Çin GP Öncesi BMW Sauber

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld: " Bütünüyle çok sevdiğim bir pist. İlk üç viraj takvimdekiler arasında en iyisi. Çok fazla hızla geliyorsunuz ve neredeyse ilk hızınızı koruyorsunuz."

" Fakat sonrasında giderek ciddileşiyor ve ikinci vitee kadar düşmeniz gerekiyor. Çekiş kontrolün olmadığı bu yıl virajın çıkışı biraz daha zorlayacak."

" Buraya her geldiğinizde başka biryerde benzerini göremeyeceğiz yüksek ölçekli paddock ve tribünler sizi etkiliyor. Geçen sene ıslak zemin lastiklerinin değişimi sırasında şanssızlık yaşadık. İkincilik mümkündü fakat ekstra pit stopun sonunda yedinci olarak döndüm."

" Singapore, Seoul, Gwang-ju ve Tokyo’nun ardından Şangay ziyaret ettiğim beşinci Asya şehri olacak ve hepsi birbirinden farklı. Şangay kesinlikle hızlı büyüyor ve hiç şüphesiz en kötü şartlardan birisi trafik. Her geldiğimizde yeni bir gökdelenle karşılaşıyoruz fakat yıl birkaç eski bölge şehir merkezinde gözden kayboluyor."

Robert Kubica: " Şangay çok uzun düzlüğüyle ve buradaki yüksek geçiş şansızla birlikte ilginç bir pist. Pist çok farklı virajların karışımından oluşuyor; bazı yavaş bölümler var fakat bununla birlikte birkaç hızlı bölüm de mevcut."

" İlk viraj özellikle mücadeleci bir nokta. Uzun süre fren yapıyorsunuz ve hızlı bir şekilde sola doğru yön değişimi oluyor. Şimdiye kadar çok şanslı olduğum söylenemez bu pistte. Bu sefer bunun değişmesini umuyorum ve dünya şampiyonluğu için bazı önemli puanlar kazanabilirim."

Mario Theissen, BMW Motorsporları Direktörü: " Japonya’daki yarıştan sadece bir hafta sonra Çin’e Asya’nın Formula 1’e ev sahipiliği yaptığı ikinci bölüme yolculuk ediyoruz. Bunun anlamı bu yıl bu kıtadaki beşinci yarışımıza çıkıyoruz."

" Eğer Türkiye Grand Prix’ini de eklerseniz Asya’daki Grand Prix sayısı altı olur, bu da sezonun altı da biri demek. Artı olarak gelecek yıl Formula 1’e ilk kez ev sahipliği yapacak Abu Dhabi’yi ziyaret edeceğiz. Bütün bunlar gösteriyor ki motorsporlarının en üst seviyesi olan bu spor dalı Asya’yada sağlam adımlar atıyor."

" Şangay çarpıcı biçimde ticari merkez anlamında gelişmiş bir yer ve Çin büyümüş potansiyeliyle gözle görülür bir şekilde gelecekteki market payını gösteriyor. BMW ve ortaklarımız açısından bakarsak, Şangay’daki yarış bu bakımdan önemli. BMW Çin’deki kendi üretim faliyetlerini 2004 yılında hayata geçirdi. BMW 3 Serisi ve BMW 5 Serisi modelleri üretildi."

" Formula 1’in bu Çin’e beşinci ziyareti olacak. Şangay’daki etkinliklerin büyüklüğü takvimdeki diğer yarışların ötesinde ve pstin görüntüsü zorlu bir mücadele sergiliyor. Sezonun ndan bir önceki yarışı için sabırsızlanıyoruz."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir