Heidfeld, Kalıcı Hakemlere Geri Dönüş İstiyor

yazar:

kategori:

BMW Sauber pilotu Nick Heidfeld, Japonya GP ile ilgili devam eden tartışmaların arasında Formula 1’de cezaların incelenmesi için kalıcı hakemlerin atanmasını istiyor.

Fuji’deki cezaların neden mesele olduğunu konusunu anlamakta güçlük çekmesi ile birlikte Alman pilot, hangi hareketlerin cezalandırılıp hangilerinin cezalandırılmayacağını anlamadığını kabul etti.

Pistte yapacağı bir hata sonrası böyle bir ceza ile karşılaşma riski ile yüzleşmekten endişe edip etmediği sorulan Heidfeld "Son yarışa kadar (endişeli) değildim. Ama son yarışta cezaların haklı olmadığını düşünüyorum"

"Yarışı tam olarak görmedim, sonrada sadece önemli anlarını gördüm. Ama Hamilton’un kalkışı ile ilgili olanda, bana göre tamamıyla bir cezaya değer bir şey yoktu. Bu sadece yarış. (Hamilton yanlış) ne yaptı?"

"Bourdais ile olan diğer olay da anlaşılır değil. Kabul edilecek olanı, belki de tartışılabilir, ama en azından ne düşünüyor olabileceklerini takip edebilirsiniz, Massa-Hamilton olayı. Bana göre (ceza) verilmesi gerekmiyordu ama tamam olabilir de. Diğer ikisini ise anlamıyorum"

Heidfeld, hakem kararlarının istikrarı ile ilgili tekrar ortaya çıkan tartışmaların, kalıcı hakemlerin uygulamaya sokulmasının gözden geçirmeye değer olduğu anlamına geldiğini düşünüyor.

Geçen sene, kalıcı hakem Tony-Scott Andrews sezon sonunda görevinden ayrıldı. Bu da, organizasyonda yenilen yapılanmaya neden oldu ve FIA Başkanı Max Mosley’in vekili Alan Donnelly, her yarışta atanan 3 hakeme danışman olarak görevlendirildi.

Heidfeld, bu meselenin F1 Yarış Sorumlusu Charlie Whiting ile yapılan brifingde Cuma akşamı gündeme gelecek gibi olduğunu söyledi.

Heidfeld: "Orada neyin yanlış gittiğinin sorulacağı ve tartışılacağından eminim. Önceden söylediğim gibi, geçen sene olduğu gibi, sadece Tony Scott-Andrews gibi tek adamın olduğu şekle geri döndüğümüzü görmek istiyorum."

"Ben ayrıca kabul eden taraftayım. Bir kaç sene önce Bahreyn’de (cezada) hemfikir değildim ama çok daha istikrarlıydı ve benim için bu sene sahip olduğumuzdan daha iyi."

"İstikrar geçen sene çok daha iyiydi ve bir kaç yarışa gelen bazı adamların olduğundan daha kolay. (Yeni atanan) hali hazırda daima orada olanlara kıyasla olaya daha vakıf değil"

"İstikrarı korumak kolay değil çünkü her bir kaza, her bir şartta farklıdırç Ama (Fuji’de) neler olduğunu anlamıyorum ve sizin (medyanın) ne yaptığını bile düşünmüyorum"


Yorumlar

  1. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    "Yarışı tam olarak görmedim, sonrada sadece önemli anlarını gördüm. Ama Hamilton'un kalkışı ile ilgili olanda, bana göre tamamıyla bir cezaya değer bir şey yoktu. Bu sadece yarış. (Hamilton yanlış) ne yaptı?" cok güzel bir yorum ama bazi fanlarin isine gelmiycek hatda Heidfeld i F1 den anlamayan bir pilot diyeceklerdir kalici hakem konusunda sonuna kadar hakli birde eski F1 pilotu koy yanlarina balli börek bak kimse itiraz ediyomu,, ama yapmazlar

  2. onur aybars avatarı

    F1'de isteyeceğim belki tek standartlaşma "hakemlerin ve cezaların" standartlaşması.

  3. Yavuz Balcı avatarı

    paraları toplayıp yollayalım :)))) formula 1 e yardım derneği kuralım hatta :))))

  4. herşey hakemlerde bitiyor.. kalıcı hakemler çok maliyetli Fia bunuda kısıtlıyor…:)))

  5. Yavuz Balcı avatarı

    heidfeld hamilton ceza almazmış.sen f1 den anlamıyorsun heidfeld :))) bu lafı sana da söylerlerse şaşırmayacağım.ayrıca kalıcı hakemleri istemesi bence çok mantıklı.yanlış olsa bile kararlar hiç değilse tutarlı olur.bence bu kalıcı hakemleri bu sezon belirleyip son iki yarışta kullanmaları gerekir.hiç değilse önümüzdeki seneye hazırlık anlamında.ayrıca heidfeldin bu açıklaması bence çok manidar.her zaman seneye şampiyonluğa oynamak istiyoruz diyorlar.ve önümüzdeki sene anlaşılan hakemlerden dolayı problem yaşamak istemiyor.

  6. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    ''İSTİKRAR'' gayet önemli ve Heidfelde bu konuda ve burada söylediklerine katılmamak çok zor ;inşallah Charlie Whitingle bu konuyu hallederler ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir