Dünya Basını Şampiyonluk Adaylarına Verdi Veriştirdi!

yazar:

kategori:

Formula 1 2008 sezonunun 2 şampiyonluk adayı sıradaki yarış Çin’e dünya basınından aldıkları çeşitli eleştiriler ile gidiyorlar.

Sezonun bu evrelerinde genelde senenin önde gelen pilotları övülürler ancak bu sefer durum tamamen farklı.

La Gazetta Della Sport "2008 kaçan fırsatların yılı olarak akıllarda kalacak: boşa giden bir şampiyonluk." dedi.

Corriere Della Sport "Felipe Massa ve Lewis Hamilton Japonya’da şampiyonluğu kaybetme girişimlerini sürdürdüler." dedi.

İspanya’dan Marca "Tarih tekerrür etti. En iyi araca ve pole pozisyonuna sahipti ancak egosundan kendisini kurtaramadı." dedi.

Bir başka İspanyol gazete "Alonso rekabetçi bir araca sahip olması halinde eşsiz olduğunu gösterdi." dedi.

Fransa’dan Le Parisien ise Hamilton ve Massa’nın genç ve stabil olmayan pilotlar oldukları konusunutartışmaya açtı ve Mark Blundell da ikilinin sezonun bu dönemlerinde yeteri kadar olgunluk göstermediklerini söyledi.

1996 Şampiyonu Damon Hill "Lewis ilk şampiyonluğu kazanmak için sapırsız ancak bunun için zorlayamazsınız." dedi.

Norbert Haug da Lewis’in bazen çok "ateşli" olduğunu kabul etti.


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bülent kardeşim sabah sabah gözünü burada açmışsın :)) kapat gitsin boşver neden takılıyorsun bu tip yazılara anlamış değilim belliki sen birşeyler yazdığın sürece bu yazışma devam edecek bitmesi için illaki ve illaki birinin susması(yazmaması) lazım ;en büyük erdem sabır ve mütevaziliktir bunların dışında yapılanlar sadece ve sadece kişinin kendisine zarar verir ,kişinin içindeki erdemleri bitirir ;
    Küçük bir cümlede Yasin arkadaşa ;ahlaki değerleri madem biliyoruz o vakit şunuda bilmeliyiz ahlakta ''ben'' yoktur ''biz'' vardır o sebeple bazen haklıda olsan ortamın bozulmaması ,kişilerin sinirlenmemesi için susmak(yazmamak) lazımdır ….

  2. yasin başpınar : Senin gibi algıda tamamlamak gibi saçma sapan işler gerektiren cümleler kurmuyorum. Bak Türkçe'm gayet düzgün. Yazdıklarımı okumayı bilmiyorsan git bir kursa Türkçe öğren lütfen. Aynı şeyleri yazmaktan bıktım artık.

  3. tututgum pilot bana göre gridin en iyisi ve bir efsane sırf sen kabul etmessen etmesn baskalarının dusuncelerıne de saygı gostermeyı ogren ben sana adam değilsin dememdim ama yarası olan gocunur ben eren arkadasmzn yaptıgının adamlıgın geregı oldugunu soyledım yanı sana adam degılsın demedm ama bır yaran varkı gocunyorsun ahlakı degerlerı ben koymamas olablrm ama bu degerlerı cok ıyı blyrm ve bu degerler varsa bnde bu konuda yorum yapablrm ayrıca hala kıvırmaya devam edyrsn ben kendı yanlslarını gorememenı bagnazlıgınla nıtelendrrken sen bu konuyu shumıye cekıyosn garıop yanı ben dıyorum ankara sen dıyosun malatya sen yha anlamak ıstemıyosun yada kastılı yapıyosn anlamak guc

  4. Sayın Yasin Başpınar: Kıvırmakta üstüne olmayanlar önce tuttukları pilotun davranışlarına bakacaklar. At sahibine göre kişnermiş. Bilir misin bu sözü? Beni kıvırmakla suçlayacağına önce gözünü aç.

    Pislik dedim ve parantez içinde bişeyler yazdım farkındaysan. Algıda bütünlük diyosun ama benim açık açık yazdığım şeyleri kendine göre içinden kelimeleri çekip alarak istediğin taraflara çekiyorsun. Dolayısı ile bütünlüğü yine sen bozuyorsun. Alonso'nun yarısı kadar Schumacher'i bilseydin onun gerçekten pislik (bu benim deyimim gerçek anlamı ile kullanmıyorum) olduğunu anlardın. Ama yok sen bunu da anlamamazlığa vurarak bana iftiracı diyorsun. Kaç yaşında olduğunu bilmiyorum yasin başpınar ama beni anlamadığın kesin.

    Ayrıca adamlık sıfatını ahlaki değerler veriyorsa bunun yorumunu o zaman sen yapma istersen. Çünkü ahlaki değerleri ilk bulan mucit sen değilsin. Olayın merkezindeki kişi de sen değilsin. O halde benim adamlığımı biçecek kişi sen "hiç" değilsin.

    Milyonlarca taraftarı var diyorsun da (nasıl oluyorsa bu o da ayrı konu) efsane sıfatını bir pilota milyonlarca taraftar mı kazandırıyor ???? Halen sözlüğe bakmadığın belli.

    Son olarak ben Schumi taraftarı olaraktan bağnazsam şu yorumlarından yola çıkarak sen ne oluyorsun acaba?

  5. evet yok tartısmayı sen baslattın dedın sonra kendın baslattgını kabul ettın ama hala kıvırıyosun sen merak etme alonsoyu efsane olarak goren mılyonlarca f1 taraftarı var ayrıca bız shumıye saygı duyuyoruz oda benetton kökenli bir pilot biz ona asla pislik demeyız bunu dedğin içinde bir iftira daha atmıs oldun ki iftira atmakta kantlanamadıgı surece en byk sucalardan bırısıdır sen su ıftıracı tavrını bı koseye bırak adamlık sıfatını ben değil ahlaki değerler verıyorkı ahlakı değerler bırının bırını suclayıp kanıtlamaması durumnda ozur gerektıyor o ahlakı degerler dıyorkı bunu yapabılen adamdır dıyor bunun ben değil binlerce yıllk süre gelen türk ahlakı söyluyor ben sana ne soylesem az sen hatanı kabullenmeyecek kadar bagnaz olmussun ki objektıflıgı kabullenebılmyı vermeyınce mabut neylesin mahmut

  6. Hatamı kabul edecek kadar objektifliğim yokmuş.

    Arkadaşım sana diyorum ki ; Ben ve bir çok kişi Alonso'nun çifte dünya şampiyonu olmasına rağmen efsane olamadığı konusunda hem fikir. Üstelik efsane diyebilmen için öncelikle yarışları bıraktıktan sonra nerede olduğuna bakmalısın. Toplum tarafından ona gösterilen saygıya bakmalısın. Schumacher her ne kadar sizin tabirinizle pislik (kazanma arzusu dolayısı ile bu tabiri kullandım) bir pilot olsa da çok daha fazla bir oranda saygı duyulan bir pilot. Onun geldiği bu konumda efsane olmadığını iddia eden rakip takım taraflarının sayısı bir elimin parmaklarını geçmeyecek kadar az. Sen önce Alonso için efsane kelimesini kullandığından dolayı hatanı kabul et. Ben kendi hatalarımı kabul ederim. Bunu da 1 önceki yorumumda da zaten yazdım.

    Ayrıca hatasını kabul eden adam gibi adamlar var demişsin de o adam gibi adamsa biz neyiz? Adamlık sıfatını birilerine yamamak sana mı kaldı arkadaşım. Algıda tamamlamak diyorsun da algıların az önce yazdığım cümlenin ne anlama geldiğini algılamıyor mu yoksa? Ayrıca şu yazını da okuyabilmek için algılarımla savaşıyorum. Bu da dipnot.

  7. erdal arkadasım ztn senden beklentım hatanı kabul etmendı tartsmayı bn baslatmadm sans konusunda ve sen bana sen baslattın dedın bu senın hatandı sen bu yuzden bırıne ıftıra atms duruma geldın bülent sahın sana gelrsek aynı sekılde sende yaptın o konuda tartsmayı sen acarken ve iki öncekı yorumnda durumu kabullenmsken sonra özür deleck durumu yokms ztn bnn snden özür fln beklemyrm insan içinden gelır hatasını anlaynca ozur dıler ama senın hatanı kabullenck kadar bıle objektıflıgın yokki ne yaparsan da yap benı baglamıyor öteki sayfada sen yok mu sayıyım yazmssn sayablrsn ben otekı sayfada yazıklarımada hala katlyrm psikiloji bilmnnde ispatladgıı beyınde algıda tamamlama varken ıstedgm gıbı kullanrm kelımlerımı kı buna karsmak snın haddın olmadıgı gıbı baska kımssnınde olmaz ha soyle olur bı arakdasım cıkar anlayamadm arkadasm daha acık yaz der bnde hay hay kardesım derım daha acık bı sekdlde yazrm

  8. birini bos yere suclamssam ve bunu ıspatlayamassam ben özür dilerım özür dlemek buyukluktur herkesten bu buyuklugu beklemekte tabıkı olur ıs değil ortaya bı tez attnz ve ıspatlayamaayıp altında ezıldınz eren arkadasım yanlsnn farkına vardı ozur dıledı ozur ısı ztn bır sakaydı hata anlama meselsydı neysekı sıtemzde hatalarını kabul eden adam gıbı adamlarda var

  9. harbiden ne olmuş burada ya 😀

  10. Birisi özet çıkarsın yaw, 100'e yakın mesaj yazılmış, üşendim okumaya.

    Herkes özür dilemem demiş ben dileyeyim bari konu kapansın, değmez birbirinizi kırmaya =)

  11. McLAREN TEAM avatarı

    buraya bişeyler yazacaktım muhabbeti görünce vaz geçtim:)

  12. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Görünüyorki F1 dünya şampiyonası adaylarını basın eleştirirken biz de arada kaynarız demişsiniz fakat birbirinize takılmışsınız :)) ….

  13. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ıyı geceler.arkadaslar herkesın ısı gucu var eee benımde var tabi.oyle her dakıka nete gırıp bırseyler yazamıyorum kusura bakmayın.ustelık ben kısa ve oz yazdıgımı dusunuyorum.bu habere kadar hıc bır hbere bırden fazla yazmadım.yazmıssam bıle bırseylerı unuttugum ıcındır.

    bırkere ozur dıleyecek bır hakaret saygısızlık yapmadım kımseye.ben fıkırlerımı yazıyorum dıye fıkrıme katılmayan benden ozur beklıyecek dıye ozur dılemem.ama cok ıstıyosan ozur dılerım.olayı kısısellesırmeyelım.herkes yorumunu yazıyor.kımıne gore alonso efsane bana gore degıl.bazıları kımıyı sevmez ben severım.mesela ben massa yı sevmıyorum.bana ıtıcı ve fesat bırı gıbı gelıyor.ama cok buyuk basarıları olursa da saygı duyarım.hanı bukemedıgın elı op derlerya.ben bırseyı baslamadım.kımıyı destekleyen bırı olarak bana cvp hakkı dogdu ve cvp verdım.bana gore efsane olmayan alonso 2 kere samp olmustur saygım var lakın bana gore elestılecek yarlerını ben elestırırım alonsoyu destekleyende kımıyı hamıltonu veya rakıbını.ben sıze ozur dıleyın dedımmı .kımı babamın oglu degıl.sız elestırırsınız bende cvp verırım.ben alonsoyu massa yı elestırdıgım zaman ınsanlarda bana cvp verıyor.bu kadar basıt..herkes ısedıgıne katılır ıstedıgıne katılmaz bu yuzden ozur dılenırmı ya.
    sımdı ben alonso sampıyonlugu haketmedı dedımmı abdullah arkadasım.okudum ama goremedım.adama sanslı dedım.
    sımdı yasın kardesım:sen massa yol vermese caylagınız samıyon olabılırmıydı dedın.bende alonsonunkılerı saydım.ustelık su cumleyı tekerar yazacagım soylemek ıstedıgımın ozu orda.".herkes sorun yasar yarıs ıcınde ama kımı kadar yasayanı olmadı.herkeste bıras sans vardır ama alonso kadar sanslı olanı yoktur.alonso kotu pılot mu hayır haşa.ama sanslı işte" ben bunu soylemeye calısıyorum okadar herkese saygılar

  14. yasin başpınar : Kimseye özür dileyecek durumum yok. Üstelik benim 24 saat buralarda yorum yapacak zamanımda yok. Vakit bulduğum zamanlarda gereken yerde gereken yanıtları veriyorum. Kıvıracak bir şeyde yok. Ben 4 senedir f1 izleyenlerden değilim. Dolayısı ile okuduklarımı değil gördüklerimi söylüyorum. Bu da sana son yanıtım olacak.

    Her şampiyon efsane olsaydı Villeneuve'da şu anda efsane olurdu. Neden kimse ondan bahsetmiyor. Çünkü o vasıfta bir pilot değildi.

    Gelelim süper efsanene.. Efsane dediğin adam 05-06 yıllarında rakiplerinin zaaflarından yararlanıp şampiyonlukların sahibi oldu. İtirazın ve kendi hayal dünyanda kurguladıkların varsa kendine sakla. Gerçek budur. 07'de çaylak pilota karşı koyamadı. Her ne kadar McLaren Mercedes takımının onu safdışı ettiğini (!) iddia etsenizde.. Fernando bugüne kadar medyada yaptığı açıklamalarla kendinden en az Hamilton kadar nefret ettirmiştir. Empati yaptığım zaman ben Fernando'nun yerinde olsaydım asla Ferrari'de yarışmazdım. Ama o eminim şu anda herkesten fazla istiyordur yarışmayı. Sen bir takım hakkında o kadar laf söyle sonra da o takımda yarışmak iste. İşte efsane size. Her yönü ile harika bir kişilik. Harika bir pilot.

    Efsane kavramını öğrenmek istiyorsanız açarsınız bir sözlük okursunuz. Sonra efsanenizi o yere oturtursunuz bakarsınız benim tabirimle sözlük uyuyormu birbirine diye.. Sonra da çıkarsınız işte efsane bu dersiniz uyuyorsa..

    Kimseden özür dileyecek durumum yok. Özür dileyecekler biraz daha düşündükten sonra hesaplarını kendilerine versinler. Ben veriyorum.

    İyi geceler.

  15. burada noldu arkadaşlar ya :S

  16. 😉 haklısın valla
    😀

  17. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    WaLLa Yasin kötümü yaw :)) işte …hareketlilk getrdik siteye biraz oLsun :)) ama o olayda war 🙂 siteye bir sohbet odası acılsa gzel olur ama 🙂

  18. ben ztn alonso renaultta haberı gelene kadar hıc ders calısmadım desem yalan olmaz gcn sene o haber gelene kadar 7/24 sıtedydm:D bıde yenı R28 cıkana kadar sonra testlerdı yenı parcalarıdı gene cıkamadkta bakalm nsl kurtlcaz bu alskanlktan:D

  19. ya ben gecen seneyi zor gecirdim f1 siz ama butun sene f1 oldugunu dusunsene butun sene biz bu forumdn cikmazdik. 😀 gerci dusununcede cok guzel geldi ama

  20. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    Yaw Yasin Napim :))) AlıskanLık oldu artık bu Sezon bitnce Napıcam artık Cok Merek ediorum :)))))) Ama bu hafta Cumadan itibaren izLİcm :)))

  21. burdan atamazmisin :S kotu oldu bu ama neyse bi formul buluruz ilerde forumdan filan atabilirmisin?

  22. abi nsl kalkacaksn sabah sıteden takıp et allah admnlerden razı olsun ztn ozetlerıde koyuyolar ordan ızlerız

  23. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    ÖzeL mSj yok yaw bnm biLdigim kadryLa :)) Ewt sohbet gayet iiyMiş mSjlarınızı okudugm kadryLa :)))

  24. can helalolsun kardeş 3 de yatıp hayatımda hç birşey için 5 de kalkamam ki nedeni şu hiç bir sesi duymuyorum o saatteve ölü gibi yatıyorum birisi bi soğuk su dökmesi lazım onuda yapacak yok he arada annem okula kaldırırken soğuk su döküyor hafiften uyuz oluyorumm 😀

  25. abi özel msj yok yhav burda böyle yazısyrz:D

  26. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    H.b. Eren :)))) waLla ben 1 ve 2.ant.izLiorm yaw :))) ztn gece 3 4 gibi yatıorm 5 te kalkıorm izliorm :))) ama yapck bişy yok ayw F1 için deger :)))

  27. kalamayz yav 😀 kardesım ödev yapcakms ben bırazdan kalkmak zorunda kalcam :S muhabbet süper ama…

  28. eed antrenmanları artık TRF1 sayesnde takıp edblcez yapck bsy yok

  29. yasin abi devam muhabbete 1 kişi daha geldi aramıza hg can devam edelim sabaha tüm trf1 gelir 😀 ama biz ozamana kadar ayakta kalabilirmiyz bilmem 😀

  30. =) katlyrm can gece 3 te yattım abı alarmı kurdum sabah bı kalktım:D annem gelmıs oglum mayakmsn ztn gec yattın uyusana dıyor 😀 ama değdi ya bıde pazar gunu bnm dogum gunmdu yanı guzel bır pazardı uykusuzlugu ragmen degerdı

  31. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    Ama ant.Lar Cok Sakat oluo yaa izLemeye caLısıorm ama :))) tine Saat 05:00'da 1.ant. :)))) yrs saat 10'Da ST ise 9'da :))))

  32. walla 8:30 9 civarı ydı geçen sene sanırım aynıdır ama bence bi farkı olmaz bizim işyerimiz var abim orada çalışyor yani saat 12 de filan kalkıyor yani yine yicem azarı benim kaçısım yok o azardan 🙁

  33. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    sLm ARK.lar 🙂 Ewt yaw o sabh kaLkıp yrs izLeme oLayı :))) waLide üstümde kalıor :)) sbh sbh kalkıLrmı dio F1 için :)) falan fln :)) ama izLeseLer anLasalar fşln nsl super bir şey oldugunu F1 in :))))

  34. =))) aynen yha neysekı bu hafta yarıs daha gec saatte baslycak:D

  35. walla ben japonyada sabah 7 30 da kalkıp yarşıı izliyorum abim yatakta diyorki manyakmısın olm sabah sabah izlediğin şeye bak diyor 😀 eskidende o izlerdi benim başımda ben derdim ona öyle lafın gelişi tabii 😀
    gün geldi devran döndü 😀

  36. aynen bnmde bu konuyu actım mı manyakmsn oglum dıyolar babamı bıraz bıraz alstrdm da onla bıraz edıoz bıde bnm kardesı alstrdm 😀 oda fanatık bır renaultcu:D

  37. gerçi benim de alacak çok yolum var amaaa 🙂

  38. tmm abi veda değilmiş anladım sağol ya valla uzun zmandır yakın arklarımla bile böyle sohbet etmedim gerçi arklarım f1 den anlamıyor 🙁

  39. yok brz daha burdaym kardesm

  40. bnm yas hep problem oldu okula erken baslaynca:D erkende btrdk 17 yasında btmıs oldu dogum tarıhı ters zamana kalınca herzmn sınfta en kucuk hep bnn oldum:D

  41. bu bir veda mı? valla yine sıkıntı moduna geçerim gidersen

  42. =) memnun oldum yav valla guzel muhabbetti saol eren 😉

  43. bu arada bende hatırladım onu 😀 komediydi ama serhan abimizi hala seviyoruz 😀

  44. söyliyim abi 15 yaşındayım aslında pek büyüklerime abi demem ama sempati duyduklarıma söylerim 😀

  45. ya ben cokta buyuk sayılmam 18 yasındaym daha:D bılmyrm sen kac yasındasn ama massanın hortumu takılı kaldı ya orda dedi hala aklıma geldıkce gulyrm mekanıkerler cıkarmaya calısyr cıkmıyr sayın seyrcler cıkmıyr:D

  46. ''cıkmıyor sayın seyırcıler cıkmıyor''
    yasin abi dememde bi sakınca yoktur heralde?
    yasın abi
    valla burayı kaçırmışım ne ara söyledi bide ne için söyledi söylede güleyim komik bişeye benziyor 😀

  47. eed mukemmel bırı:D ama gcn haftakı "cıkmıyor sayın seyırcıler cıkmıyor" 😀 hala aklıma geldıkce guluyrm gcn yarısta komplo teorılerı turkıyedekı forumlarda sıkca tartsldı dedı sanırım bzm forumları okuyor okuyorsa sevgılermızı ıletyrm gerckten harıka bır yorumcu keske ntv vermeye devam etse yarısları ama serhan abısız olmaz sevyrz onu

  48. Valla yalan olmasın şimdi serhan acar yazınca aklıma geldi mükemmel bir f1 yorumcusu olduğunu düşünüyorum ve mükkemmel bir anlatımı var 😀 başarılar serhan abi.!

  49. =) sevlmycek gıbı de diilki serhan acarın anlatmndan f1 bıde cnn su ınternet yayını Q3 gırerken bıde yarısın son 17-18 turunda kesmese daha gzl olacak kosa kosa tv ye gdyrm olmuyo 😀 ınternette ızlerken sıteye yorumda yazınca daha gzl oluyo

  50. kesinlikle ve ben mesela arabaları hiç sevmeyen bir insanımdır.Ama formula bana bir ilaç gibi geliyor o motorsesi vs her gün olsa izlerim o derece bir heyecan ve haz duyuyorum belkide işin güzel tarafı bu f1 bizim birbirimizle ilişki kurmamız için bir köprü gibi çünkü ortak bir yönümüz var çünkü f1 i seviyoruz…:)

  51. aynen =) hayat cok bunlatıcı oluyr bazen ama f1 gerckten ınsanı rahatlatyr bazen cok sınırlenıoz bazen cok olgun olyrz ama bız bu sporu cok sevyrz=))

  52. yasin kardeş akşam akşam bu muhabbet çok iyi geldi dersler vs yoruyor tek eğlencem bu site oldu ve formula 1

  53. kesin bir doğru olmaması bizi bir çıkmaza sürüklüyor bizde sorunu çözmeyi kavgada dalaşta vs de buluyoruz 😀

  54. katlmamak mumkunmu 😀 herkesın kendıne gore en doğru bılgısı var ama bırbırımızı kırmadan bunları savunmalyz;)

  55. olayın güzelliğide biraz burada sanki yanlışmıyım?

  56. =) özür olayı bı sakaydı yav önemlı olan hatanı anlamak tabiki yanlıs anlayanlar olablr ama ustunu basa basa kac defa yazdım rainin sampıyonluguna laf soyledgm fln yok dıye tamamen alonso-macca olayı ılk yorumum bnm sınırlendgm sey millet anlayıp dınlemeden nasıl saldrsam dıye fırsat kolluyo kavgaya arbedeye cok meraklı bır mılletız daha duyarlı olmlyz sanrm ne demıs atalarmz iki konus bir dinle ne kadar dogru soylemsler yenme meselesıne gelrsek acık verme konusnda benı yenemessn dedım acık vermem yanı bsyı yazmadm dıyosam yazmamsmdr 😀 otekı turlu bı yenme yenılme bnm hatta kımsenın karar vereblcgı bsy değildir 1 milyar f1 taraftarı varsa 1 milyar farklı gorus vardır felsefe gıbı kesın dogru yoktur:D

  57. özür diledim yaaa ne doymaz adammışsın yok sana bida özür 😀

  58. kardeş yenmek değil ben senin söylediğin herşeyin altında farklı bişey arıyabilrim anlatabiliyormuyum mesela sen alonsonun penceresinden bakarsın ona gelen zararları tespit edersin vs ben rai anladın yani yenmek diye bişey yok ben bilmesemde senin dediklerini yanlış anladım he buyüzden
    benim sana bir özür borçlu olduğumu düşünüyorsan özür diliyorum senimi kırcam:D

  59. bu yeterlı bı acıklama olmadı hala özür beklyrm =) işin sakası bı yana bazıları harbden ısın aslını astarını bilmeden saldrıya gectı mı delı olyurm

  60. doğrudur o konuyu göz önünde bulundurmamışım ama yinede yanlış anlaşılabilir gibi geldi özellikle benim gibi rai fanları tarafından 😀
    Ama bi kaç sene sonra aynı soru sorulursa bneimde cevabım aynı olur 2008 de olanları herkes biliyor unutulmayacakta 🙂

  61. eren emın ol benı bu konularda yenemezsn acık verecek yorumlar yapmam:D orda raikonenle alakalı hcbrsey yok sadece alonso ve macca bir özür de sen borclusun bana:D en azından bn boyle bır ıddıa ortaya atıpta kantlayamasam ozur dılerdım ozur dılemekte bır byklktr

  62. 2007 de maccanın alonsoya yaptıklarını tabıkıde ne olcak

  63. zaten öyle bişe diyecek en son kişi alonso severdir.Bununda altında bişeyler arıyabilirsin 😀

  64. tahsin bu konuyu acma bnce gecen seneyi açma sen oncesıne bak 2005-2006 ya 😀 2007 de olanları herkes bılıyor.

    bunda neyi ima ettin gerçi burada çok şey ima etmişsin ama…

  65. yorumlarımı bastan asagı bı daha oku bnce hıcbr yorummda rai sansa sampıyon oldu demedım

  66. eren sana gozlk tavsıye edyrm nerde 2007 dekı sanstan bahsetmısım

  67. böyle bir silahın varsa onu açıklaman gerekir 2007 deki şans faktörlerini söyle bilelim ben alonsonun şampiyonluğuna şans demiyorum mclarenin beceriksizliği diyorum 05-06 da mclaren çoğu pite girerdi araç kalkamazdı hatırlarsın bu mclarenin yetersizliğiydi.ama 2007 yi silaho larak kullanman seni onlardan farklı yapmıyor.

  68. ben hıcbr sampıyonluga sans demedım dıyenlere de karsı durdum sans demıyrm alonsoya sans dıyenlere oyle cvp verıyrm kısasa kısas yanı öğren ısıne yarar 😀 şaka bır yana harbı harbı bnn butun sampıyonlklara saygıyla yaklasrken arkadaslarn bana saldrması dusundurucu tekrar soylyrm sansa sampıyonlk olmaz ve ben bunu asla savunmadm savunanların tezlerıne karsı bunlarda bnm sılahlarım

  69. yasin birde bana 2007 de olan şans faktörünü gösterirmisin.Haminin pit girişinde kendini çakıla sürmesimi?
    güldürme beni ozmn ben şans faktörü olaarak bu sene ve 05-06 da çok yarış sayabilirim alonsonun şimdi bizi böyle basit bir şekilde sindirmeye çalışıyorsunuz 2007 yi görmüşmüş nyi gördün söylede bilelim?

  70. bülentcım bulamayınca cvp cevırme konuyu =) bir özür beklyrm senden manasız yere saldrdın bana tartsma sans konusundan cıktı ve sen benı baslatan oalrak gosterırken asıl baslatan(bu konu hakknda ılk yorum yapan) sensın senden ve erdal arkadasımdan ozur beklyrm cunku haksız yere sucladınz bnn bunu yapsaydm ozur dılerdım hatta bırılerını ıncıttysem ozur de dılerım bsy daha sen katlsanda katlmasanda ben bnm gıbı dusununen mılyonlarca kısının gözünde alonso bir efsane

  71. 05-06 da şasi sorunu yaşayan mc-lareni okadar taşıyan bir pilota ve son yarışa kadar mükemmel bir çekişme yaşandı..
    Böyle bir pilota bugünlerde yaptıkları
    hiç hoş değil ama neyse mclarenin daimi taktiğiymiş bu öğrenmiş olduk

  72. Sen 2005 ve 2006'dan bir efsane doğurursan bende sana anti tezlerimi sunarım canım. Tahsine yazdığın yorumda şansla ilgili bişe yok. Ama efsaneleştirmeyle ilgili çok şey var. Her seferinde 05-06 diye karşımıza çıkmayın. Çıkmaya devam ederseniz bizde çıkarız.

  73. o sene mc laren sorunsuz bir araç verebilseymiş pilotlarına şuanda alonso'nun hiç bir esprisi kalmıyacaktı çok yetenekli bir pilot olabilir ama Büyük bir pilot olduğuna inanmıyorum.Büyük pilotlar geçen sene onu alt etti diye başka bir pilota kin beslemez bunun bir spor olduğunu bilir
    ama bakıyoruzki günümüzde çoğu pilot duygularıyla hareket ediyor aklıyla değil…

  74. bunada cevap bulent hadı varsa cevabın tahsıne yazdgm yorumda sansla ılgılı ne var hadı beklyrm

  75. bunada cevap bulent hadı varsa cevabın tahsıne yazdgm yorumda sansla ılgılı ne var hadı beklyrm

  76. işe sans faktörünü sokan sensin tartısma sans faktorunden doguyor sen dıkkatlı oku bulent sahın tahsın de bnde sans faktorune gırmemsz ama gıren sensın bu konuda tartsmayı sen baslatmıs oluyorsun fazla söze ne hacet

  77. işe sans faktörünü sokan sensin tartısma sans faktorunden doguyor sen dıkkatlı oku bulent sahın tahsın de bnde sans faktorune gırmemsz ama gıren sensın bu konuda tartsmayı sen baslatmıs oluyorsun fazla söze ne hacet

  78. "tahsin bu konuyu acma bnce gecen seneyi açma sen oncesıne bak 2005-2006 ya 😀 2007 de olanları herkes bılıyor"

    Tartışmayı Bülent başlatmış diyene de bakın siz. İlk yorum tahsin emre efe'den ikinci yorum senden yasin başpınar. Şu yaptığın yorumu oku da karşı tarafa nasıl cevap hakkı doğmaz onu bi tartışalım istersen.

    Ayrıca ben burda sabaha kadar sana madde sıralasam senin gözünde "büyük şampiyon Alonso" yu sana gösteremem.

    Abdullah Çelik; o halde sen gülmeye devam et ve şampiyonun sadece şans faktörleri dahilinde kazandığı yarışları da seyretmeye devam et kardeşim.

  79. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    GAZETE ler abartmis reytin yapma ugruna tabiki Lewis de Masada atesli sampiyon olmak istiyorlar yapilan hatalar da normal F1 bu olacak böyle seyler #:)) devam edin gencler yaf sonunda biz sampiyon olalim :))

  80. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Alonsonun ağzından sene 2005; ''başkalarının işi iyi yapmamasından kaynaklanan sorunlar bizim şansımız olamaz,çünkü biz işimizi iyi yapıyoruz iyi bir takımımız var ve bu bizim başarımızdır'' başka söze gerek yok…

  81. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    2006 monzada sıralama turlarında hasarlı aracı ile 5. zamanı elde edip yarışta 3.lüğe yükselmişti temposu iyidi fakat motoru patladı 6puan uçup gitti.Buda bir motor patlaması alonso keyfinden patlatmadıysa tabi..

  82. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    alonsonun başına hiç bişey gelmiyo dimi? 2006 da schuminin ve alonsonun şanssızlıktan kaybettiği puanları bi karşılaştırın derim,bende bütün sezon var isteye göndereyim kendi görsün.Alonsonun adını ballı diye bi çıkardınız öylee gidiyo valla,bu çocuk hiç sorun yaşamıyo dimi?

  83. bu durumda kım baslatmıs oluyor tabıkı sen bıde benmı baslattım dıyosn adam gıbı okumadan yorumları saldrrsan olursun boyle ıste

  84. o kıme karsı yazılmıs cok bılmıs bı oku ıstersen bülent sahın baslatmıs bnde ona cevap olarak yazmısım adam gıbı okumadan saldırma mıllete saldırrlar onlarda sana

  85. burak bocek avatarı

    bız yıne 1ornek vermısız sen 8-10tane verıyorsun.hayalındekı butun şartları olusturuyorsun.virgül kullansan ne kadar cok ornek verdiğini anlayacağız.startta yolda verse hak etmıstır kımı kımse hak etmedı demedı.sen nasıl okuyorsun asıl bu merak konusu oldu bende.kimi tamamen hak etmıstır.mclarenın hatalarından yada kendı 2.ayrıdakı ustun perfonmansından.saygılar

  86. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    benmı baslatmısım??????????

  87. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    allah askına benmı dedım once su olmasa bu olmasa dıye.massa kımıye yol vermeseydı samp olamazdı dıyen kım asagıdakı yorumları okuyupp soyleyecek bır allahın adıl kulu yokmu??

  88. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    arkadasım satasmayı ben baslatadım elbette herkes hakettı.massa yol vermese samp olamazdı deyıp su olmasa bu olmasa devrı gectı dıyen zıhnıyet te sızın zıhnıyetınız.gecen sezon herkes kımıden umıdı kesmıs hamılton ve alonso(kı bunlar takım arkadasıydı)kesın samp bunlardan bırı denırken kımının pes etmeden 29 puanı kapatması nasıl sans ızah etsene bana.alonso zorladı spın attı duvara tosladı kı bu motor patlaması degılddı kpan lasık de degıl tamamen pılotun zorlamasından oldu.(bu durumda tum arkadaslar kımı duvarı optu demıyecek ozaman.cın gp sınde cakıl havuza kımse oturmak ıstemez.ama hamılton oturdu bun sansla nasıl ızah edıyorsuunuz.o yarısı herkes hatırlıyor kımse lastık degıstırmedı ılk pıtlerde.hamılton lastıklerı koruyamadı.pıte gırecegıne kımıyle mucadeleye gırdı.kac tur ustuste bıtık lastıklerle dolandı durdu.sonrda duramayıp cakılda kalması tamamen kendı hatası.yanı kısısel.son yarısta massa kımıye yol verdı bu dogru.ancak kımı massa dan 3 tur sonra pıte gırdı ve her turda en hızlı turları atarak farkı kapatı ve ıkıncı pıtte onde cıktı.hadı sans dıyelım.aynısını kımı ıng ve fransa 2007 alonso ve hamıltona bu sene de sezonun ıkıncı yarısında massa ya yapmadımı.bu yarıslarda da mı yol verdıler.burda bır ıkı cumle yazarak tartısılmıyor.kımseyle satasmak kavga etmek degıl amac.ama bazen yanlıs anlasılıyoruz.sızde bende ama bence herkes bıraz dogruları konusmalı.ben cumlemde herkes sanslı olmustur ama alonso kadar sanslısı yok herkes sorun yasamıstır ama kımı kadar yasayanı yok derken alonso hıc sorun yasamadı yada kımı hıc sanslı olmasdı mı demek ıstedım acaba.cunlelerın anlamlarını suzun ondan sonra nasıl okuyor deyın karsınızdakıne arkadaslar.

  89. ferrarci kardeslerım soyledklerıme alınmasın ben hıcbr sampıyonluga sansa demem raıkonen %100 haketmıstr macca becerkszlk yapmayıp alsaymıs ama bu arkadsa cevap ıcın yazdım yanlıs anlasldysam sımdden butun ferrari taraftarlarından ozur dılerım ama verdgm ornekler gayet mantıklı bnce butun sampıyonluklar hakedlmstr burak arkadasıma da teskkur edyrm gerckten cok objektıf bakıyo yorumlara butun yorumlarına okumadan ımzamı atablrm gerckten cok guzel yorumluyor olayları

  90. Huseyin ADANUR avatarı
    Huseyin ADANUR

    Alonso cok ıyı bır pılot bu kesın.Ancak 2.zaferınde de sansının yardımı olmadıgını soylemek dogru olmaz.Nıtekım Hamılton Raı Kova Massa sorun yasamasalar zor olurdu galıbıyet.Daha dogrusu olmazdı.Dıkkat edelım Alonso BMW yı yendı Ferrarı ya da McLaren i degıl.

  91. burak bocek avatarı

    ne kadar güzel olaylara tek taraflı bakıyoruz ya.tam bizim hayalımızdekı şartları olusturuyoruz.o olmucaktı bu bunu yapmaycaktı kımıde aradan sıyrılacaktı.ee pekı karsı taraf demez mı bizim pilotada bu olmasaydı su olmasaydı kesın şampıyondu die.

  92. ağzına saglık apocan 😛

  93. burak bocek avatarı

    bizim dediğimizde bu o olmasaydı bu olmasaydı şu olmasaydı hepsini yazmışsın maşallah.bunun 1000tane örneği var.kimse hak etmedi diyemez alonso şampiyonlukları.mclarende sağlam araç üretseydi.hepsi bir butun f1de.renault hak etmıs saglam araç yapmıs.dandık mandık kardeşim ben ferrari taraftarı olarak bunu soyluyorum.demekkı realist bakabiliyorum olaya.ama sadece kimiyi tutup o şampiyon olamadı diye yok su olmasaydı bu olmasaydı demenın anlamı yok.herkes biliyor mclarende olan bazı kaza ve arızaların neden kaynaklandıgını.yanlış anlama motorun patlaması garip parçaların kopmasını demıyorum.bu konuyu ben cok ksııyle konsutum bunlardan biriside serhan acar.oda aynen bunları soylemıstı mclarendekılerın bır kısmı şanssızlık.he birde senna 94te olmeseydı kım şampıyon olurduya kadar gidiyor olay bu bakıs acısıyla.ölme eşşeğim ölme

  94. kesınlkle rainin sampıyonlugu kucumsemeden bazı arkadaslar nasıl okuyor yorumları anlamk cok zor sadece dedgım alonsonun son tura kadar sansı vardı sampıyonluk ıcın dedım evet dogru ayrıca massa yol vermese harbı sampıyon olamazdı raikonen su var macca sanslı olsa 2005 te alamazdınız dıyosun macca sanslı olsa gecen sene alablrmydnz sampıyonlugu bunu dıyen bır adamın raikonenın sampıyonlugunu savunması ne kadar da komık alonso sanslıda gcn sene raıkonen de hıcmı yoktu alonso japonyada yarıs dısı kalırken bı hafta sonra cınde hamılton yarıs dısı kalıyor madem alonsonunkı sans kımınınkı degılmı be arkadasım gecen sene herkesce amglumdur kı en ıyı otomobıl MP4 22 ydi bu tescıllendıde macca da sans olsa goreblckmydnz gcn senekı sampıyonlugu

  95. ben bala şampiyonluk diyenlere sadece gülerim. alonso her iki şampiyonluğu da hak etmiştir. yok o olsaydı bu olmasaydı geride kaldı. adam hak etti ve kazandı. gereksiz risklere girmedi aldı puyanlarını ve sezon sonunda gülen isim oldu..

  96. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ayıp ya ayıp.massa kımıye yol verdı deyıp adamın gerıden 29 puanı kapatarak samp oldugunu kucumsuyenler fısıko nun nasılda el pence dıvan can sıperane alonsoyu korudugunu soylemezller anlamak ımkansız.herkes sorun yasar yarıs ıcınde ama kımı kadar yasayanı olmadı.herkeste bıras sans vardır ama alonso kadar sanslı olanı yoktur.alonso kotu pılot mu hayır haşa.ama sanslı ıste.2005 ve 2006 da reno super dayanıklı ve hızlıydı.ustelık mc laren ve ferrarı sorunlar yasıyordu.2005 alonso sırf kımı yarıs dısı kaldı dıye 3 4 yarısı kazandı.mc laren teneke olmasa kanatlar lastıkler kopmasa motorlar patlamasa alonso zor gorurdu sampıyonlugu.hep startta kac kalkarsa asagı yukarı oyle bıtırırdı alonso kımse masal anlatmasın.2006 ortada.saglam reno dandık mc laren sorunlu ferari meydan bos olunca boırı elbet samp olacaktı.hos schumı son yarıslarda kapattı ama alonso yıne sanslıydı.cıkarın 2 sampıyonlugunda alonso sunları yaptı deyın bu dıyardan gıdıcem arkadas.rakıp vardı ama saglam arac yoktu.oysa kımı gerılerden gelıp yarıslar kazanıyor ustuste gecısler yapıyor ama pattlayan motorşlar kopan kanatlar son turda 500 m kala kopan lastıkler le alamadıgı puanşları alan alonso samp oldu.hekes herseyı goruyor bıraz samımı olalım.daha sondan bır oncekı yarıs.sen sc gır alonso yarıs kazan.sans oldugunu alonso kendı bıle dedı.bu yarısta sansın onde gıdenıydı.hamıltonun dalısı kımı arkada massa arkada levıs arkada koca yarıs dısı.on sanıyelık start alonso nun sansı olmadımı.neseı essız pılot sapkaı koyun onuzede oyle sallayın:)hayırlı gunler

  97. burak arkadasım gerckten yorumlarını begenyrm yani katılmadgım fıkrın yok denecek kadar az cok dogru bır yorum olmus ama hala yok bala yok sansa vs vs sen gereken cevabı vermssn monza sonra macarıstan bu uzar uzar gıder kazanılmıs sampyıonlk herzmn ıcın hakedlmstr bunun aksını ıddıa eden göle maya calmaktan baska brsey yapmıyordur onlar calısın mayalarını bızde onumuze bakalım

  98. bala kazandıgı mı sampıyonluk adayına 14 sanıye fark koyarak kazanılan bır galıbyete bal dıyenden süphe ederim hıcbır renault taraftarı seneye herkesı ezıcez demıyor 2009 tam bır muaamma ve ne olacagını ancak melbournede gorrz takmmz basarısız olursada suclamayız cunku 2009 ogrenme senesı olacak butun takımlar ıcın bu konu aynı ben 2009da ezıcez vs konusmyrm belkı bu senekı gıbı baslarz hıc bellı olmaz belkı zırveye donerız oda bellı olmaz bekleyıp gorecgz

  99. burak bocek avatarı

    arkadaşlar boşverin yahu.olan olmuş ortada bir şampiyonluk varsa bahanelerle bu iş bitmez.elbette birinin sorun yaşaması öbürüme yarıyor.monzada da alonsonun motoru patladı fark indi sonra japonyada michaelin motoru patladı.yani şampiyon olmussa o pilot bence hak etmiştir.hem konu başlığı ile gittiğimiz konular çok alakasız.bu sene fazlaca hata acemilik gördük.şampiyonluk adayları şuan hazır mı baskıyı nasıl kaldırıyor merak ediyorum.haberde bu pilotlar sorgulanmış.ikiside hatta belki kubicada ilk kez yaşayacak bu sevinci.

  100. Geçen sene bir çaylağı bile sindiremeyen Alonso şimdi bala kazandığı son 2 yarışla dağlara taşlara çıkartılıyor.
    Bunun büyük bir başarı olmadığını herkes görüyor milletin yaşadığı sorunları görmezden gelip sonra biz 1 numarayız seneye motor geliştirme de olucak hepinizi geçicez diye bir mantıkla hareket eden renault f1 team ve fanlarını tebrik eder bu kadar iyimser olmalarını alonsoya bağlamaktan başka bir çarem olmadığını düşünmekteyim ama unutmayın seneye rekabetçi bir araç çıkaramassa reno bide alonso bala 1-2 yarış kazanırsa sonra gelip buraya biz 1 numara demeyin size gülerim.lol:D

  101. schumının motrunun bıtmesıde ozmn ferrari motor ekıbının sucu ne fark var arada motor gelısımı 2006 da acık değilmiydi daha dayanklı motor yapsalarmıs pit ekıbı alonsonun tekerlerını adam gıbı taksaymıs shumının motor olayına ıhtıyacmz olacakmıydı tabıkı hyr gcn senenın fuji videolarını ızlersen alonsonun aracında bır sorun oldugunu anlarsın dısardan cok barız anlasılyordu

  102. 1. Canım kardeşim ben senin yazılarını okurken güçlük çekiyorum, acaba sorun bende mi diye düşünüyorum, onun için yanlışım olursa düzelt lütfen.
    2. Tek Schumi'nin başına geliyor gibi bir şey söylemedim. Ancak O yarışta o motor dayansaydı Alonso'nun çifte dünya şampiyonu olamayacaktı. O yüzden haberle bağlantı kuracak olursa Alonso eşsiz falan değil. Ayrıca Macaristan'da yarış dışı kalmanız tamamen sizin pit ekibinin suçuydu. Hatırlarsın herhalde olanları.
    3. Japonya'da araç rekabetçi değildi de ve madem ki sorun varsa bunun nedenini bizlerle paylaşır mısın ? Bende çok merak ediyorum. Cidden..

  103. ztn bı tek shumının basına gelıyor:D alonsonun basına hıcbrsy gelır mı gelmez 2006 macarıstanda sen 15. kalk bırıncılıgı al pıt cıkısı yarıs dısı kall ahh ztn bi alonsonun basına bsy gelmıyo 2007 de japonyada alonso ndn rekabetcı değildi o aractakı sorun bal gıbı ortadaydı çinde alonso kendini zorlayarak anca 4.lüğü alabıldı (sıralama turlarında)takdırı ılahı lewis yarıs dısı kaldı gcn sene de son turlara kadar sampıyon alonsoydu bunu ne cabuk unuttunz kimiye massa yol vermese caylagınız ucarak mı bırıncı olacaktı:D

  104. Baldan 2 yarış kazanınca havaya girenlere de bakın hele 🙂

    2005 yılında McLaren Mercedes takımında özellikle Kimi'nin başına gelenleri herkes biliyor.

    2006 yılında Schumacher'in Suzuka'da başına geleni de herkes biliyor. Ayrıca sezonun ikinci yarısında puan farkının nasıl kapandığınıda..

    2007'de ne oldu tam olarak bilen yok. Ama kesin olan şey şu ki çaylak bir pilotun rekabetçi bir araç ile dünya şampiyonuna kafa tuttuğudur.

    Kısa kısa bilgilerden sonra kim söyleyebilir Alonso'nun eşsiz olduğunu??

  105. tahsin bu konuyu acma bnce gecen seneyi açma sen oncesıne bak 2005-2006 ya 😀 2007 de olanları herkes bılıyor

  106. alonso geçen yıl rekabetçi bir araca sahip değilmiydi sahipti ama eşsiz olmadığını gösterdi.:))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir