Alonso: "Şampiyonluk Adayları Hata Yapmaktan Korkacak"

yazar:

kategori:

Eski dünya şampiyonu Fernando Alonso, şampiyonluk mücadelesindeki Lewis Hamilton ve Felipe Massa için bundan sonra hata yapma korkusu şu anda yarışları kazanmaktan daha büyük bir endişe kaynağı olduğunu söyledi.

2005 ve 2006 yıllarında şampiyonluk tecrübesine sahip Alosno, pilotlar üzerindeki baskının, sezonun sonu yaklaştıkça değiştiğini düşünüyor.

Alonso: "Baskıdan fazlası, bir hata yapma endişesi veya araçta bir şeyin tesr gitmedir"

"Hafta sonu boyunca sürekli olarak herşeyin yolunda gitmesi gerektiğini, herhangi bir sürüş hatası yapmaman gerektiğini veya herhangi bir parçada sorun çıkması açısından araçta bir hata yapamayacağını düşünürsün."

"İşlerin ters gidebileceğini düşünerek çok zaman harcarsın ve bu her zaman sana baskı yapar"

Alonso, işlerin son anlarda bile ters gidebileceğini gösteren Massa’nın Macaristan’daki motor sorunu nedeniyle bu sene şampiyonluk adayları için içinde bulundukları durumun özellikle endişe verici olduğuna inanıyor.

Alonso: "Brezilya’da bayrak sallandığındaki son ana kadar her yarışı idare ve tahmin etmek zor olacak"

"Massa Macaristan’da açık bir şekilde yarışı kazanıyordu ve son turda bir motor iflası yaşayabilirsiniz, 10 puan kaybedersiniz ve bu herkesin başına gelebilir. Ve bu Lewis’in başına da gelebilir"


Yorumlar

  1. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    ulaş kardeş sen galiba şampiyonluk tecrübesinden bahsediyorsun değilmi. ben öyle anladım en azından.

  2. ya beni yanlış anlamayın tabiki cautart ve barichello taha tecrübeli ona lafım yok.ben sadece alonsonun daha çok takımına saman ayırdını daha dinamik mekanikerlerler oturup aaç geliştirio çok çalışıyo anlıyacağınıs. yoksa barchello ve cautrt laf sölemem.

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Suzuka şu son turda Kiminin Renaultu geçtiği yarıştı değilmi yanlış değilsem ? heyecan dedikleri bu olsa gerek :)) ….

  4. Evet kürşat, Schumi'nin altında F2005 vardı. Aynı yarışta Kimi'nin neler yaptığını hatırlayanınız var mı peki?

  5. McLAREN TEAM avatarı

    massaya yapacağın yardımları merakla bekliyorum!!hepinizle yarışması çok zevkli olacak..

  6. ulaş harbı naptın abı alonso daha 26 yasında:D ben anladm senın ne anlamda tecrübe dedgını ama alonso okadarda tecrubelı değil sadece 8. yılında f1 de alonsoya gelene kadar Dc barıchello raikonen var ama senın ne demek ıstedgını cok ıyı anladm

  7. yani takıma daha çok zaman ayırıyor.takımla birlikte çalışıyor hatda bunu bellde yada symndws sölemişti

  8. tecrübe derken bu habere göre yani şampıonluk açısından alonso son yarışlarda ne yapacaığını ii bilio. ewt barichelle coutart daha fasla yarıştılar ama ben yinede sölüorum alonso bu pilotlara göre daha fasla çalışıyor. sene başında redbulun gerisindeydik ama şimdi bakın mclaren ve ferrariye yaklaşmaya başladık

  9. tolga soydan avatarı

    kimi son turda kalmıştı .=( benimde aklıma geldikçe sinirlerim bozluyo.motor patlatma neyse öyle bi yer parçalanıyoki anlamamk mümkün değil

  10. ulaş alonso nun en iyi plotluguna katılıyorumda kısmen de olsa ama en tecrübeli demişsin 😀 neye dayanarak söledin anlamadım bariçhello ve coultard daha brakmadı bunu demen için alonsonun 180 yarışa daha çıkması lazim 😀
    _______

    alonsonun sölediklerine de katılıyorum aslında herşey olabilir böle durmlarda yani alonso şampiyon oldugu yılarda napti alacagı puanlara baktı birinciliklere deil levis tam tersini yapmaya calışıyo bu kafayla zor dostum alonso abini dinle bence levis 😀

  11. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    Alonsu cuk bayagi korkmus eskiden kalma aliskanlik massayi bilmiyorum ama Lewis in kormadigina eminim gecen yil biule korkmadi Alonsoya kafa tutdu bu korkma isi alonsoya yakisiyo :))

  12. gökhan demir bu f1 kazalar oluor herşey olur alonso çok dikkatli ve nerde ne yapacağını ii bilior sezon sonunda gayet sakin bi şekilde puanları alıyor.saten saten alonso ne saman yarış kasansa balıpına bak fujiye alonso yarışı hak ederek aldı. lewis çok agresif oldu ve kendi yarışıyla bereber herkesin yarışını mahvetti..

  13. FERNANDO ŞUANDA PİSTTEKİ EN TECRÜBELİ VE EN İİ PİLOT BENİM İÇİN KİMİDE ALONSO GİBİ.shumi ve fernando rekabeti herkese örnek olmalı

  14. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Bu kadar kıvırmaya bile Renault gibi bir marka senin peşinde ya kahrolmamak elde değil.

  15. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    evet onlar hata yapacak gerilere düşecek sen sıralamalarda ilk dörde dahi sokamadığın o aracınla kazanacaksın.Bu tam da sana göre Alonso.Biraz akbaba durumu var ortada.

  16. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    hamilton ile massayı en iyi alonso anlıyordur herhalde gerçekten.Ben tekrar söylüyorum 2005te alonsoya laf söyleyenlere; kafasını çalıştırdı ve 2005 te şampiyon oldu herkes temkinli dedi yok yavaş pilot dedi yok cesur değil dedi,alonso cevabı suzukada verdi,3 yarış kala şampiyonluğunu garantileyip 3 rahat yarış geçirmişti ve schumiyi ünlü 130R virajında dışarıdan deli gibi hızla geçerek bu çok konuşanlara cevap vermişti.Bazen çok dikkatli olmak gerek karşınızdaki rakipler iyi pilotlar ve altınızdaki araba nezman arıza yapar bilemezsiniz,buyüzden sonlardaki her yarışa dikkatli çıkmak gerekir.Saygılar..

  17. burak bocek avatarı

    aynen öyle massa the best.al benden de o kadar.o motor belkide çok şeyi değiştirdi ve malesef olan oldu.alonso çok doğru konuşmuş.şampiyonluk tecrübesiyle birşeyler söylemiş.bu 2 başa güreşen pilot dışında bence bu tur durumlarda alonso daha temkinli

  18. o lanet motoru hiç hatırlatma alonso.. aklıma geldikçe sinirden kuduruyorum ama, olmuşla ölmüşe çare bulunmuyor maalesef. 10 km. daha gidemeyen motor yüzünden bu kadar stres altındayız şimdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir