  12. pardon aynı aracı kullanıyor:)

  13. şidmi dünyada herkez raikkoneni eleştirmekte bu sene için haklıdır buna kimse itiraz etmesin bu açıdan italyan basınıda haklı… ayrıca alonso griddeki en iyi pilot ona da tamam… ama raikkonen geldiği sene ferrariyi ve kendisini şampiyon yaptı… bukadar abartı bişi beklenemez bi insandan… o schumachere ait bişidi üst üste 5 kez falan filan… o da artık yok o ferrari de artık yok… kimiye haksızlık etmemliler bence… ama lastik ısıtma işine ben katılmıyorum… çünkü massada aynı lastikleri kullanıyor…;)

  14. Birisi schumi hakkında kötü bişey mi söyledi:)

  15. siz once adama iyi bi araba verinde ondan sonra elestirin daha lastik isitma problemi cozemeyen bi takim ferrari once bunu halledin sonra gorun kimiyi su itlyanlar sinirime dokunuyor tam fasistler cidden

  16. Schumacher her zaman üst seviyedeydi.Düşüş yaşadığı bir sezon hatırlamıyorum. Tabi aracının zayıf olduğu sezonları saymıyorum. Schumacher fanlığım depreşti yine =)

  17. hiç bir insan hayatı boyunca sürekli başarılı olamamıştır herkes hata yapar ve inişleri çıkışları bulunur raikkonende bu sene kötü senelerinden birini geçirdi.geçen sene ferraride ilk senesinde şampiyon olurken çok iyiydide bu seneyi kötü geçirdi diye hemen kapı önümü olması lazım.gerçi medya her zaman böyledir iyisen çok iyisin kötüysen çok kötüsün.

  18. bu italyan basını ne dengesiz ya..

  19. Enzo pilotlarından her zaman daha fazlasını isteyen birisiydi ve asla aracının kötü olduğunu kabul etmezdi, sorun mutlak suretle pilotun hatasıydı. Hatta yanlış hatırlamıyorsam Villeneuve bir yarışta Ferrari'yi parçalayınca, sen ne yaptığının farkında mısın, hangi aracı kullandığının farkında mısın, b,r daha böyle aptallıklar yapma diye duyardı garajda. Aralarında böyle bir diyalogun geçtiği bir yazı hatırlıyorum.

  20. burak bocek avatarı

    bu italyanları anlamıyorum.iyi bir yarış çıkarttı.takıma çok kritik puanlar kazandırdı raikkonen.ve starttaki olaya rağmen en fazla 2olabilirdi diye düşünüyorum.tamam bu sene pek iyi gitmiyor ancak kontrat yenilendiği tarih epey oldu.o zaman bunla ilgili konuşsalardı.şimdi sırası değil.takım şampiyonluk yolunda gidiyor ve kendi pilotuna üstelik ilk senesi şampiyonluk veren pilotuna bunu yapıyor.takım kararı almış medya söylensin dursun.

  21. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Sertuğ arkadaşım Enzo ve Kimi hakkındaki yorumunda bence yanlışsın bildiğim kadarıyla Enzo yarışma tutkunuydu politika tutkunu değil ;bence Kimi hariç tüm takımı kapının önüne koyardı çünkü Kimi aracın içinde olduğunda ve aracın limitlerini zorladığında keyif alan birisi az çok Enzo karakterinde (yarışmak kelimesinden anlayışları ölçüsünde) ….

  22. ole olsaydı schumi yede 5 sene tahammul etmezdı…

  23. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    italyanlar da az yalaka deyil massa ya yardim etsin diye sempatik yazilar yaziyorlar :))) yaf italyan iste dünya bilir italyanlartin 1 numarali 5 kagitci oldugunu bu kadarini beklemiyordum koca ferrari alonsonun yardimina muhtac vah vah:)

  24. Eğer Enzo Ferrari orada olsaydı aracı ikinci kere parçalayamaz kapının önüne koyardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir