Çin GP Öncesi Ferrari

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen

Çok düşüktük ve bu yüzden Fuji’deki sonuç daha bir önem kazandı. Sonunda ilk çizgiden yarışa başlayabildim ve yarışı podyum ile bitirebildim. Takım getirdiğimiz puanlardan çok memnun kaldı ve tekrar markalarda liderliğe yükselebildik. Açıkçası sıralamalarda 2.liğin ve yarışta 3.lüğün beklediğim yer olmadığını söylemeliyim çünkü pole pozisyonunu ve pazar günkü yarışı kazanma fırsatına sahiptim.

Takım aracı geliştirmek için gece gündüz çalıştı ancak sonunda benim hafta sonum bu seneki bir çok yarıştan farklı olmadı. Doğru ayarları bulmak daha çok hava koşullarına bağlı. Doğru potansiyele sahip olduğumuzu biliyoruz ancak bir süredir bunu açığa vurmakta zorlanıyoruz. Ancak yine de her zaman bunun için çalışacağız.

İyi bir start aldım ve planladığımız gibi herkesin önündeydim. Ve ilk virajı herkesin önünde dönerken virajın çıkışında da en önde olmanız lazım. Benim arkamdaki pilotların neler düşündüğü konusunda bir fikrim yok. Çok geç fren yaptılar ve bu kaosu engelleme şansları yoktu. 2 Mclaren’in yaptığı hata açıklanamaz ve bunlar beni galibiyet mücadelesinden etti. Eğer ilk virajdan zarar görmeden çıkabilseydim yarışı kazanabilirdim.

Ancak liderlik yerine yavaş araçların arkasında kaldı. Elimizden gelenin en iyisini yaptık ancak boş pistte yarışma fırsatı bulamadık. Trulli’yi geçebildim ve 2. pitlerde Kubica’yı da geçebilirdim. Ancak Rosberg’in arkasında kaldım ve değerli saniyeler kaybettim.

Kubia’yı birkaç kez geçmeye çalıştım ancak geçiş imkansızdı; Mücadele ettik ancak her ikimizde gazdan ayağımızı çekmedik. Daha sonra riske girmek istemedim. Önemli bir 3.lük kazanmak daha önemliydi.

Pazar günkü sonuç ile pilotlar şampiyonasına "elveda" dediğimiz doğru ancak ben Spa’dan bu yana çok fazla umut kaldığını düşünmüyordum. Onları kazanmalıydım böylece daha sonra kaderimi çizebilirdim. Ancak yarış dışı kaldıktan sonra artık şans kalmamıştı.

Ocaktan bu yana tekrar şampiyonluğu kazanmak için elimden gelenin en iyisini yaptığımı söyleyebilirim. Ve eğer tekrar kazanamazsam gelecek sene deneyeceğim. Nasıl dünya şampiyonu olunacağını biliyorum. Şimdi Çin’e gidiyoruz. Bakalım geçen sene kazandığım orada neler yapabileceğiz.Shanghai çok gereksinimli bir pist ve burayı gerçekten seviyorum. Hedefimiz duble yapmak. Felipe’ye yardım için herşeyi yapacağım ve takım istediğimiz sonucu kazanmak istiyor.

Felipe Massa

Geçen hafta sonu yapılan Japonya GP gerçekten ilginçti. Her zaman rakibinizden daha fazla puan kazanmak önemlidir ve sezonun bitmesine 2 yarış kala bunu başardığımız için mutlu olmalıyız.

Beklediğimiz gibi bir yarış olmadı ancak sonunda makul bir sonuç aldık ve takım tekrar markalarda liderliğe yükseldi. Ben de Lewis ile farkı 7’den 5’e düşürdüm. Ancal hala 5 puan var bu yüzden daha fazla düzelmemiz lazım ancak yine de Japonya GP sonucu hiç yopktan iyiydi.

Geçen seneki kötü hava koşullarının ardından Fuji’de kuru havada sürmek eğlenceliydi. Pisti seviyorum ve yarış oldukça ilginçt, bir çok geçiş ve geçiş mücadelesi oldu bu da hem pilotlar hem de izleyenler için eğlenceli bir yarış sundu. Eğlendik ve oldukça zor bir pistte aracımız rekabetçiydi, bu yüzden son 2 yarışta aynı şekilde eşit olabiliriz.

Fuji’yi yarıştan bir kaç saat sonra terk ettim ve Tokyo’ya geldim. Genellikle Tokyo’da biraz zaman geçiririm ve buranın büyüleyici bir şehir olduğunu düşünüyorum.

Çarşamba günü Shanghai’ye geçeceğim ve ertesi gün yeni Ferrari California Yol aracının Çin lansmanına katılacağım: bu 3. kez olacak. Daha sonra ise tekrar çalışmaya başlayacağız. Geçen sene yağmur altında başlayan yarışta 3. olmuştum.

Pistin kendisi oldukça ilginç ve burada herşey büyük boyutta ancak bazen piste ziyaret trafik yüzünden kötü olabiliyor. Geçen sene oldukça iyi bir yarış çıkarttım ve bu sefer daha da iyi olmasını umuyorum. Pisti seviyorum ve F2008’in piste uyacağını düşünüyorum. Bu yüzden kesinlikle duble sonucu hedefliyoruz.


Yorumlar

  1. erhan aydın avatarı

    gerçektende Kimi bir şampiyona yakışır konuşmuş

  2. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Kimiyi herzaman konuşmaları için taktir etmişimdir ,çok güzel konuşuyuyor.Uzun yada kısa cümleler kurması önemli değil,önemli olan bu kısa veya uzun cümlelere güzel anlamlar yüklemesidir. :)))

  3. anam! bu kimi mi 😀 bu kadar uzun ve mantıklı bi konuşmasını ilk defa görüyorum kimi'nin ("evet, öyle, bekleyip göreceğiz"lerden oluşan bir açıklama bekliyodum):D iyiymiş ya 😀 go Kimi 😀

  4. Rai acik acik yardim edecegim demesede mutlaka yardim edecegini soyluyordum, sonunda onada acik acik soyletmisler yardim edecegim diye, bu medyadan korkulur 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir