Hakkinen: "Hamilton Sakin Kalmalı"

yazar:

kategori:

İki dünya şampiyonluğu kazanan emekli pilot Mika Hakkinen, FElipe Massa’ya karşı bu seneki şampiyonluğu kazanmak istiyorsa soğukkanlı kalması gerektiğini söyledi.

Johnie Walker adına Kolombiya’ya ziyareti sırasında Hakkinen, Hamilton’un puan olarak önde olsa bile şampiyonun kim olacağını söylemek için hâlâ erken olduğunu söyledi.

Hakkinen: "Çok heyecan verici, çok heyecan verici ve şimdi iki yarış kaldı. Bilirsiniz, bu herşeyin bir kombinasyonu. Mekanik bir sorun veya bir pilot hatası olacak mı veya kurallar biraz esnek, bilirsiniz, her şey olabilir"

"Lewis kesinlikle önde ve eğer sakin kalırsa şampiyonluğu kazanmada iyi olacaktır"

"Ama Felipe kapıyı çalışıyor. Her zaman oradaydı ve tekrar orada. Kubica geliyor ve zirvedeki puanlara her zaman yaklaşıyor. Neler olacağını asla bilemezsiniz. Bu yüzden bekleyip görelim"

FIA Başkanı Max Mosley’in maliyetleri kısma çağrıları arasında Hakkkinen, şu an dünya çapındaki ekonomik krizin Formula 1’deki kesinlikle etki edeceğine inanıyor.

Emekli Fin pilot, krizin F1’e etkisinin kesinlikle olacağına inanıyor ama sporun durumunu koruması için insanların zekici verilen kararlara imza atmasını bekliyor.

Hakkinen: "Ekonomik krizin herşeyi etkilediğini düşünüyorum. Formula 1, açıkçası bir gösteri işi. Çok pahalı bir operasyon. Formula 1, dünyanın etrafında sürekli seyahat eden yaklaşık 2.500 kişinin olduğu bir şey."

"Söylemeye çalıştığım şey, evet, etkisi olacak. O veya bu şekilde ekonomik krizin etkisi olacak. Ve eğer bana ne yapılması gerektiğini soruyorsanız, çok farklı fikirlere ve seçeneklere sahip olabileceğinizi düşünüyorum ama ne yaparsanız yapın etkisi olacak"

" ‘Haydi şunu yapalım ve maliyetler düşsün’ demek gibi dobra bir durum değil bu. Gösteri işine, takımlara ve Formula 1’in hâlâ lider kategori olmasına zarar vermeyeceğini hesaplayabilen entellektüel insanlardan bir çok düşünceye ihtiyaç duyan çok karışık bir durum."

Hakkinen, Latin Amerika’da son bir kaç haftadır Johnnie Walker’in kampanyasını tanıtım amacıyla ziyaretlerde bulunuyor ve sezonun fianli Interlagos’ta da bulunması bekleniyor.


Yorumlar

  1. senna guven avatarı

    çok güzel söyledin bayram..

  2. fanatik bir mclarenciyim.ama inanın kimin şampiyon olduğunun önemi yok.ben iki senedir f1'den hakinen ve şumi dönemi kadar zevk almaya başladım.kimin yarışta galip geleceği artık belli değil.bakmışsın vettel yarış kazanıyor.ee daha ne isteyelim.bırakalım pilotlar çılgınca sürsün.kazalar olsun,çarpışmalar olsun demeçler havada uçuşsun.en önemlisi sağlık açısından yeter ki kimseye bir şey olmasın.gerisi önemli değil.tadını çıkarın arkadaşlar.

  3. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    mclaren de ayı şetleri nasihat etse şimdi ikinci şampiyonluğunu kutluyor olabilirdi.

  4. burak bocek avatarı

    Mika Hakkinen çok güzel konuşmuş.

  5. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Seni bir efsanesin Mika..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir